MINI olej
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: MINI olej
sppedfight, mozesz dostac kolejnego warna ale to chyba nie o to chodzi
poza tym szczerze powiedziawszy mega zabawne jest takie spienianie sie dwoch kogucikow - ALE - porzadek musi byc!
i basta
poza tym szczerze powiedziawszy mega zabawne jest takie spienianie sie dwoch kogucikow - ALE - porzadek musi byc!
i basta
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
GUCIO WRÓCIŁ
- drszajba
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
o wow, z tym postscriptum to się sam zastanawiałem jak się pisze...
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
woow, wyjechałem na weekend a tu takie kwiatki ) dawno się tak nie uśmiałem a obiad zjadłem właśnie a to trochę niezdrowo tak odrazu w śmiech wpadać ...
szkoda że panowie forumowi giganci nie wpadli do biłgoraja, gdzie dwóch kolegów na ułamki seknud walczyło nowymi miniakami na torze ...
szkoda że panowie forumowi giganci nie wpadli do biłgoraja, gdzie dwóch kolegów na ułamki seknud walczyło nowymi miniakami na torze ...
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Troche odswieze temat...
Ostatnio wymienilem u siebie olej Castrol Edega na Mobil 1 5W50 bo troche duzo mi go zjadal... No nie pomoglo zabardzo... tego tez lubi sobie sporo wypic.. Czy ten typ naprawde tak ma?
Ostatnio wymienilem u siebie olej Castrol Edega na Mobil 1 5W50 bo troche duzo mi go zjadal... No nie pomoglo zabardzo... tego tez lubi sobie sporo wypic.. Czy ten typ naprawde tak ma?
No mnie Mobila 5W50 wypija średnio ok. 300 ml na 1000 km, więc chyba ten typ tak ma
zróbcie sobie uszczelniacze to nie będzie zjadał żadnego. Ja po remoncie nie zauważyłem jeszcze ani milimetra ubytku.
- jrock7
- Wiarus
speedfight pisze:zróbcie sobie uszczelniacze to nie będzie zjadał żadnego. Ja po remoncie nie zauważyłem jeszcze ani milimetra ubytku.
Uszczelniacze do wymiany to tylko objaw duzego zuzywania oleju czy cos dodatkowego mozna zauwazyc, jakies pocenie sie silnika, itp (u mnie silnik suchy)?
U mnie też był suchy. Ale zanikanie oleju to najczęstszy problem z zużytymi uszczelniaczami.
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Ja tez Motul i nic nie ubywa
- jrock7
- Wiarus
bob.dsk pisze:Ja tez Motul i nic nie ubywa
Hmmm, no wlasnie czy bawic sie teraz w wymiane uszczelniaczy czy sprobowac ponownie przejsc na inny olej - Motul. Nie wiem czy to jest bardziej leczenie objawow a nie przyczyny..
To jest tak jak by bolał Cię ząb i bierzesz tabletki żeby nie bolał, zamiast iść do dentysty.
Nie wiem jak Wy ale ja nie potrafię użytkować auta wiedząc że jest coś z nim nie tak i że jest coś do naprawy.
Nie wiem jak Wy ale ja nie potrafię użytkować auta wiedząc że jest coś z nim nie tak i że jest coś do naprawy.
- jrock7
- Wiarus
Odswieze troche temat, ostatnio mialem spory ubytek oleju (5w50), a ze sprawa dziala sie w ASO, panowie postanowili mi olej uzupelnic z tym wyjatkiem, ze akurat nie mieli na stanie wspomnianego 5w50 tylko 5w40, zapewnili mnie, ze mozna w ten sposob laczyc oleje - nie chce mi sie w to troche wierzyc, ale tak czy inaczej bylem zmuszony sie na to zgodzic...
I teraz pytanie, czy wymienic ponownie caly olej czy w razie ubytkow dolewac 5w40?
Obawiam sie, ze wystepuja jednak jakies roznice w skladzie ww.olejow (ja mialem Mobil 1, oni z brandem BMW - a to chyb a Castrol?) i to moze odbic sie na formie silnika.....
Co myslicie?
I teraz pytanie, czy wymienic ponownie caly olej czy w razie ubytkow dolewac 5w40?
Obawiam sie, ze wystepuja jednak jakies roznice w skladzie ww.olejow (ja mialem Mobil 1, oni z brandem BMW - a to chyb a Castrol?) i to moze odbic sie na formie silnika.....
Co myslicie?