I ZLOT MINI TRÓJMIASTO 4-7.09.2008 SOBIESZEWO

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Jasiek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: I ZLOT MINI TRÓJMIASTO 4-7.09.2008 SOBIESZEWO

Post autor: Jasiek »

flapjck1 pisze:ktos z wawy jedzie w czwartek lub w piatek rano ( wczesnie rano ) ??

jade sam wiec jakby co jedna osobe moge zabrac

ja i Grzech planujemy wyjazd w piątek ok 3rano- zdzwonimy sie w czwartek ok 20stej
next to sex i love my MINI best
Awatar użytkownika
Jasiek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Jasiek »

mam pytanko czy ktoś przypadkiem nie jedzie w piatek ok 14stej , albo nie przejeżdza przez wawe o tej godzinie ?
pytam bo są 2 osoby które mają problem z wyjazdem i potrzebuja z kims sie zabrać na zlot :oops:
next to sex i love my MINI best
Motox

Post autor: Motox »

A kto jedzie z wawki w czwartek?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

moze ja ale pozno wieczorem ( b pozno )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

z Wrocka mamy 9h a chcemy być w piątek rano ;)

tak więc wyjazd o 0:00
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
rona
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE ZLOTU

Post autor: rona »

Regulamin Zlotu – I ZLOT MINI TRÓJMIASTO 04.09 – 07.09. 2008

Organizowany Zlot jest imprezą rekreacyjną. Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 22 sierpnia 1997r. o bezpieczeństwie imprez masowych (Dz. U. 2001r., nr 120, poz. 1298) organizator Zlotu nie jest zobowiązany do zapewnienia bezpieczeństwa osobom obecnym na imprezie oraz porządku podczas trwania imprezy.

1.

Klubowicze, Przyjaciele Klubu, Goście i inni uczestnicy przybywają na Zlot we własnym zakresie, na własną odpowiedzialność oraz własny koszt;

2.

Na terenie Zlotu każdy uczestnik zobowiązany jest do przestrzegania obowiązującego Regulaminu Ośrodka „Przystań u Kostka” przy ul. Trałowej 20 w Gdańsku - Sobieszewie;

3.

Za kradzieże, włamania do samochodów i inne przypadki losowe organizatorzy imprezy nie ponoszą odpowiedzialności;

4.

Za wyrządzone szkody przez uczestników Zlotu organizatorzy nie odpowiadają;

5.

Na terenie Zlotu (ośrodek wypoczynkowy) uczestnicy zobowiązani są do zachowania spokoju i czystości, tak aby nie zakłócać odpoczynku innym osobom przebywającym na terenie ośrodka;

6.

Każdy uczestnik Zlotu zobowiązany jest do przestrzegania poleceń wydanych przez organizatorów;

7.

Każdy uczestnik Zlotu zobowiązany jest przy opuszczeniu terenu, na którym przebywał, po imprezie do pozostawienia go w czystości i umieszczeniu odpadów w miejscach do tego przeznaczonych;

8.

Szczegółowy regulamin otrzyma każdy uczestnik po przybyciu na miejsce
zlotu, zarejestrowaniu się u organizatorów oraz opłaceniu pobytu.

Regulamin przejazdu

1.

Przejazd kolumną pojazdów odbywa się o wyznaczonej przez organizatora godzinie i wskazaną trasą zamieszczoną w planie Zlotu;

2.

Klubowicze, przyjaciele klubu, goście i inni uczestnicy Zlotu biorą udział w przejeździe na własną odpowiedzialność;

3.

Za wszelkie uszkodzenia, stłuczki i kolizje podczas przejazdu organizatorzy nie odpowiadają;

4.

Przejazd w kolumnie pojazdów odbywa się zgodnie z zasadami zawartymi w Kodeksie o ruchu drogowym. Wyjątek stanowić mogą odcinki zabezpieczone przez Policję;

5.

Zabrania się wyprzedzania pojazdów oraz oznakowanego auta prowadzącego, przez pozostałe pojazdy jadące w kolumnie. Wyjątek stanowi samochód filmujący przejazd wyznaczony przez organizatora;

6.

Na trasie przejazdu zabrania się wykonywania niebezpiecznych manewrów mogących stanowić zagrożenie dla innych uczestników przejazdu lub osób postronnych;

7.

Podczas przejazdu na wyznaczonej trasie kategorycznie zabrania się prowadzenia pojazdów przez osoby nietrzeźwe lub będące pod wpływem środków odurzających;

8.

Przejazd całej kolumny pojazdów zostanie zatrzymany w przypadku zagrożenia zdrowia lub życia któregoś z uczestników bądź w przypadku niedostosowania się do punktów regulaminu;

9.

Wszelkie sytuacje mogące zagrozić bezpieczeństwu uczestników przejazdu, będą zgłaszane na Policję;

10.

W trosce o bezpieczeństwo uczestników i ich auta, sytuacje nie zgodne z regulaminem prosimy zgłaszać niezwłocznie organizatorom.

W przypadku awarii któregoś z pojazdów uczestniczących w przejeździe, należy zjechać na pobocze i oznakować auto trójkątem ostrzegawczym. Aby nie zakłócać przebiegu przejazdu organizatorzy proszą o nie zatrzymywanie się przy uszkodzonym samochodzie więcej niż dwóch aut osób udzielających pomoc.

**** UWAGA *** w związku z pozwoleniem na wykorzystanie drogi w sposób szczególny:

Każdy z właścicieli/użytkowników mini wjeżdżając na Długi Targ w Gdańsku (Stare Miasto) w sobotę 06-09-2008
ma obowiązek zaopatrzyć się w kartonik
/zgłoś się po niego do organizatorów/, który podłoży pod miskę olejową, aby zabezpieczyć płyty chodnikowe przed ewentualnym wyciekiem oleju bądź innych płynów!!!!!!!

Pamiętaj, że wjeżdżamy na teren, gdzie odbywa się ruch pieszy, zachowaj szczególną ostrożność!!!
Dostosuj się do poleceń organizatorów, Policji i służb porządkowych.

Zaparkuj we wskazanym przez organizatorów miejscu, pamiętając, aby zostawić dojście do sklepików i restauracji.

Parkuj blisko innych mini! Musimy ustawić maximum mini zajmując przy tym jak najmniejszą powierzchnię targu. Organizator wskaże sposób ustawienia mini.

Wjazd na Długi Targ odbywa się przez Zieloną Bramę w uformowanej wcześniej kolumnie!!

Wjazd i wyjazd dopuszczalny jest wyłącznie o podanej godzinie i na znak organizatorów!! Czyli wjeżdżamy i wyjeżdżamy wszyscy razem w uformowanym szyku!!! Przewidywany czas postoju aut w celach wystawienniczych ok. 3-4h.
Wyjeżdżając weź ze sobą kartonik – posprzątaj.

UWAGI DOTYCZĄCE REJSU ŁÓDKĄ
R.I.B.

/SOBOTA 06.09.2008 W GDYNI/
• Ubierz najlepiej wiązane buty! (np. klapki możesz łatwo zgubić przy wsiadaniu na łódź)
• Uwaga na okulary, kolczyki i tym podobne rzeczy, które może zerwać Tobie podmuch wiatru
• Weź ze sobą bluzę, sweter – na Zatoce wieje i możesz zmarznąć
• Torebki itp. zostaw w bagażniku w miniaku
• Dziewczyny! Ubierzcie spodenki, spodnie, ponieważ na siedzeniach w łodzi siada się „okrakiem”! ;)
• Rodzice z dziećmi będą usadawiani razem; dzieci pomiędzy rodzicami

Będzie udana zabawa, jeśli będziesz mieć w pamięci powyższe uwagi : )

Czekamy na Was na Wyspie Sobieszewskiej!!!!!!! : )

Bezpiecznej drogi!
* IMM TRÓJMIASTO *
-------------------------------
póki co... VII ZLOT MINI TRÓJMIASTO ! ! !
Bliżej morze być nie może ! ! !
Orzemek

Post autor: Orzemek »

Podziękowania, podziękowania i jeszcze raz wielkie dzięki za wspaniałą zabawę i dużą frekwencję.

Oby to nie był ostatni raz :)

Wszystkich miłych zlotowiczów proszę o przesłanie zdjęć na maila
orzem@wp.pl
Awatar użytkownika
drszajba
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: drszajba »

dzięki wielkie, naprawdę było bombowo :), i dzięki wielkie flap za pomoc techniczną, bo bym się za paliwo nie wypłacił
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2008, 23:40 przez drszajba, łącznie zmieniany 1 raz.
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
Motox

Post autor: Motox »

Potwierdzam, było super chodź nie zostałem do końca zlotu. I było nas troszkę!
kristolis

Post autor: kristolis »

:mrgreen: było super , Poznań i Chodzież dotarli już do domów,
....................dzięki dla organizatorów za dobra zabawę :!: i weekend pełen wrażeń :grin: :!:
MARO

Post autor: MARO »

Włocławek już też dotarł do domu :mrgreen: Tym razem bezawaryjnie :mrgreen:
Podziękowania dla organizatorów za świetny zlot :grin: Brawo za organizacje i wszystkie atrakcje :mrgreen:
Jeszcze raz wielkie dzięki dla Tessa za holowanie i miłą przejażdżkę nowym mini :wink: i również wielkie dzięki dla Monstera za pomoc w naprawie mojego miniaka
Oczywiście dla tych którzy mnie wspierali duchowo i latarkami też wielkie dzięki :wink:
Pozdrawiam i do następnego razu :wink:
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

dotarłem i ja. Jak zwykle z przygodami. Za Olsztynem natknełem sie na burzę. Lało tak mocno że wszystkie osobówki pochowały sie po poboczach bo nie dało sie jechać. Koleiny w drogach robiły za potoki górskie i tylko ciężarówki dawały jakoś z nimi radę, robiąc niezłe wodne widowiska . Wyjechałem z burzy po godzinie przed Mrągowem. Miniak zdał egzamin na szczelność. Zuzyłem tylko jeden ręcznik papierowy na uszczelnienia :) I tak już jadąc po tym małym armagedonie doszła mnie myśl że mam super dzielne auto. Cóż, jakiś czas później miniak stanął na srodku przejazdu kolejowego. Okazało się że aparat zapłonowy nabrał wody. Osuszyłem i ruszyłem. Niestety, kilometr dalej utknełem w korku, poniewaz droga na Ruciane została zablokowana przez powalone drzewa. Po półgodzinnym bez owocnym postoju obrałem nowy kierunek, na Giżycko. I tak opłotkami jakoś dotarłem.
Po drodze tylko mijałem kupę gałęźi i powalonych drzew.

PS. Dzięki za imprezę, Było naprawdę w bombkę :)
Załączniki
powrot 006.jpg
powrot 006.jpg (53.65 KiB) Przejrzano 935 razy
powrot 003.jpg
powrot 003.jpg (39.95 KiB) Przejrzano 935 razy
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a ja zlamalem drugiego hilowa

- kurde lenistwo :D ale dalem rade

a sama biba - MEGA
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

wlasnie dotarlem do domu :) z miejsca zebralem sie po godzinie 17ej :D

droga byla bez problemow, jako ze burze sobie smacznie przespalem...

a co do zlotu, to kto jak kto, ale ja chyba nie musze mowic jak bylo xD

organizacja zacna, obsluga na kempingu - pierwszy sort - jak sie z nimi zegnalem o 17ej proponowali ze zrobia cos do jedzenia/picia - bylem zaskoczony...

aaaa no i jeszcze raz WIELKIE DZIEKI dla Filipa "JO!" za pacholek/czapke - zajmie miejsce w lozy pamiatek.

Dzieki dla wszystkich, ktorzy sie dobrze bawili oraz dla tych ktorzy to zorganizowali - SZACUNECZEK.

Pozdrowienia rowniez dla ekipy z basenu nocy pierwszej!

na razie tyle...
ODPOWIEDZ