mini sport 1.0 około 70-80 KM
Moderator: flapjck1
Re: mini sport 1.0 około 70-80 KM
wałek od swiątka mu sie zaokrąglił? chcial z polo 1.1 wyciągnąć 200 koni?? facet robi do sportu wałki od 35 lat.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
tez slyszałęm ze od swiatka wałki lubią sie wyciarac dość szybko
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
macko, no prosze Cię, czy nie widzisz różnicy między silnikiem wolnossącym a doładowanym, to niema znaczenia czy masz doładowany sprężarka mechaniczną, czy turbiną. Turbo jest tańsze, mniejsze i dlatego na polskich drogach częściej stosowane na Polskich drogach. Pozatym nie bez powodu w samochodach rajdowych stosowane są turbosprężarki a nie kompresory - moc dostępna jest w innym zakresie obrotów chociażby.
Tutaj raczej chodzi o podział silniki wolnossące a doładowane.
Tutaj raczej chodzi o podział silniki wolnossące a doładowane.
Zawodowy Szyderca
no i co z tego, że robi wałki od 35 lat, szkoda że nie zrobiłem zdjęcia tego wałka to by niektórym szczęki opadły, jeszcze do paczki dołączył naklejkę że to jego produkt nie mówię ze to co robi to kompletna kicha widocznie był to jakiś błąd w sztuce, ale zawsze błąd i z tego co wiem to nie jedna osoba miała podobne problemy.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a jaka ma byc cena tak z ciekawości, bo mam nieodparte wrażenie, że prościej i szybciej byłoby kupić gotowy wałek, w których można przebierać na lewo i prawo, wszystkie specjalnie dla Mini od delikatnych po "full racingi"... Kent, Pipercams itd.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a no właśnie, odgrzebie temat, jaka cena tych Świątkowych wałków robionych od zera? pi razy oko.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca
ostrzenie krzywek i gazowe utwardzenie 550 pln brutto. i 6 miesiecy gwarancji.
piszcie co chcecie ale to juz nie pierwszy moj walek u swiatka i nie mam powodów do narzekan. po za tym jezeli na walku rozrzadu wyciera sie dana krzywka to jest to wina magistrali olejowej lub jego doprowadzenia bo krzywki utwardza sie wszystkie tak samo...
piszcie co chcecie ale to juz nie pierwszy moj walek u swiatka i nie mam powodów do narzekan. po za tym jezeli na walku rozrzadu wyciera sie dana krzywka to jest to wina magistrali olejowej lub jego doprowadzenia bo krzywki utwardza sie wszystkie tak samo...
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
bartek pisze:ostrzenie krzywek i gazowe utwardzenie 550 pln brutto. i 6 miesiecy gwarancji.
Cena żadna rewelacja. Pan Świątek nie robi np. wałków do silników FORD CVH.
A dlaczego - bo nie ma odpowiedniego materiału.
Zamów do MINI będziesz Pionierem, jeszcze jak litrówka będzie miała tyle kucy co masz zamiar wydobyć, mozesz mi wierzyć, że każdy zdejmie czapkę z głowy! Świątek będzie miał reklamę gratis - to też istotne!
nie chodzi mi o reklame dla swiatka lecz o dobre wykonanie zleconej mu pracy (za normalne pieniądze ) robil mi walek do peugota 205 gti juz wczesniej i auto choć juz nie moje kula sie jeszcze dziarsko po zrobieniu 40.000 - 50.000 tys i jest ok. ale dosc juz o swiatku bo gdy walek ruszy najbardziej interesuje mnie moc i elastycznosc... w razie co zawsze jest gwarancja...
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Sam wałek mocy nie załatwia!
wiem piotrze. wiem.
rozpisywalismy sie o swiatku wiec takie podsumowanie...
rozpisywalismy sie o swiatku wiec takie podsumowanie...
Ruszylo sie troche znowu.
Projekt zawisl na jakies 6 miesiecy ze wzgledu na prace i moj wypadek, no ale juz wszystko ok wiec czas poskladac miniaka do kupy.
Rogal doslal czesci (quick shift, kolektor wydechowy stage1 ect..) i teraz mechanik zasuwa przy mini.
Blache i lakier odpuszcze na wiosne .
Szukam jednak gaznika (o ile flap juz nie ma) i klektora ssacego 4,5".
Gaznik albo weber albo delorto (slyszalem ze mozna taki tez wstawic).
Pozdrawiam.
B.
[/list]
Projekt zawisl na jakies 6 miesiecy ze wzgledu na prace i moj wypadek, no ale juz wszystko ok wiec czas poskladac miniaka do kupy.
Rogal doslal czesci (quick shift, kolektor wydechowy stage1 ect..) i teraz mechanik zasuwa przy mini.
Blache i lakier odpuszcze na wiosne .
Szukam jednak gaznika (o ile flap juz nie ma) i klektora ssacego 4,5".
Gaznik albo weber albo delorto (slyszalem ze mozna taki tez wstawic).
Pozdrawiam.
B.
[/list]
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
gaznik mam nadal jakby co -- przyczaju jeden
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
niet - przyczaju
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow