czy to oznacza, że jednak "da się" ? nie mając komputera (tylko speed i ext temp) poprzez kodowanie mogę jednak widzieć ile pali ?MINI_NAV_GARAGE pisze:Ciekawe jest że dla danego VIN BMW wskazuje zestaw doposażeniowy a okazuje się że samochód posiada czujnik temp. zew i manetkę.
Wtedy tylko kodowanie i możemy się cieszyć komputerem pokładowym.
komputer pokładowy
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: komputer pokładowy
ja dołączę się do tematu. w moim Miniaku nie mam manetki z przyciskiem do kompa, na obrotomierzu wyświetla się temperatura. pytanie moje jest następujące: czy jeśli dokupiłbym sobie manetkę kierunkowskazu z przyciskiem do sterowania komputerem, to mógłbym zmieniać pomiędzy temperaturą, a prędkością wyświetlaną cyfrowo? czy wymaga to dodatkowego doprogramowania?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
ja też mam tylko temp i prędkość na obrotomierzu, ale mam przycisk do zmiany na dźwigni kierunków (na górze, nie na końcu) - Ty w ogóle tego nie masz ?venomenon pisze:ja dołączę się do tematu. w moim Miniaku nie mam manetki z przyciskiem do kompa, na obrotomierzu wyświetla się temperatura. pytanie moje jest następujące: czy jeśli dokupiłbym sobie manetkę kierunkowskazu z przyciskiem do sterowania komputerem, to mógłbym zmieniać pomiędzy temperaturą, a prędkością wyświetlaną cyfrowo? czy wymaga to dodatkowego doprogramowania?
Nie mam go w ogole. Ale na allegro z tego co widzę można kupić manetkę z przyciskiem za 30zł, dlatego się zastanawiam na tym
Wystarczyłoby mi nawet gdybym mógł zmienić temperaturę na prędkość cyfrową, bo mój termometr oszalał/chyba się popsuł i wczoraj pokazywał +15st.C.