MINI olej
Re: MINI olej
Dla mnie zalezy jak sie uzywalo samochod. Np ta zime wymienilem po 5000km, ale teraz czekam az przyjade 10000, czyli powinienem przed upaly w lipcu (czy autko sie nie sprzeda).
Olej to mobil 1 0w40, okolo 5 litrow.
Olej to mobil 1 0w40, okolo 5 litrow.
Witam
czy ktoś może z Was sprawdzał ile przejedzie się km na rezerwie ?
Cammel pisze:Witam
To oczywiscie zalezy od bardzo duzo, czy One, D, eska, jakie opony, ciezar w samochodzie...
Kiedys komputer pokladowy powiedzal ze nic nie mam, 0 km to przyjechanie, ale musialem jestcze 20km do najbliszej stacji. Jechalem 40kmh, najnisze obroty, i czesto na luzie. Domyslam sie ze pare km wiecej i juz bym zdech.
hej moje mini strasznie bierze olej. prawda mam go dopiero 3 mce ok. W warsztacie stwierdzili ze jest wszystko ok i nie ma wyciekow ale ma mało oleju wiec dolali ok 2 l. własnie mija miesiac i oleju jest ponizej minimum (oczywiscie dolałem). Leje castrola 5w10 magnatec i zastanawiam sie czy to nie wina oleju bo wszystko jest suche. Do wymiany zostalo jakies 4 tys km. Co robic??
pozdr
pozdr
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
5w10 ?? a co to za olej ?
No niestety , miniaki konsumują olej. Zalecam coś gęstszego CASTROL TWS motosport 10W60 powinien trochę pomóc. Sprzedawany tylko w litrowych pojemnikach , nie rozlewany w Polsce. Można go kupić w cenie około 65 pln / l. Stosowany jest we wszystkich modelach M marki BMW. Chyba nie wymaga lepszej rekomendacji.
No niestety , miniaki konsumują olej. Zalecam coś gęstszego CASTROL TWS motosport 10W60 powinien trochę pomóc. Sprzedawany tylko w litrowych pojemnikach , nie rozlewany w Polsce. Można go kupić w cenie około 65 pln / l. Stosowany jest we wszystkich modelach M marki BMW. Chyba nie wymaga lepszej rekomendacji.
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...
znalazlem na stronie castrola olej zalecany
Edge sport 0W 40.
co o tym myslicie?
Edge sport 0W 40.
co o tym myslicie?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
e nie
nie lej castrola
nie lej castrola
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
castrol ma tendencje do znikania w mniej wysilonych silnikach
lej mobila albo jesli nie zalujesz kasy to motula
lej mobila albo jesli nie zalujesz kasy to motula
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
jaki olej Motula polecacie do MCSa? bylem na ich stronie i jest ich kilka do wyboru. Ew. jakas alternatywa wsród innych producentów? Dobry a nie tak drogi. W tej chwili mam 10 w 40, ale nie moge sobie przypomniec czy Mobil czy Castrol.
sinop pisze:jaki olej Motula polecacie do MCSa? bylem na ich stronie i jest ich kilka do wyboru. Ew. jakas alternatywa wsród innych producentów? Dobry a nie tak drogi.
Motul niestety będzie drogi, jesli już chcesz motula to polecam coś z serii 300V competition..
A - moim zdaniem - najlepszą alternatywą będzie właśnie Mobil, który ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Tak jak pisałem w innym wątku, ja leję 5w50.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Obczaiłem dzisiaj bagnet i w magiczny sposób mam mało oleju! Niesamowite!
Miałem już Castrola, był też Mobil. Czas wypróbować Motula.
Dla MINI BMW wymagana jest norma LL-04, Motul zaleca olej Specific LL-04 5W-40. A co z 300V? Spełnia tę normę? Przekracza? Można lać?
Druga sprawa - lepkość i ten drugi wskaźnik. 5W 40 będzie akurat? A może 10W 40? Albo od razu 20W 60?
Jak nie wymyślę nic z Motulem, zaleję ten polecany przez Miniac'a, TWS Motosport.
Miałem już Castrola, był też Mobil. Czas wypróbować Motula.
Dla MINI BMW wymagana jest norma LL-04, Motul zaleca olej Specific LL-04 5W-40. A co z 300V? Spełnia tę normę? Przekracza? Można lać?
Druga sprawa - lepkość i ten drugi wskaźnik. 5W 40 będzie akurat? A może 10W 40? Albo od razu 20W 60?
Jak nie wymyślę nic z Motulem, zaleję ten polecany przez Miniac'a, TWS Motosport.