Opony letnie - sugestie.
Re: Opony letnie - sugestie.
A ja mam troszke inny problem otoz 2 oponki runflat mi padly (tzn rozwalilem o dziury) ale 2 w bardzo dobrym stanie mi zostaly (chodzi o bieznik - goodyear).
Chcialem je dac na tyl a nowe na przod z tym ze nowe nie chcialem runflatow - ba so twarde
Czy wogle taki zestaw
Przod nie RF np dunlop
A tyl RF goodeayra - ale te cholery sa beznadziejene w deszczu.
Bylby dobry ? - boje sie ze dupa mi bedzie rzucac i ze ten przod bedzie zbyt miekki w stosunku do tylu.
Chcialem je dac na tyl a nowe na przod z tym ze nowe nie chcialem runflatow - ba so twarde
Czy wogle taki zestaw
Przod nie RF np dunlop
A tyl RF goodeayra - ale te cholery sa beznadziejene w deszczu.
Bylby dobry ? - boje sie ze dupa mi bedzie rzucac i ze ten przod bedzie zbyt miekki w stosunku do tylu.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
a ja mam tak:
2x runflat euforia w bdb stanie
1x runflat dunlop w bdb stanie
2x bridgestone (nie run flat) w stanie slabym (3-4mm) (opony z 2007)
i nie wiem czy zrobic tak, jak kolega pisze wyjzej tj zalozyc 2xRF + 2x zwykle te bridgestone, zeby je dobic. w takim wypadku gdzie ktore popony zalozyc? wydaje mi sie, ze RF na przod, te niemal slicki na tyl ?
2x runflat euforia w bdb stanie
1x runflat dunlop w bdb stanie
2x bridgestone (nie run flat) w stanie slabym (3-4mm) (opony z 2007)
i nie wiem czy zrobic tak, jak kolega pisze wyjzej tj zalozyc 2xRF + 2x zwykle te bridgestone, zeby je dobic. w takim wypadku gdzie ktore popony zalozyc? wydaje mi sie, ze RF na przod, te niemal slicki na tyl ?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Na pewno lepsze niż rzeczy typu sava/nankang etc.
Ale dużo zależy od modelu.
Ja obecnie jeżdżę na oklepanych Toyo T1-R i są całkiem całkiem. Miękkie boki strasznie, ale większe ciśnienie trochę to poprawiło. Na mokrym szału nie ma.
Jak się skończą, to będę polował na jakieś Uniroyal/Yokohama. Dużo pozytywnego słyszałem o Yokohamach Parada Spec-2, ale widzę, że straszna drożyzna No i na mokrym podobnie bez rewelacji, a w naszym klimacie...
Ale dużo zależy od modelu.
Ja obecnie jeżdżę na oklepanych Toyo T1-R i są całkiem całkiem. Miękkie boki strasznie, ale większe ciśnienie trochę to poprawiło. Na mokrym szału nie ma.
Jak się skończą, to będę polował na jakieś Uniroyal/Yokohama. Dużo pozytywnego słyszałem o Yokohamach Parada Spec-2, ale widzę, że straszna drożyzna No i na mokrym podobnie bez rewelacji, a w naszym klimacie...
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Witam!!
Mam pytanko czy moge przelozyc felgi z oponami z tylniej osi na przednia??bo mam je od nowosci i chcialbym je dojechac a nowe opony zalozyc na tylnia??
Mam pytanko czy moge przelozyc felgi z oponami z tylniej osi na przednia??bo mam je od nowosci i chcialbym je dojechac a nowe opony zalozyc na tylnia??
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
a czemu nie możesz ich dojechać na tylnej osi? przecież w przednionapędówce chyba lepiej dać lepsze opony na przód...
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Ale tak się szybciej skończą i Kolega będzie miał wcześniej komplet nowych tak jest rozsądniej skoro chce wymienić komplet.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Jak sugestie to kupić 4 nowe
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mam problem
Nie moge sie zdecydowac ktore mam wybrac opony moze ktos poradzi??
Takie: POTENZA RE050A
Czy takie: DUNLOP SP01
Jak myslicie ktore
Nie moge sie zdecydowac ktore mam wybrac opony moze ktos poradzi??
Takie: POTENZA RE050A
Czy takie: DUNLOP SP01
Jak myslicie ktore
POTENZA RE050A mam takie letnie i jestem osobiście zadowolony są ciche i sprawdzają sie na suchej jak i mokrej nawierzchni, więc polecam.
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Tak jak na początku tego posta tak jak i u przedmówcy - popieram i polecam.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
jako, że zaraz po świętach musze kupic oponki 195/55R16 prosze o opinie jesli ktoś miał doczynienia z nast modelami:
- Dunlop SP SPORT 01 - chyba najtańsze z tych troche lepszych - ok 320 zł za sztuke
- Bridgestone ER300 - ???
- Goodyear EXCELLENCE - różne opinie słyszałem - od skrajności do skrajności...
- Yokohama C DRIVE AC 01
- Opony Vredestein Sportrac 3
- TOYO Proxes T1R - w okolicy ich nigdzie nie znalazłem poza tym cena mnie troche przeraza
- Dunlop SP SPORT 01 - chyba najtańsze z tych troche lepszych - ok 320 zł za sztuke
- Bridgestone ER300 - ???
- Goodyear EXCELLENCE - różne opinie słyszałem - od skrajności do skrajności...
- Yokohama C DRIVE AC 01
- Opony Vredestein Sportrac 3
- TOYO Proxes T1R - w okolicy ich nigdzie nie znalazłem poza tym cena mnie troche przeraza
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Z ww. mogę powiedzieć co nieco o Toyo T1-R (w rozm. 205/45 R17)
Opona bardzo przyjemnie trzyma na suchym, w zakrętach duuużo szybsza niż standardowe runflaty. Wiesz kiedy ma stracić przyczepność, nie jak w Eufori@ch.
Ma miękkie ścianki boczne, kładzie się na szybszych zakrętach. Pomogło zwiększenie ciśnienia nieco ponad normę
Kosztem przyczepności jest oczywiście mniejsza żywotność, ale tragedii nie ma. W deszczu jest kiepsko - 0 szaleństw. Uniroyal toto nie jest
Ogólnie fajna opona na lato. Słoneczne lato
Opona bardzo przyjemnie trzyma na suchym, w zakrętach duuużo szybsza niż standardowe runflaty. Wiesz kiedy ma stracić przyczepność, nie jak w Eufori@ch.
Ma miękkie ścianki boczne, kładzie się na szybszych zakrętach. Pomogło zwiększenie ciśnienia nieco ponad normę
Kosztem przyczepności jest oczywiście mniejsza żywotność, ale tragedii nie ma. W deszczu jest kiepsko - 0 szaleństw. Uniroyal toto nie jest
Ogólnie fajna opona na lato. Słoneczne lato
static