CHIP TUNING - WSKAZNIKI - OPINIE ????
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: CHIP TUNING - WSKAZNIKI - OPINIE ????
czy ktorys z was przezyl osobiscie jakas powazniejsza usterke silnika?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ja mam mini disel 88km podniesione do 115km osobiście jeźdze nic sie nie dzieje jest dużo bardziej dynamiczny pali tyle samo albo mniej usterek brak:P
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
30% wzrostu... całkiem sporo... auto było hamowane po chipie ? poza programem coś było ruszane ?
Auto było robione na hamowni dokładnie wyszło 12,3 albo 13,2 oprócz programu nie było nic robione 30% przyrostu mocy dopuszcza każdy producent samochodów , (niektórzy nawet do 50)
A czy robił ktoś remap w Cooper'ze R50? Czy rzeczywiście można uzyskać te 15KM więcej? Czy będzie to odczuwalne, czy tylko dobrze wpłynie na psychikę?
- Ziko
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R50
- Kontakt:
ja robiłem w R50 One mapę i podniosła z ~90 na 123,7
sądzę że nie wyciśniesz mapą więcej jak +10 KM
MINI ONE R50
+ mod 123,7 KM 156,3 Nm
+ filter K&N
+ whells JCW Star Spoke 95 7Jx18"
front 205/40 + distance 15mm
rear 225/35
+ mod 123,7 KM 156,3 Nm
+ filter K&N
rear 225/35
ale mam Cat-Back'a SuperSprinta może te 130KM by było?
wyjście tłoka przez maskę zaliczamy do tej kategorii ? :pflapjck1 pisze:czy ktorys z was przezyl osobiscie jakas powazniejsza usterke silnika?
co do R56, w dupe mozna sobie wlozyc to ECU i jego monitorowanie. U mnie:
- ECU dopuściło do przegrzania głowicy (efekt - remont silnika)
- ECU nie odnotowało nagłego spadku ciśnienia oleju (efekt - remont silnika).
tak tak daje mu na zimnym
nie chcecie zakładać zegarów kupcie KiWi WiFi podpinamy pod OBD i mamy info na bieżąco na androidzie i iOS.
Polecam zaś zestaw HKS Camp 2.
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
ehh, macie pojecie teoretycy o samochodach, nie ma co...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
bez teorii nie ma praktyki nie dawali Wam w ASO manuala ?flapjck1 pisze:ehh, macie pojecie teoretycy o samochodach, nie ma co...
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
z tych manuali trzeba jeszcze umiec korzystac
aaaa i trzeba chciec to robic to jest dosc istotne
aaaa i trzeba chciec to robic to jest dosc istotne
w r56 czujnik temperatury jest zamontowany w plastikowej obudowie termostatu a to oznacza że w razie wycieku płynu przegrzanie jest nie do wykrycia niestety nie jest to jedyny przypadek takiego moim zdaniem celowego działania producentów samochodów.
-
- Zarząd
- Posiadane auto: Rover Mini i R60
- Kontakt:
czesc Forumowicze,
mam pytanie odnosnie zwiekszenia mocy w Mini Countryman R60 ze 112 konnym silniekiem diesla. Czy możecie polecić jakąś firma, ktora sprawdza sie w zwiekszaniu osiągów? Niestety mojemu Miniakowi brakuje troszke mocy a chcialbym dodac mu pare koni wiecej co mogłoby skutkować również obniżeniem spalania bo narazie pali średni 12,7 oleju.
Pozdrawiam
mam pytanie odnosnie zwiekszenia mocy w Mini Countryman R60 ze 112 konnym silniekiem diesla. Czy możecie polecić jakąś firma, ktora sprawdza sie w zwiekszaniu osiągów? Niestety mojemu Miniakowi brakuje troszke mocy a chcialbym dodac mu pare koni wiecej co mogłoby skutkować również obniżeniem spalania bo narazie pali średni 12,7 oleju.
Pozdrawiam
- lookee94
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Clubman S
Ziko, jak mini się sprawuje po chipie? Czuć różnice w mocy? Jaki był koszt? Zastanawiam się tez nad chipem tylko nie wiem czy nie szkoda zachodu i kasy :/ dodam że mam Coopera 115kmZiko pisze:ja robiłem w R50 One mapę i podniosła z ~90 na 123,7
- Ziko
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R50
- Kontakt:
Są w stanie Ci podnieść moc do tego poziomy co ja mam, czyli ok. 124 KM samą mapą. Zmieniałem jeszcze filtr i świece, ale to myśle za wiele nie zmienia, aczkolwiek po zmianie filtra silnik zaczął brzmieć bardziej rasowo, a dokładnie bardziej męsko.
moment obrotowy się zwiększył i jego wykres. Mini ciągnie od samego początku, a moc jest do odczucia bardzo. U Ciebie może to być mniej odczuwalne, gdyż przyrost paru koni u Ciebie, to nie to co u mnie ok. 34 KM. Kosztowało mnie to chyba 400 czy 500 zł, ale to dzięki mojemu dobremu znjomemu taka cena, bo też chciał zobaczyć co wyjdzie z tego.
ogólnie rzecz biorąc to z efektu jaki uzyskałem byłem bardzo zadowolony. Idzie jak burza, choć chciałoby się mieć S'kę
Popytaj chłopaków z naszych sklepów: englishcars, mini land, czy minicentrum, oni Ci może kogoś poradzą. Możesz też zapytać Bartka (bob.dsk), on robił wiele przerówbek swojej S'ki, z tego co pamiętam w Promotorze, chyba w Wa-wie. Profesjonaliści napewno doradzą Ci co zrobić i w jakiej kolejności żeby coś wycisnać z Miniaka.
moment obrotowy się zwiększył i jego wykres. Mini ciągnie od samego początku, a moc jest do odczucia bardzo. U Ciebie może to być mniej odczuwalne, gdyż przyrost paru koni u Ciebie, to nie to co u mnie ok. 34 KM. Kosztowało mnie to chyba 400 czy 500 zł, ale to dzięki mojemu dobremu znjomemu taka cena, bo też chciał zobaczyć co wyjdzie z tego.
ogólnie rzecz biorąc to z efektu jaki uzyskałem byłem bardzo zadowolony. Idzie jak burza, choć chciałoby się mieć S'kę
Popytaj chłopaków z naszych sklepów: englishcars, mini land, czy minicentrum, oni Ci może kogoś poradzą. Możesz też zapytać Bartka (bob.dsk), on robił wiele przerówbek swojej S'ki, z tego co pamiętam w Promotorze, chyba w Wa-wie. Profesjonaliści napewno doradzą Ci co zrobić i w jakiej kolejności żeby coś wycisnać z Miniaka.
MINI ONE R50
+ mod 123,7 KM 156,3 Nm
+ filter K&N
rear 225/35
+ mod 123,7 KM 156,3 Nm
+ filter K&N
rear 225/35