Pasty do ręcznego polerowania rys ? Co polecacie ?

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

Olo

Re: Pasty do ręcznego polerowania rys ? Co polecacie ?

Post autor: Olo »

striker pisze: Sezar - nie umiem polerowac mechanicznie, nigdy tego nie robiłem, a nie chcę się uczyc na mini. Chcę je przykryc do momentu kiedy zdecyduję się oddac Mini do polerki. Orientuje się ktoś ile taka usługa kosztuje ? Wiem, że te okrągłe to norma, ale doszły też po drobnych krzaczkach i kamyszkach, tak jak wspomniałem mieszkam na wsi od jakiegoś czasu i drogi nie rozpieszczają.

Olo www.excede.pl
Gdy ujrzałem fotki na tym forum do którego linka podesłałem to oniemiałem. W czerwcu robię komplet i się okaże czy to cudo faktycznie jest takie jakim je malują. :grin:
Kup sobie za grosze jakis element lakierowany blachy samochodowej albo jakies auto za 100zl i mozesz smilo testowac bo warto sie nauczyc takiego czegos bo wtedy samemu sie doprowadzi do danego efektu.

Co do prparatu to widze ze jest niedostepny :/ uj niedobrze bo chcialem zamowic i nalozyc w nastpnym tygodniu a tu lipa
Olo

sezar pisze:Ja za profi polerkę dałem 600zł ale normalnie kształtuje sie w okolicach 1000zł. Mówię o profi robocie a nie polerce pod sprzedaż tanimi pastami. Z polerki mini, relacje masz na http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=5803&start=90 lub http://detailingclub.pl/topic/1372-mayf ... st-piękne/ i http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=7313.
To prawda polerka swoje kostuje i to kilkoma srodkami a nie jedna pasta. Warto oddac auto do spa na donowe lakieru i detaling ja po sezonie chyba dam i wstawie do garazu a na zime cos innego sie kupi do smigania
striker

Post autor: striker »

excede.pl/auto-finesse-tripple-all-in-one-polish-500-ml-p248.html jest dostępny w poj. 0,5 litra
Olo

striker pisze:excede.pl/auto-finesse-tripple-all-in-one-polish-500-ml-p248.html jest dostępny w poj. 0,5 litra
juz znalazlem :) mieli blad na glownej stronie chyba. Po wekendzie zamawiam bo niedrogie jest
striker

Szkoda, że wysyłka kosztuje połowę ceny tego specyfiku :???:
striker

Jaką politurę polecacie ?
Olo

striker pisze:Jaką politurę polecacie ?
Sonnax w czerwonym opakowaniu. Pisze na tym autopolitura kosztuje 20zl
flipper
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: flipper »

Ja też polecam Sonnax, maja równiez dobre pasty do elementów chromowanych.
piotrekRDM

korekta lakieru

Post autor: piotrekRDM »

Gdyby ktos byl zainteresowany korekta lakieru zapraszam na priv
luke53

Post autor: luke53 »

do dorywczych zastosowań G3 farecla daje radę, ręcznie sporadyczne ryski sobie pousuwasz, polecam tą w butli a nie w tubce bo jest od razu rozcieńczona
Awatar użytkownika
Arti
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
Kontakt:

Post autor: Arti »

sezar pisze:facepalm K2 tempo jest strasznie agresywna ! Jeśli szybko chcecie sie pozbyć klaru z lakieru to polecam. facepalm
Jest agresywna - to prawda. Ale na głębokie rysy niezastąpiona. Właśnie wczoraj usunąłem dość poważne wyglądające przetarcie. Fakt jest taki, że wielkość rys zniwelowana została prawie do zera niestety wraz z połyskiem lakieru. Ale wystarczyło mleczko polerskie by blask powrócił. Także nie taki wilk straszny jak go malują ;)
Pozdrawiam,
Arti
kamal1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: kamal1 »

Jeszcze raz o paście tempo. Istnieją 2 rodzaje tej pasty.B.dobra jest tylko ta z napisem na tubie Dorchema i"oryginal" Fakt,że używam jej do wstępnego polerowania a po niej wykańczam pastą G3. Na pewno są lepsze ale przy tych nie powala cena.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2014, 11:26 przez kamal1, łącznie zmieniany 1 raz.
Mortiis

Post autor: Mortiis »

Tempo wcale nei jest złe i specjalnie agresywne. Używam i jakoś nie widze zmasakrowanego lakieru.
Awatar użytkownika
carman81
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: carman81 »

Do drobnych zarysowań w przystępnej cenie około 30 - 40 zł jest pasta G3 Farecla, którą można stosować zarówno z polerką mechaniczną jak i ręczną ( szmatka ), nakłada się na lakier i polewa wodą. Nie niszczy lakieru i go nie ściera. Po takim zabiegu stosuję też wosk na mokro quick detailer Meguiars i lakier jak nowy. Jak masz troche wolnej kasy to zastanów sie nad Meguiarsem ( cała paleta specyfików do lakieru ). Oczywiście pasty 3M też bardzo dobre, ale też bardzo bardzo drogie. Myślę, że jak poszukasz dobrze to g3 i quick detailera kupisz razem za jakieś 100 zł i starczy Ci na bardzo długo.
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

Pasta G3 ściera lakier i trzeba uważać
ODPOWIEDZ