Pomocy !!!!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Re: Pomocy !!!!

Post autor: pididi »

static
KamiCK

Post autor: KamiCK »

Głowica zrobiona! Odebrałem auto w tamten piątek przejechałem dwa kilometry i co.... Pech to mało zaczęło coś stukać wróciłem do warsztatu .... Rozebrali silnik znowu... I znowu kicha obrucilo mi panewki na wale na tłoku 3....

Potrzebuje panewki i korbowód
W aso powiedzieli mi 1 tyś za jeden korbowód ale może ma ktoś albo wie gdzie dostane i korbowód i panewki.....

Pilnie...
Maly

Post autor: Maly »

podpinam sie pod temat. wczoraj na wiatlach uslyszalem dziny dzwiek bulgotania pod maska,temperatura byla w normie,postanowilem zobaczyc,okazalosie ze plyn chlodniczy sie zagotowal,i wywalalo go,zajechalem do mechanika w bialymstoku,sprawdzili cisnienie na swiecach,jedna miala za male,o ile pamietam bylo 8 barow a na innych 14. nie znam sie na tym,ne wiem czy byla woda w oleju ale chyba nie,powiedzieli ze uszczelka,ale jak was czytam to boje sie ze to nie musi byc wcale uszczelka,a nie chce niespodzianki po wymianie uszczelki... Prosze napiszcie mi na co jeszcze zwrocic uwage. Dziekuje
Maly

Zapomnialem zapytac,moze wiecie gdzie w Bialymstoku naprawiac Miniacza? Polecacie cos?
KamiCK

Ja auta juz miesiąc nie mam.... Głowica kosztowała mnie 1200 zł uzywka z allegro + termostat + pompa wody bo niewiadomo dlaczego zagotowal mi wodę i robocizna złożenie silnika uszczelki szpilki... To jest 3 tyś złotych... Ale to nie koniec tak jak pisałem efektem ubocznym pęknięcia głowicy było zatarcie panewki i jednego korbowodu... U mnie też miała być tylko uszczelka. Dlatego Tobie zycze aby Ci wyszła tylko uszczelka a nie peknieta głowica
KamiCK

Czyli wywaliłem juz 4 dwieście i końca nie widac
KamiCK

Dlatego też szukam jakiejś używki jednego korbowodu..... Pilnie tej części potrzebuje!!!!!! Może ktoś ma!!!! Może ktoś zna dobrze te angielskie strony...

Bardzo proszę o pomoc
Maly

No mi powiedzieli ok.1500 zl z wymiana juz. Teraz tylko kwestia tego czy to bedzie tylko to? Nie wiesz moze jak to sprawdzic? Mam nadzieje ze mechanik wie co robi ale wiem jak to z nimi jest. Auto mi potrzebne bo wracam nim do Belgii za 3 tygodnie. Zaczynam sie bac :evil:
Maly

KamiCK pisze:Dlatego też szukam jakiejś używki jednego korbowodu..... Pilnie tej części potrzebuje!!!!!! Może ktoś ma!!!! Może ktoś zna dobrze te angielskie strony...

Bardzo proszę o pomoc
Napisz do tego chlopaka co ma ten sklep Mini Centrum moze on bedzie mial.
KamiCK

Jeśli Ci powiedział ze tylko uszczelka to pewnie tylko uszczelka. Niby u mnie też to miało być... Ale jak robi się głowice powinno się ja planować aby nie wydmuchalo Ci uszczelki za tydzień czasu a przy okazji planowania które kosztuje ok 150 zł zrobiłem sprawdzenie szczelności na mikropekniecia 50 zł... I wyszło pęknięcie na jednym gnieździe - pęknięcie które ledwo widać ale tyle szkód porobiło... Myślę ze też to powinieneś zrobić aby mieć 100% Pewności... Myślę też ze mech sam powinien to zaproponować!!!

A masz jakiś namiar na to autocentrum????
KamiCK

Ok znalazłem numer do mini centrum dzwoniłem i niestety Pan ma części ale do mini morisow a do mini bmw ma tylko filtr klocki czyli tylko materiały eksploatacyjne
Maly

KamiCK pisze:Jeśli Ci powiedział ze tylko uszczelka to pewnie tylko uszczelka. Niby u mnie też to miało być... Ale jak robi się głowice powinno się ja planować aby nie wydmuchalo Ci uszczelki za tydzień czasu a przy okazji planowania które kosztuje ok 150 zł zrobiłem sprawdzenie szczelności na mikropekniecia 50 zł... I wyszło pęknięcie na jednym gnieździe - pęknięcie które ledwo widać ale tyle szkód porobiło... Myślę ze też to powinieneś zrobić aby mieć 100% Pewności... Myślę też ze mech sam powinien to zaproponować!!!

A masz jakiś namiar na to autocentrum????
Te planowanie sam zaproponowal,a o tej szczelnosci nic nie mowil,a ta szczelnosc sie sprawdza po naprawie uszczelki juz czy jak?
Maly

KamiCK pisze:Ok znalazłem numer do mini centrum dzwoniłem i niestety Pan ma części ale do mini morisow a do mini bmw ma tylko filtr klocki czyli tylko materiały eksploatacyjne
A to mozliwe bo ja kupowalem wlasnie takie pierdoly u niego.
KamiCK

Co do sprawdzenia szczelności to robiła mi ta sama firma co planowała .... Ale na jakiej zasadzie oni to robią to nie wiem... Wiem ze przy okazji sprawdzenia nowej starej głowicy która kupiłem na allegro sprawdzali właśnie pod katem mikropęknięć i sprawdzali też szczelność zaworów... A z tego co mówisz ze na jednym cylindrze masz slabsza kompresje moze któryś zawór może być trochę nieszczelny.... Regeneracja zaworów w nowej głowicy kosztowało mnie ok 400 zł ... Wiec to nie jakieś powalające koszty... Ale najważniejsze aby głowica nie była peknieta....
KamiCK

Sorry nie zrozumiałem do końca... Co do Twojego pytania... Sprawdzenie szczelności i mikropęknięcia zrobili mi przed założeniem nowej uszczelki jak głowica była ściągnięta w silnika... I przed ponownym założeniem... Dowiedz się dlaczego zagotowalo Ci wodę... Żeby sytuoacja się nie powtórzyła....
ODPOWIEDZ