kondziorally pisze:Mam kółko -15%, świece Denso zimniejsze o 1st, wkładkę filtra k&n i one ball... według moich odczuć autko stało się dużo żywsze, szybciej przyśpiesza i dźwięk kompresora jest nieporównywalny
Pasek trzeba krótszy kupić, jedyny minus to większe spalanie jednak każdy wie, że przyjemność z jazdy zaczyna się tam gdzie kończy się ekonomia

B!G LAM3 pisze:Też mam te same mody, co kondziorally, tylko kółko 17%. Również bez mapy, ale różnica jest znaczna.
Panowie proszę o jakieś info na temat zmiany samego kółka(-15%), paska, świec, bez mapy w r53.
W kompresorach MB jest to dość powszechne z tego co czytałem kiedyś.
Liczę się z tym, że nie będzie efektów takich jak ze strojeniem - na które przyjdzie czas, ale czy nie będzie jakiś innych skutków negatywnych do momentu strojenia?
Ktoś tak jeszcze jeździ, może ktoś hamował?
speedfight pisze:nie dawno wróciłem właśnie z hamowni... oto co mi wyszło...
197,7 KM i 250,4 Nm
Chyba pokuszę się jeszcze o IC z GP
speedfight
Doczytałem, że chodzi o kółko - 17%, było to to strojone przed hamownią?
A tu ciekawostka...
AleXander pisze:
Ku przestrodze...
już wiem jakie są efekty zamontowanie kółka kompresora (bez innych modyfikacji)... z seryjnych 177KM i 214Nm zrobiło się:
UWAGA!
UWAGA!
171KM i 220Nm
odczucie zwyżki mocy było spowodowane prawdopodobnie mniejszą średnicą kół oraz ich mniejszą wagą...

again
dzisiaj po godzinie strojenia na hamowni urządzenia zwącego się DET3 z firmy ECUmaster - Kuba z PromotoR'a zrobił kapkę więcej...