W takiej sytuacji sprawa jest prostsza (poprzednie różnice, o których pisałem dotyczyły Coopera S). Jeśli chodzi o przód to patrzac na numery katalogowe części to:
1. maska jest wymienna pomiędzy wersja przed- i poliftową. Być może były w niej jakies drobne zmiany technologiczne, ale wizulanie, wymiarami i mocowaniami będzie pasować
2. grill maski - jest ten sam, zalezy tylko czy masz chromowany, czarny czy lakierowany, musisz dobrac odpowiednia wersje
3. chromy maski są takie same
4. zderzak z kratkami jest inny
5. dolny chrom grilla, ktory jest w zderzaku jest taki sam
6. halogeny sa takie same
Wydaje mi się ze to wszystko jesli chodzi o przod.
Pozdrawiam,
Mini r56 vs r56 lift - różnice
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Re: Mini r56 vs r56 lift - różnice
Dzięki Enemy, przydatne informacje.
A orientujesz się może czy listwa tylnej klampy / podświetlenia tablicy jakkolwiek się zmieniała pomiędzy r55 / r56 / r57?
Mam wrażenie, że najpierw były dwie lampki podświetlenia, a później pojedyncza (centralna) - ale nie wiem jak i od kiedy się to zmieniało.
Myślałem, że dokładając sobie chromowy grill na przód oraz chromowaną ramkę tylnej lampki "wsteczno-przeciwmgielnej" (w zderzaku), mógłbym też do kompletu dorzucić chromowaną listwę by miało to jakąś spójność. Chromy na lusterkach mi niezbyt leżą, więc tam ewentualnie pomyślałbym o jakiejś hydrografice.
Pozdrowienia
A orientujesz się może czy listwa tylnej klampy / podświetlenia tablicy jakkolwiek się zmieniała pomiędzy r55 / r56 / r57?
Mam wrażenie, że najpierw były dwie lampki podświetlenia, a później pojedyncza (centralna) - ale nie wiem jak i od kiedy się to zmieniało.
Myślałem, że dokładając sobie chromowy grill na przód oraz chromowaną ramkę tylnej lampki "wsteczno-przeciwmgielnej" (w zderzaku), mógłbym też do kompletu dorzucić chromowaną listwę by miało to jakąś spójność. Chromy na lusterkach mi niezbyt leżą, więc tam ewentualnie pomyślałbym o jakiejś hydrografice.
Pozdrowienia
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
Re: Mini r56 vs r56 lift - różnice
wedlug numerow listwa jest taka sama w przed- i polifcie. Ale zaskoczyleś mnie tym, ze moze w niej byc tylko jedna lampka osiwetlajaca tablice rejestracyjna. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.