Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ
Moderator: flapjck1
Re: Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ
Zagadal, aku musze nowe kupic ale po podladowaniu starego zagadal
Maciek.
Maciek.
Auto ma już końcowy lakier i wymienione uszczelki i kliny. Farba to RKF. Nie jest to zrobione tak jak być powinno czyli z wymianą podszybia i tak dalej. Liczę że uda mi się w przyszłym roku to zrobić i zamontować flipa z laminatu.
Pytanie ap ropo układu chłodzenia wymieniłem jakiś czas temu pompę wody, termostat no i płyn, wskaźnik temperatury nie wychodzi poza normę więc niby wszystko ok, ale maska bardzo się nagrzewa, mam wrażenie że znacznie bardziej niż przed wymianą, wentylator chłodnicy też uruchamia się znacznie rzadziej. Czy to jest normalne? dodam jeszcze że termostat ma 88 stopni na otwieranie a nie jak wcześniej 82 i przy jeździe ogrzewanie mam odpalone na max i nawiew też. Nagrzewnica raczej się walnęła bo nie nagrzewa powietrze jest ono lekko ciepłe tylko.
Pozdrawiam,
Maciek.
Pytanie ap ropo układu chłodzenia wymieniłem jakiś czas temu pompę wody, termostat no i płyn, wskaźnik temperatury nie wychodzi poza normę więc niby wszystko ok, ale maska bardzo się nagrzewa, mam wrażenie że znacznie bardziej niż przed wymianą, wentylator chłodnicy też uruchamia się znacznie rzadziej. Czy to jest normalne? dodam jeszcze że termostat ma 88 stopni na otwieranie a nie jak wcześniej 82 i przy jeździe ogrzewanie mam odpalone na max i nawiew też. Nagrzewnica raczej się walnęła bo nie nagrzewa powietrze jest ono lekko ciepłe tylko.
Pozdrawiam,
Maciek.
- Załączniki
-
- 1.JPG (150.77 KiB) Przejrzano 1607 razy
Panowie co może być powodem blokowania się na obrotach. Normalnie na wolnych mam koło 700 a czasem blokuje się na 2000 pocisnę gaz i odblokuje się ale znowu zawiesi się na 1500 po jakimś czasie robi się normalnie ale i tak jest to dziwne.
Pozdro,
Maciek.
Pozdro,
Maciek.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Rych pisze:Sprawdź sprężynę
To jest wtrysk
zdejmij obudowę filtr i oglądaj czy wszystko na miejscu, linka gazu ok ?
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
zdejmij i umyj przepustnicę jak również silnik krokowy
Psiknąłem WD w mechanizm otwierający przepustnice i jak na razie jest ok, jak tylko będę miał więcej czasu to umyje przepustnice.
Dzięki za rady.
Pozdrawiam,
Maciek.
Dzięki za rady.
Pozdrawiam,
Maciek.
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
siemka, dawno mnie nie było
mam to samo!
mam to samo!
Jak masz czas to zdejmij przepustnice i ją wyczyść zwracając szczególną uwagę na mechanizm otwierający przepustnice, jak nie masz czasu i chcesz to przełożyć na potem to pryśnij WD40 na miejsce gdzie linka gazu jest połączona z przepustnicą, daję rade na jakiś czas.
Maciek.
Maciek.
Padła mi nagrzewnica i przyjdzie mi ją wymienić ale takie pytanie czy mogła się rozwalić od odwrotnie podłączonych przewodów idących do niej?
Maciek.
Maciek.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
nie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Cześć wszystkim,
Zatrzymałem się dziś na światłach a gość za mną nie był tak bystry bo chyba nie zauważył że na czerwone się zmieniło. Finał taki że klapa od bagażnika wbita do środka, lampa prawa stłuczona a jej reszta wraz z karoserią zagięta do bagażnika :/.
Czy ktoś miał doczynienia z kolesiami od ubezpieczenia tych co oceniają szkody? OC gościa z Hestii ?
Maciek.
Zatrzymałem się dziś na światłach a gość za mną nie był tak bystry bo chyba nie zauważył że na czerwone się zmieniło. Finał taki że klapa od bagażnika wbita do środka, lampa prawa stłuczona a jej reszta wraz z karoserią zagięta do bagażnika :/.
Czy ktoś miał doczynienia z kolesiami od ubezpieczenia tych co oceniają szkody? OC gościa z Hestii ?
Maciek.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
właśnie jestem na etapie walki z hestią (nie w miniaku), szybko, ale wycena pożal się boże - może to kwestia rzeczoznawcy który się pojawił, ale bardziej brzmiało jak niechęć firmy do wypłacania pieniędzy (teksty typu, że ja panu wyceniam tak i tak bo i tak nie wiem co pan sobie z tym zrobi, pewnie będzie jeździł tak jak jest bez naprawiania, a kaska wpadnie do kieszeni)
no ale, powodzenia, może to jednorazowy przypadek
no ale, powodzenia, może to jednorazowy przypadek
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ja miałem analogiczny przypadek w 2006 - początek listopada. Walona klapa tył, lampa tylna lewa, zderzak tył, zawiasy klapy do wymiany. Ubezpieczyciel przyznał ok 2.3k (ale doszło do tego z tego co pamiętam jeszcze uszkodzenie przodu - grill, zderzak, lampy dalekosiężne 2 szt, rail pod lampy).
Wojtello w tamtym okresie też chyba kogoś miał w bagażniku - też w okolicach powyższej kwoty, bez innych uszkodzeń.
Wojtello w tamtym okresie też chyba kogoś miał w bagażniku - też w okolicach powyższej kwoty, bez innych uszkodzeń.
Zawodowy Szyderca
Saint pisze:... (ale doszło do tego z tego co pamiętam jeszcze uszkodzenie przodu - grill, zderzak, lampy dalekosiężne 2 szt, rail pod lampy)....
Jak to doszło do tego uszkodzenie grilla, to gdzie dostałeś?
Maciek.