Navigacja

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

jankes

Re: Navigacja

Post autor: jankes »

a czemu bys nie kombinowal z navi on powinien miec wlasnie a ma zegar
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Post autor: Alfik30 »

STi77 pisze:
jankes pisze:a ma ktos do sprzedania taka navi bo ja mam duzy licznik w tym miejscu kupujac auto bylem zielony gosc musial wyjac i zalozyc zegar
Masz dwa zegary nad kierownicą (prędkościomierz i obrotomierz) i prędkościomierz po środku???!!! To mógł wymyśleć tylko jakiś super rzeźbiarz.
Jankes proszę wrzuć zdjęcia swojego Cooperka bo zakres mojej wyobrąźni dot. Twojego samochodu już skończył.
Chyba kupił tego cudaka, tylko go ktoś przemalował: http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=11758
jankes

alfik tak jak wstawiles tego cudaka facet to klamca i sciemniacz jechalem po autko mialem 600km do goscia auto nie bite i wogole kiciaz na maksa nie znalem sie a a auto po przejsciach gosc ma gadane jak nie wiem teraz staram sie go do ladu doprowadzic ale mam maly budrzed wszystko drogie do niego okazuje sie ze powinien miec navi a nie ma kiera z tempomatem nie dziala moglbym duzo wymieniac po sciagalem chromy zajmuje sie malowaniem plasti dipem i go przemalowalem gosc mi oddal troche kasy bo chcialem mu oddac auto najlepszy ten kit ze ma 200km a ma 120kw ale wedlug niego ma 200km mam nadzieje ze go ktos tez tak wysadzi w kosmos
jankes

auto nie bite napsal na allegro ale musialo cos z nim byc ogolnie podoba mi sie ale jezeli byl walniety to sie prawde mowi denerwuje mnie to ze cos z tym tempomatem jest i ze powinna byc navi ponoc w planach mam lepsze swiece kable kolko kompresora i interkuler od worksa stozek zalozylem simota ale chuba kupie wklad K/N orginalnej puszki to dalekie plany narazie etap tempomat cos z tym zegarem duzym co do tempomatu to jest tak ze na kierownicy ma przyciski przy zapalaniu sie kontrolka zapala ale nie idzie go wlaczyc podjrzewam ze tam nie ma tempomatu i kierownice zmienil gosc ale znowu przyciski od tempomatu podswietlaja sie chcial bym zeby mi ktos pokazal jak ta tasma wyglada od tempomatu jak poduche sie sciagnie to ja zobacze ?
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow

Post autor: Kocyk »

Generalnie ktoś Cię zrobił w bambuko. Ale nie martw się. Ja kiedyś dałem się jeszcze lepiej oszukać... Kupiłem auto w którym po trzech miesiącach padł silnik (był ślicznie zalany doktorem), wymieniłem silnik i padło zawieszenie, naprawiłem zawieszenie i padła elektryka, wtedy się zdenerwowałem, zebrałem wszystkie papiery, oddałem auto rzeczoznawcy, który znalazł kilka niezgodności z ogłoszeniem (przebieg, bezwypadkowość itp...) :) skończyło się w sądzie i ogromnymi kłopotami HANDLARZA (urząd skarbowy, inspekcja handlowa, prokurator...).

Co do nawigacji:

to jest nawigacja do R50/53:
http://allegro.pl/nawigacja-navi-mini-c ... 21024.html
http://allegro.pl/nawigacja-navi-mini-c ... 11184.html
jankes

a czemu jedna po 1000zl a druga 250zl duza roznica cen co o tym myslisz ktora do mojego i ponoc cos pod fotelem kierowcy powinno byc? i pytanko jezeli mam pletwe to jest gps
i czy na tym lcd bedzie pokazywac temperature wody i paliwko ile jest
czy jak kupie kable musza byc inne czy podejdzie odrazu sprawdzili mi chlopaki po numerze vin i w wyposarzeniu pisz profesional navi system jakos tak czyli powinna byc navi tak?
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Pod fotelem pasażera powinieneś mieć odtwarzacz CD/DVD (u mnie jest CD).

Czemu jedno kosztuje 1000zł a drugie 250zł nie mam pojęcia... niestety dla większości handlarzy częściami "MINI to MINI i żadne niczym się nie różni..." nie mówiąc już o częściach do nieistniejącego MORRISA z roku 2001+

Nie wiem jak będzie z kablami... nigdy tego nie rozbierałem i nie mam zamiaru. Jak dla mnie wszelkie własnoręczne przeróbki aut bez dostatecznej wiedzy to zwykły wandalizm...

Wskaźnik paliwa masz pod nawigacją (elektrycznie tak jak w BMW).

W navi nie ma informacji o temperaturze silnika, oleju... Swoją drogą nie wiem dlaczego nigdzie nie ma wskaźnika temperatury silnika....

Natomiast info jakie pokazuje navi:
Temperatura na zewnątrz,
Średnie spalanie 1,
Średnie spalanie 2,
Średnia prędkość,
Jeśli używasz navi to czas i ilość km do końca podróży.

W przypadku samej navi po proostu mapy, które są średnie...
jankes

witam mam pytanko odnosnie tych moich zegarow rozpisze sie troche po numerze vin sprawdzalem pisze system navigacji profesional czyli auto mialo navigacje tak wynika z tego
druga sprawa auto mialo dwa zegaru na kierce ale w obrotomierzu nie pokazywal komputer spalania ekran sie nie palil byl ale taka atrapa a ponoc pokazuje wtedy navi spalanie itd
wynika z tego ze ten samochud mial navi i gosc wyjal i wjebal duzy zegar
teraz pytanie czy jak kupienavi to wtyczka bedzie pasowala czy przerobic cos trzeba mam nadzieje ze mnie ktos zrozumie co napisalem
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Jankes,

Odpowiem Ci tak. Jeżeli nie zaczniesz pisać zupełnie podstawową polszczyzną, tj. rozpoczęcie każdego zdania z dużej litery, koniec zdania zakończony kropką ( przecinków nie proponuję bo to chyba wyższa szkoła jazdy), oraz używania polskich liter takich jak: ą, ń, ś itd, to nie odpowiem już na żaden Twój post.
To co Ty wypisujesz tu na forum, jest jakimś bełkotem ja poziomie 3-letniego dziecka ze żłobka.

Mam nadzieję że inni koledzy podpiszą się pod moim apelem.
Awatar użytkownika
mainecoon6
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: mainecoon6 »

jankes pisze: mam nadzieje ze mnie ktos zrozumie co napisalem
Jeśli jesteś świadom że wypowiadając się na forum,-klikając w tą klawiaturę która wydaje mi się że jest dla Ciebie obca, za KAŻDYM razem gdy piszesz post,nie używasz znaków interpunkcyjnych oraz znaków polskich. facepalm
Kolego, jestem w pełni przekonany, że inni koledzy przestaną odpowiadać Ci na twoje pytania, które są coraz bardziej bzdurne.Jeśli na prawdę już chcesz o coś zapytać, to zawsze możesz użyć (bezpłatnej :roll: ) wyszukiwarki https://www.google.pl/

Oczywiście podpisuje się kolego Alfik30 i przepraszam za off ale nie mogłem już...
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC

http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Ja przestałem czytać, nie rozumiem przekazu :razz:
static
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

A ja podziwiam kolegów, którzy tak długo czytali, bo ja też dawno wymiękłem :lol:
jankes

Sorki śpiesze sie zawsze jak pisze,będe juz pisal normalnie ale odpowiecie na pytanie co i pisalem ?
Nie bądzcie tacy :sad:
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Myślę, że raczej nikt nie odpowie Ci na to pytanie, bo niewielu jest na świecie rzeźbiarzy wykonujących takie podmianki. Przy okazji chciałbym dołączyć się do opinii kolegów - używaj poprawnej polszczyzny i nie tłumacz błędów pośpiechem, bo to jeszcze gorzej o Tobie świadczy.
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Pamiętam jak kilka miesiecy temu ten smochód byl kupiony przez niejakiego Tomiego z Krakowa. Po zakupie umieścił kilka fotek i opis w galerii - tutaj jest link: http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=11758
Kolega Tomi nabył go już z dwoma prędkościomerzami więc to nie on podmienił nawigację ale jeszcze poprzedni właściciel - prawdopodobnie italianiec ( coś mi się przypomina że auto było sprowadzane z Włoch). Moim zdaniem sprowadzone auto było w kiepskim stanie - przynajmniej wizualnym.
W kwestii navi zrobiłbym tak: znalazłbym jakąś navi w okolicy i podjechałbym aby przymierzyć na miejscu u sprzedającego czy wtyczka będzie pasować i przede wszystkim czy będzie działać. Jeżeli navi nie byłoby w okolicy, wówczas można dogadać się ze sprzedającym aby oznaczył w sobie znany sposób oferowaną navi i wysłał do Ciebie do sprawdzenia czy będzie pasować, gdyby nie pasowała to umów się na możliwość zwrotu. Ja tak niejednokrotnie robiłem i nie było z tego powodu problemów.
ODPOWIEDZ