Nie dostępna pełna moc silnika

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Re: Nie dostępna pełna moc silnika

Post autor: Olo »

Maxi pisze:witam, mam problem który wiąże sie z tematem tego tematu, mam mcs r56, przy kupnie samochodu komp wypluł błąd spalania stukowego, i teraz - po miesiącu, pojawiła sie przypadłośc która nie wiem czy jest związana z tym, ale wygląda tak że coraz czesciej samochodowi brak mocy, tzn przyspiesza na kazdym biegu, bez przerywania, ale zdecydowanie wolniej, jak gdyby był przyduszony, czasem wygląda to tak że ruszam, jade zamulony pare km, staje na swiatlach, ruszam z nich i nagle i jest ok, potem znowu sie zatrzymuje, ruszam, i znowu jest słabo, check nie wyskakuje. poprzedni własciciel serwisował w aso, z faktur widze że swiece wymieniał w pazdzierniku.
Sprawdz sonde ta pierwsza za turbo ona lubi padac od tempertury. Ja moja jak wyciaglem byly biala jak katka papieru tak ja zjaralo
Maxi
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maxi »

marxel pisze:mam problem tzn. samochodowi brak mocy, przyspiesza na kazdym biegu, bez przerywania, ale zdecydowanie wolniej, jak gdyby był przyduszony, czasem wygląda to tak że ruszam, jade zamulony pare km, staje na swiatlach, ruszam z nich i nagle i jest ok, potem znowu sie zatrzymuje, ruszam, i znowu jest słabo, check nie wyskakuje. .
pisałem o tym w marcu, problem ustąpił gdy było ciepło, przez okres letni problem nie pojawił sie ani razu, teraz kiedy jest chłodniej, znowu po odpaleniu jade jakbym miał 50KM, przyduszenie, lub niepełna praca silnika, po zatrzymaniu wraca do normy, a po kolejnym np znowu słabnie, i pytanie, od czego zacząc? bo jak przedstawiłem problem jest ewidentnie zwiazany z obnizeniem temperatury powietrza, przepustnica, filtr paliwa?
compucar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: compucar »

zacząć należy od dokładnej diagnostyki, tzn. postawić auto na dobę do dobrego warsztatu. wymiana czegokolwiek w oparciu o forumowe podpowiedzi jest stratą pieniędzy...
ODPOWIEDZ