puchar MINI
Moderator: flapjck1
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Re: puchar MINI
puchar dla NEW Mini postawię
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
Dobry pomysl
Do lata daleko, ale kilka aut sie na pewno znajdzie.
Ja w kazdym razie bardzo odczuwam brak miejsca gdzie jest rowno, bezpiecznie i ktos zmierzy czas. Bez pomiaru czasu takie latanie po ulicy to jest tylko lans dla gowniarzy.
Na torze dopiero wiadomo kogo na co stac. No i pogadac z kims mozna przy okazji.
Kiedy bedzie ten Weekend? Juz wiadomo?
Ja w kazdym razie bardzo odczuwam brak miejsca gdzie jest rowno, bezpiecznie i ktos zmierzy czas. Bez pomiaru czasu takie latanie po ulicy to jest tylko lans dla gowniarzy.
Na torze dopiero wiadomo kogo na co stac. No i pogadac z kims mozna przy okazji.
Kiedy bedzie ten Weekend? Juz wiadomo?
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
może ktoś przybliży na jakim torze miała by się ta pojeżdzawka odbyć, warto wcześniej potrenować
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
eliminacje pucharu organizowane sa na torze kielce ( miedziana gora ) albo na torze kartingowym w radomiu
potrenowac w kielcach mozecie juz w ta sobote bo odbedzie sia tam impreza pn. superoes
jakby co zapraszam do odwiedzin stron: www.superoes.pl , www.automobilklub.kielce.pl
generalnie polecam przednia zabawa
potrenowac w kielcach mozecie juz w ta sobote bo odbedzie sia tam impreza pn. superoes
jakby co zapraszam do odwiedzin stron: www.superoes.pl , www.automobilklub.kielce.pl
generalnie polecam przednia zabawa
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
hmm Tor Kielce - ale chyba nie latacie po dużej pętli ?? Jeżeli to będzie wyglądać tak jak na tej stronce superoes gdzie trasy faktycznie ułożone były bardzo ciekawie to bedzie extra. Duzo pętli, szykan i nawroty zapewniają pełen fun Na dużej pętli miałbym cykora... jakbym się napędził to nie ręczę za siebie ... 3 razy hamowanie z 200 km => 0 i hamulce mówią pa pa. Mam nadzieję że z uwagi że to amatorka będzie trochę szykan i pachołów aby nie było strat w sprzęcie i ludziach bo to zabiłoby imprezę i chęć zabawy w coś takiego. Na torze kartingowym te obawy nie mają miejsca bo to generlanie małe obiekty i nie ma gdzie się rozpędzić i osiągane prędkości są w miarę bezpieczne. Dobrze mówię ?
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Mylisz się!
Na torze w Radomiu ja nakręcałem się na prostej do 100km/h i wchodziłem w łuk na którym wytracałem moze z 15 km/h.Jak przesadziłem o kilka kilometrów więcej to była trawa
Miniakiem na Kielcach osiągałem podobne prędkości bo tam jest dużo szykan. Na ostatnim superoesie była długa prosta i tam się traci dużo sekund w stosunku do mocniejszych samochodów.
O Radomiu możecie się dowiedzieć ze strony www.minirace.pl
Pozdrawiam Michał
Na torze w Radomiu ja nakręcałem się na prostej do 100km/h i wchodziłem w łuk na którym wytracałem moze z 15 km/h.Jak przesadziłem o kilka kilometrów więcej to była trawa
Miniakiem na Kielcach osiągałem podobne prędkości bo tam jest dużo szykan. Na ostatnim superoesie była długa prosta i tam się traci dużo sekund w stosunku do mocniejszych samochodów.
O Radomiu możecie się dowiedzieć ze strony www.minirace.pl
Pozdrawiam Michał
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
w takim razie Radom brzmi zachęcająco Niektóre tory kartingowe są rzeczywiście bardzo szybkie jak np. w Koszalinie gdzie rozgrywane były mistrzostwa Polski w drifftingu. Genialny tor z profilowanymi zakrętami - zdecydowanie "wolnieszy" obiekt od profi torów jak Kielce czy Poznań przez co bardziej przeznaczony dla amatorki ale zarazem szybszy od typowych torów kartingowych które przeważnie są powykrecane niczym tok myślowy schizofrenika. Generalnie chodzi mi o to żeby pobawić się bezpiecznie ale zarazem z odpowiednią porcją adrenaliny Zarówno szybki tor kartingowy w Radomiu jak i Tor Kielce w odpowiedniej konfiguracji z szykanami i pachołkami co by się za bardzo nie napędzać brzmią bardzo zachęcająco
P.S. Mapka toru kartingowego w Radomiu: Ta długa prosta z lekkim łukiem wygląda grożnie, pachnie mi trawą
P.S. Mapka toru kartingowego w Radomiu: Ta długa prosta z lekkim łukiem wygląda grożnie, pachnie mi trawą
- Załączniki
-
- tor_radom.gif (10.22 KiB) Przejrzano 3096 razy
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Moim parchem śmigałem że aż mi się nogi trzęsły (po paru godzinach to juz chyba ze zmęczenia ) ale było przednio i szybko wiec takimi MCSami to tam można by owszem poszaleć... ale jeśli masz choć resztkę zdrowego rozsądku (wstydź sie ) to nic Ci się nie stanie
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
krzywde moze sobie zrobic tylko ten co nie umie kontrolowac wogole samochodu i do tego nie mysli
owszem mozna wypasc z trasy ale zwykle sa to takie miejsca gdzie nikomu nic sie nie stanie
zreszta marcin ( organizator superoesow z ramienia Automobilklubu Kieleckiego ) powiedzial ostatnio ze w kilkuletniej historii tej imprezy ( po okolo 10 imprez w roku, ostatnio ponad 80 aut ) zdarzyly sie tylko 2 ( dwa ) zdarzenia zaslugujace na opis "wypadek"
bedzie dobrze i naprawde uwazam ze warto
owszem mozna wypasc z trasy ale zwykle sa to takie miejsca gdzie nikomu nic sie nie stanie
zreszta marcin ( organizator superoesow z ramienia Automobilklubu Kieleckiego ) powiedzial ostatnio ze w kilkuletniej historii tej imprezy ( po okolo 10 imprez w roku, ostatnio ponad 80 aut ) zdarzyly sie tylko 2 ( dwa ) zdarzenia zaslugujace na opis "wypadek"
bedzie dobrze i naprawde uwazam ze warto
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
http://www.mini.org.pl/forum/files/tor_radom_160.gif
akurat ta probe jechalismy "pod prad" wskazowek zegara ale ja osobiscie na tym "dolnym lewym" luku szedlem pelna bomba na 2ce i wpinalem 3ke ( o ile dobrze pamietam )
akurat ta probe jechalismy "pod prad" wskazowek zegara ale ja osobiscie na tym "dolnym lewym" luku szedlem pelna bomba na 2ce i wpinalem 3ke ( o ile dobrze pamietam )
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
dokładnie tak
jechał się od góry z lewej i dalej całą prostą startową. w miniaku-klasyku i to tysiącze bez większych modów 3 wpinało się już przed tym lekkim łukiem i potem aż do końca prostej
2 kończy się na około 80-90km/h nigdy nie mam czasu popatrzeć dokładnie
także tam można szybko pojechać...
jechał się od góry z lewej i dalej całą prostą startową. w miniaku-klasyku i to tysiącze bez większych modów 3 wpinało się już przed tym lekkim łukiem i potem aż do końca prostej
2 kończy się na około 80-90km/h nigdy nie mam czasu popatrzeć dokładnie
także tam można szybko pojechać...
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
no dobra. Wszystko sie zgadza i jestem jak naibardziej za, lecz tor radom troche daleko jak dla pólnocy polski.... może dwa miejsca? naprzykład bydgoszcz? tez jest tor kartingowy (swego czasu najlepszy w europie). kolejna zaleta to położenie. 200km gdansk, 200km poznan, 220 warszafka, 230 łódż. co wy na to?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
skrec jakas impreze tam to bardzo chetnie pojedziemy
jutro bede w bydzi to czegos sie dowiem...
[ Dodano: Pią 09 Lis, 2007 ]
[ Dodano: Pią 09 Lis, 2007 ]
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
flapjck1 pisze:skrec jakas impreze tam to bardzo chetnie pojedziemy
nie jestem pewny, ale zobaczymy Choć z Wrocławia troszkę więcej
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927