Mini Cooper S '05- pepper white/black

Moderatorzy: flapjck1, Drail

speedfight

Re: Mini Cooper S '05- pepper white/black

Post autor: speedfight »

dałeś rade tym Hondom???? :mrgreen:
Maciusiowy

Post autor: Maciusiowy »

speedfight pisze:dałeś rade tym Hondom???? :mrgreen:
raczej tak...choć jedna EP3 i jedna FN2 naprawdę ładnie się odpychały...

co do zawiasu...to co masz na myśli mówiąc o tym zestawie KONI...może jakiś link czy coś tegeś ? :D
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Maciusiowy

pójdę chyba startowo w srpężynę...widziałem ciekawego weiteca -30mm za ok. 600 pln :) A co do amortyzatorów, miałem też takie springi w hondzie i 30-35mm to zupełnie bezpieczne dla nich obniżenie...
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

Na springach 30mm Eibacha znajomy MINIak siadł 25mm, dziura opona-nadkole pozostała, jeździ się średnio (seryjny amortyzator + sprężyna) i seryjne koła z ET48 wyglądają średnio :razz:

Zresztą, zobacz sobie na northamericanmotoring.com, jest temat ze zdjęciami obniżonych miniaków - zobaczysz co i jak.
Maciusiowy

zapodasz linka?
gr1zly
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: gr1zly »

jestem tu nowy więc jeszcze średnio ogarniam temat, gdzie najlepiej kupować części JCW? w uk?

Czy nie masz problemów z CAI? Ja mam złe opinie na temat tego typu dolotów z innych aut... kumplowi nawet skarpeta Injena nie pomogła i auto wciągneło troche wody...

Czy twoje auto na Cat-backu jest głośniejsze od seri? Nie lepiej jest zrobić de-cata?
Remap robiłeś w 4t bo oni chyba tylko mają przedstawicielstwo superchipsa.
Maciusiowy

gr1zly pisze:jestem tu nowy więc jeszcze średnio ogarniam temat, gdzie najlepiej kupować części JCW? w uk?

Czy nie masz problemów z CAI? Ja mam złe opinie na temat tego typu dolotów z innych aut... kumplowi nawet skarpeta Injena nie pomogła i auto wciągneło troche wody...

Czy twoje auto na Cat-backu jest głośniejsze od seri? Nie lepiej jest zrobić de-cata?
Remap robiłeś w 4t bo oni chyba tylko mają przedstawicielstwo superchipsa.
ten CAI, to CAI, który nie leży w nadkolu a w puszce pod maską...taki nie do końca CAI tak właściwie...
Też miałem CTR-a przedtem i tam filtr jest umieszczony w nadkolu i nietrudno złapać wodę (btw. to nie skarpeta a hydroshield).

co to cat-backa...jest głośniej, ale jego dźwięk ZABIJA...i może to nieskromne, ale naprawdę miażdży :D

A co do remapu, to nie ja go robiłem, a poprzedni właściciel, ale nie wiem czy to nie przydpakiem w Promotorze...
gr1zly
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: gr1zly »

Maciusiowy pisze:
ten CAI, to CAI, który nie leży w nadkolu a w puszce pod maską...taki nie do końca CAI tak właściwie...
Też miałem CTR-a przedtem i tam filtr jest umieszczony w nadkolu i nietrudno złapać wodę (btw. to nie skarpeta a hydroshield).

co to cat-backa...jest głośniej, ale jego dźwięk ZABIJA...i może to nieskromne, ale naprawdę miażdży :D

A co do remapu, to nie ja go robiłem, a poprzedni właściciel, ale nie wiem czy to nie przydpakiem w Promotorze...
skarpeta, hydroshield na jedno wychodzi ;) potocznie tak się mówi

Masz jakiś filmik na youtube z dzwiękiem wydechu? Bo pojęcie zabija jest dość względnym miałem Evo 9 co na wolnych obrotach miało 86 db ;)
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

Maciusiowy pisze:zapodasz linka?
u kumpla wyszło tak jak TU w poście #6.

Tutaj 78 stron obniżonych MINIaków:
http://www.northamericanmotoring.com/fo ... ini-s.html

A TUTAJ z kolei, masz dokładnie pokazane, nawet z wymiarami, przed i po springach Eibacha. Widzę, że po obniżeniu jest z tyłu 625mm do plastikowego nadkola, u mnie jeszcze 30mm niżej :cool:
Maciusiowy

dzięki...Twój wygląda naprawdę w porządku, ale jak dla mnie to trochę za nisko - miałem już taki zawias w CTR i tarłem brzuchem gdzie tylko się dało...chyba na start wjedzie sprężyna i zobaczymy
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

Maciusiowy - jak będziesz znów w okolicach tesco w BB to daj znac bo chętnie bym poogladał te zmiany
Maciusiowy

Możemy się umówić jeśli chcesz...zapodaj PW i ustawimy się na jakiś termin...ja mieszkam w BB, więc nie problem podjechać :)
sputnik13

Post autor: sputnik13 »

Maciusiowy pisze:
speedfight pisze:dałeś rade tym Hondom???? :mrgreen:
raczej tak...choć jedna EP3 i jedna FN2 naprawdę ładnie się odpychały...
he he :)

W sumie to się nawet nie ścigaliśmy :mrgreen:

Pzdr,
M
Zablokowany