Spryskiwacze reflektorów
-
- Nowy
- Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green
Re: Spryskiwacze reflektorów
Mam tak samo z tym, że czasami nie pryskają, a płyn jest podawany pod dużym ciśnieniem - dzieje się to gdy jest mało płynu - po dolaniu działa jak należy. Też mnie kiedyś to zmartwiło
- conrado
- Nowy
- Posiadane auto: Morris Minor 1000 1968r
Temat odświeżam. Problem spryskiwaczy reflektorów R53. Pompka ciśnienie daje, płyn na full w zbiorniczku. Wysuwaja się ale płynu nie podaje na reflektor ,spryskiwacz wychodzą tak jakby płyn dawał ciśnienie ale nie mógł wyjść przez dysze. Dmuchałem w wężyk kompresorem i troszkę zaczęło wychodzić wilgotne powietrze. Czy możliwe że same się zatkały jakimś syfem. Nie zwracałem uwagi ale od początku chyba tak była jak go kupiłem.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Mozliwe, sa plyny do szyb z ktorych wytracaja sie jakies krysztalki i zapychaja dysze, nie mowiac o tym ze czasamijakies smiecie wpadaja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- conrado
- Nowy
Problem rozwiazany. W spryskiwaczu jest siatka ktora sie przytkala. W bmw jest podobnie ale tam sie da usunac. W mini nie ogarnolem wiec przewiercilem. Troszke to partyzantka ale skuteczna. Przewiercilem wiertlem 4 mm a otwor zalepilem klejem na goraco. Caly dzien szukalem przyczyny ale przynajmniej teraz ladnie psika.
- pionajelen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S
Ja mam problem bo moje spryskiwacze od zakupu juz nie dzialaly. Jezdze juz ponad 3 lata i jakos mi to nie przeszkadza ale w sumie to fajnie by to bylo ogarnac. Na poczatku podjechalem do magika od reflektorow ale powiedzial, ze sie nie podejmie. Ktos mial moze podobny problem? Spryskiwacze nawet sie nie wysuwaja
- conrado
- Nowy
Włacz światła i spryskaj szybe. Słychać pompke spryskiwacza 2 razy w odstepie kilku sekund????
Jak nie słychać to szukaj przyczyny czemu pompki nie słychać.
Jak nie słychać to szukaj przyczyny czemu pompki nie słychać.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Odkopie temat bo właśnie walczę ze spryskiwaczami.
Jestem właśnie po wymianie ksenon na bi ksenon i próbuję ogarnąć temat zraszania lamp. Problem jest taki że spryskiwacze wysuwają, słychać dwa razy pompkę ale płyn nie leci. Winne jest siteczko które się znajduje w końcówce spryskiwacza przed dyszami. Końcówkę można rozpiąć i od dołu wtrysnąć coś tylko nie mam pomysłu co. W połowie końcówki znajduje się gumowa membrana ze sprężynką czyli płyn nie może wchodzić w reakcję z gumą. Próbowałem wd 40 i kompresorem, coś delikatnie dmucha ale pompka spryskiwacza dalej nie rusza płynu. Nie chcę tego poronionego pomysłu realizować co ten gość bo całe ciśnienie ucieka właśnie przez tą dyszę:
Ktoś, coś? Bardzo proszę o podpowiedź.
Jestem właśnie po wymianie ksenon na bi ksenon i próbuję ogarnąć temat zraszania lamp. Problem jest taki że spryskiwacze wysuwają, słychać dwa razy pompkę ale płyn nie leci. Winne jest siteczko które się znajduje w końcówce spryskiwacza przed dyszami. Końcówkę można rozpiąć i od dołu wtrysnąć coś tylko nie mam pomysłu co. W połowie końcówki znajduje się gumowa membrana ze sprężynką czyli płyn nie może wchodzić w reakcję z gumą. Próbowałem wd 40 i kompresorem, coś delikatnie dmucha ale pompka spryskiwacza dalej nie rusza płynu. Nie chcę tego poronionego pomysłu realizować co ten gość bo całe ciśnienie ucieka właśnie przez tą dyszę:
conrado pisze:Problem rozwiazany. W spryskiwaczu jest siatka ktora sie przytkala. W bmw jest podobnie ale tam sie da usunac. W mini nie ogarnolem wiec przewiercilem. Troszke to partyzantka ale skuteczna. Przewiercilem wiertlem 4 mm a otwor zalepilem klejem na goraco. Caly dzien szukalem przyczyny ale przynajmniej teraz ladnie psika.
Ktoś, coś? Bardzo proszę o podpowiedź.