maly problem ze spryskiwaczem szyby tylniej

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Saruliru

Re: maly problem ze spryskiwaczem szyby tylniej

Post autor: Saruliru »

pisze w watku ktory dotyczy konkretnej rzeczy. silniczek potrzebuje wymienic bo po prostu nie dziala i byl juz sprawdzany niejednokrotnie a sama po prostu nie wiem jak sie mam do niego dokladnie dostac. a spryskiwacz tylniej szyby nie psika, w ogole nie leci plyn i nawet przy sprawnym silniczku nic sie nie dzieje, sprawdzalam rurki, dysza nie jest zapchana.
buldozer

Post autor: buldozer »

A czy sprawdzałaś śrubę, która znajduje się pod tym plastikowym kapslem od wycieraczki ? To właśnie przez nią powinien wydobywać się płyn. Zobacz czy nie naszło do niej brudu i czy płyn ma możliwość się z niej wydostać.
U mnie było tak, że tego brudu było tak dużo, że aż się zdziwiłem kiedy moje próby igłowo-drutowe nie skutkowały nic a nic. Następnie przyszedł kolega z małym wiertłem i kręcąc (ręką!) zaczął wydobywać wszystkie nieczystości z wewnątrz niej ;) Odtąd wszystko ładnie pryska :cool:
Saruliru

Post autor: Saruliru »

Sprawdzalam drucikiem i takim metalowym czyms :P nie iwem jak to okreslic i przedmuchiwala to sprezonym powietrzem i wszystko gra...
Phantomas

Post autor: Phantomas »

Saruliru pisze:a co jeśli przedmuchanie dyszy nic nie daje? u mnie na przyklad to nie pomoglo i dalej jest problem z tym spryskiwaczem :(

To kup nową wycieraczkę na tył. Cena nie jest bardzo wysoka. A rozwiąże Ci problem całkowicie.
ODPOWIEDZ