PROBLEMY Z FORUM

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: PROBLEMY Z FORUM

Post autor: dziesio »

cukier drogi ostatnio, wiec kto slodzi ten bogaty :)

co do problemow z forum, to systematycznie powinno byc coraz lepiej. Dawajcie prosze znac, jesli cos nie bedzie smigalo.

[edit] no i zapomnialem, ale forum dziala juz pod dawnym adresem forum.mini.org.pl
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

Ja taki po prostu jestem, miły i bogaty...(wewnętrznie) :razz:
ale dobrze mnie rozszyfrowałeś Maćko, trzeba się godnie pożegnać - więc "na miło" lecę
Leyland Mini Clubman
marecek

Post autor: marecek »

dziesio, nie chciałem Cię urazić. Nie wiem kto przejął po kim i czym się zajmuje - nie piszecie o tym. W ogóle forum wygląda jakby istniała jeszcze jedna jego część, do którego tylko wybrani, na niejawnych zasadach mieli dostęp... Jestem na tym forum ledwo pół roku i obserwuję zachowania, a później na ich podstawie wyciągam wnioski.

Wniosek o "amatorskim hostingu" wynikał z tego, że przez kilka tygodniu forum było dostępne pod adresem team.pld-linux.org/~dziesio, czyli po dupie dostały indeksy na googlu, a dostęp do strony był po prostu... obciachowy (no i linki z "ulubionych" nie działały ;) ). Cieszę się, że udało Ci się poprawić adresy (10 minut?) i życzę jak największej ilości funkcjonalności... może w końcu uda się włączyć szybkie cytowanie, szybką odpowiedź, IMG-i i tego typu ficzery, które są na forum, tylko z jakiegoś powodu ktoś je ubił...
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

alez ja sie nie obrazam a tym bardziej nie czuje urazonym.

Nie lubie tylko, jak ktos mowi jakie co jest proste (choc moze i jest), jesli nie zna okolicznosci w jakich cos jest robione. Czasami projekt nie jest zalezny tylko od jednej osoby (a ludzie maja urlopy, sa chorzy, nie maja czasu), co powoduje to, ze moze nastapic przestoj. W tym momencie bylo do wyboru albo wylaczyc forum na tydzien albo dac dostep z brzydko wygladajacym aliasem. Uznalem, ze ta druga opcja bedzie mniej uciazliwa, a z tym googlem bym tak nie demonizowal - raz, ze jak indeksowal tak pare lat, to pare dni mu roznicy wielkiej nie zrobi, a dwa, ze nie walczymy o zlota patelnie, choc faktem jest, ze podejscie malo profesjonalne.

bugi beda systematycznie dodawane a feature'y usuwane (albo na odwrot) zgodnie z zapotrzebowaniami uzytkownikow.
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

dziesio , ale informuj jak coś ma sie dziac zeby zaskoczen nie było

tak jak na stronie głównej o zlotach

wiesz ja sie denerwowałem bo nie mogłem sie zalogowac, a obiecałem czesci wysłac ...tylko jak sie dostac do pw jak forum odrzuca....
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

dziesio - prośba o małą zmianę ;) aby tytuł strony zaczynał się od tytułu topiku w którym aktualnie jesteśmy a nie tak jak teraz jest "Forum MINI Klub Polska :: Zobacz temat - ..."

Jak jest kilka kart otwartych to nie wiadomo który topic jest który ;)
mazak234

Post autor: mazak234 »

g00dMan pisze:dziesio - prośba o małą zmianę ;) aby tytuł strony zaczynał się od tytułu topiku w którym aktualnie jesteśmy a nie tak jak teraz jest "Forum MINI Klub Polska :: Zobacz temat - ..."

Jak jest kilka kart otwartych to nie wiadomo który topic jest który ;)

Taaak! Polać mu!
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

@ dziesio

podziękował :)
Awatar użytkownika
wujazz22
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: wujazz22 »

Hej czy też macie taki kłopot że po zalogowaniu się na forum i kliknięciu pokaż posty od ostatniej wizyty za każdym razem (choć widać później że pojawiły się nowe) wyświetla "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów"
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

wydaje się że u mnie działa poprawnie.

Sprawdzałeś na innych przeglądarkach?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

proponuje wykasowac ciasteczka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
wujazz22
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: wujazz22 »

racja w pracy działa ok :-) wiec to wina ciastek Dzięki za podpowiedz
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

malu update: dzisiejszy fuckup byl zwiazany z problemem konfiguracji forum, ktory zabijal baze danych. Dokonalem pare zmian, teraz powinno to dzialac stabilnie. Tak czy inaczej trwaja prace nad przejsciem na nowy silnik.
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Jak mnie wku**** to podwojne logowanie juz... Czy tego sie nie da wyeliminowac??
Awatar użytkownika
drszajba
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: drszajba »

u mnie działa bez problemu, loguje się automatycznie przy każdej wizycie, używam ff 4.0
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
ODPOWIEDZ