Oil service inspection

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Re: Oil service inspection

Post autor: Olo »

kamilkp pisze:
Olo pisze:Samemu sie zeruje inspekcje servisowa na forum nawet jest link do youtuba. Jak nie to poszukaj mini cooper oil incpection
Wymieniłem wczoraj olej, wlałem Castrola Edge 5W-30. Ale za przeprogramowanie komputera chcieli dodatkowe 30 zł więc poszukam jak to zrobić sam, tylko pytanie, na ile km ustawić? Co ile się powinno olej wymieniać?
To na nastepnej wymianie kup sobie Motula 5w-30 x-cleana albo x-cessa nie wiem ktory bedzie pod twojego akurat. Castrol to woda nie olej. Sprawdzaj stan oleju raz na tydzien bo moze ubywac ja i inni juz to przerabiali z castrolami...
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Panowie. Dziś wymieniłem tarcze, klocki, czujniki i płyn. Licznik wymiany płynu hamulcowego wskazuje uwaga .... -1140 (masakra, chyba, że ktoś nie kasował). Chcę go skasować ale nie bardzo mogę znaleźć instrukcję. Jeśli ktoś wie proszę o pomoc.
PS. Ktoś napisał na forum, że przy włączonym zapłonie trzeba trzymać przycisk ciśnienia w kołach przez ok 30 sek. ale ta metoda nie pomogła.
Kasowanie kontrolki czujnika przez zdjęcie (+) z akumulatora na 5 min zadziałało.
Lewy
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI ONE R50 2004

Post autor: Lewy »

Po zmianie oleju zresetowałem licznik odmierzający km do zmiany oleju. Przed skasowaniem wyświetlał się napis Oil service a teraz pisze inspection i 25000. Czy inspection i oil service to dwie różne rzeczy, które trzeba kasować osobno?
Awatar użytkownika
Gutowski
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: r50

Post autor: Gutowski »

ja mam pytanie: jak zresetować czas wymiany płynu hamulcowego?
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Jakiś czas temu kasowałem licznik od hamulców i z tego co pamiętam podobnie jak oleju tylko musisz wcisnąć w momencie jak wskazuje stan hamulców.
Mam nadzieje że mniej więcej zrozumiałeś:)
Awatar użytkownika
Gutowski
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: r50

Post autor: Gutowski »

dzięki tak jak mówiłeś, przełączyłem podczas procesu z inspection na symbol zegarka i zresetowałem.
ODPOWIEDZ