Skrzynia biegów

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Skrzynia biegów

Post autor: TomSky »

zależy od mechanika - mój ma ok 30-40% podobno w zależności od tego na co
speedfight

Post autor: speedfight »

Klaudia pisze:rozumiem, ze chodzi o cos tkiego: http://www.allegro.pl/item619514891_spr ... _2004.html
u mnie w miesie z takich wiekszych sklepów jest Inter cars i fota, wiec zorientuje sie co do ceny a jutro o 9 jade na rozbiorke dziekuje za porade

wiec mój przedział cenowy był dobry:)
Klaudia

Post autor: Klaudia »

staram się troszke zorientować w tym temacie.. więc znalazłam jeszcze coś takiego http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

ja za sprzeglo valeo (nowka) placilem 5 stówek
Klaudia

więc już wszystko jasne, docisk do wymiany i tarcza troszke przytyrana tak więc zamówiłam kompletne sprzęgło firmy valeo, a koszt to 580 zł. Miniaczek stoi rozebrany u mechanika, dziś ma przyjsc część. Podobno zeby wychylić skrzynię, trzeba dużo elementów zawieszenia rozebrać...
Voyth

Post autor: Voyth »

Żeby cokolwiek zrobić przy skrzyni trzeba wyjąć akumulator, filtr powietrza i reszte pierdół :roll: Klaudia powiedz mi jaki koszt wymiany sprzęgła ?
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

te pierdoły to pół przodu auta, mechanik ma rację :smile:
static
Klaudia

Miniak gotowy, stoi w garażu z wymienionym sprzęgłem... do wymiany jeszcze tylnie tulejki przedniego wachacza a reszta zwieszenia w jak najlepszym porządku... uffffff
Voyth... za wymianę sprzęgła zapłaciłam 500 zł. Tym samym 1080 zł + tulejki ok 200 zł + ich wymiana i ustawienie zbeiżności.. kieszeń pusta ehhh
Voyth

Post autor: Voyth »

No ja niestety też ostatnio słono wybuliłem... wieszak tłumika skorodował i skapitulował u mechanika - rozleciał się w drobny mak, kupiłem sworzeń wahacza - to samo co u Ciebie - tłucze się i ma luz. W najbliższym czasie czeka mnie zakup tarcz i klocków oraz odgrzybienie klimy :sad: Na pocieszenie - zamontowałem wewnętrzne lusterko Union Jack (już mam komplet - 3 ! :mrgreen: ) i zamówiłem chromowaną końcówkę tłumika :wink:
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 08:38 przez Voyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Klaudia

u mnie to też nie koniec wydatków (zaraz nas tu pouczą o robienie OT) więc tak, musze obszyć kierownicę i zrobić zderzak bo przed zima ktoś mi wjechał i powstała dziura... odgrzybienie klimy też mnie czeka ale musze trochę finansowo odetchnąć najpierw
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

Tez kiedys chcialem obszywac kierownice, ale udalo mi sie dostac na allegro skorzana...
Zreszta obszycie kosztowalo by mnie kolo 200-300 zl, a na allegro za kierownice zaplacilem 150 zeta + okolo 100 za wymiane w ASO.

Pozdrowienia.
ress
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: ress »

jrock7 pisze:Tez kiedys chcialem obszywac kierownice, ale udalo mi sie dostac na allegro skorzana...
Zreszta obszycie kosztowalo by mnie kolo 200-300 zl, a na allegro za kierownice zaplacilem 150 zeta + okolo 100 za wymiane w ASO.

Pozdrowienia.

Tylko 100zl za wymiane kierownicy w ASO?????????? WOW taniutko
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

Tez sie zdziwilem, trwalo to gora 15 minut.

Pozdrowienia!
ODPOWIEDZ