zablokowana szyba
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: audi 80 , mini r50
Re: zablokowana szyba
dzięki wielkie za szybką odpowiedź ,patent zadziałał
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
ciekawe jaka jest przyczyna tego blokowania jeśli w tak wielu przypadkach uderzenie pięścią pomaga, może mechanizm gdzieś się blokuje, u mnie na szczęście zablokowało się tylko raz i od roku mam spokój
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
odgrzewam.
Mam identyczne objawy jak powyżej. Ani drgnie przy otwieraniu, nie reaguje też na przycisk. Kiedyś się już zdarzało, po kilku próbach ruszało, teraz nie chce.
Słychać przekaźnik, więc zakładam, że bezpiecznik ok. O ile nie padł silnik, będę walił pięścią
Ma ktoś patent jak to wyeliminować na stałe ? Jest sens zwalać boczek i tam grzebać ?
Mam identyczne objawy jak powyżej. Ani drgnie przy otwieraniu, nie reaguje też na przycisk. Kiedyś się już zdarzało, po kilku próbach ruszało, teraz nie chce.
Słychać przekaźnik, więc zakładam, że bezpiecznik ok. O ile nie padł silnik, będę walił pięścią
Ma ktoś patent jak to wyeliminować na stałe ? Jest sens zwalać boczek i tam grzebać ?
-
- Wiarus
- Kontakt:
metoda pięści pomogła
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 Checkmate
Miałem taką samą sytuacje w moim Mini R53 z 2006 roku, po stronie pasażera szyba stawała w miejscu i nie ruszała ani w dół ani w górę było słychać tylko kliknięcie przekaźnika, nie pomagało nawet uderzanie pięścią. Problem stanowią szczotki silniczka podnoszącego szybę i powstający z ich ścierania pył. Gdy szczotki są zużyte nie mają już możliwości wysunięcia się i tracą kontakt z komutatorem, lub czasami przycinają się przez zgromadzony pył w swoich prowadnicach. Wystarczy wyciągnąć silnik z drzwi rozebrać go, oczyścić z nagromadzonego brudu i nasmarować prowadnice.
-
- Wiarus
- Kontakt:
dzięki, w wolnej chwili ogarnę