Mody w r53
Re: Mody w r53
no własnie Olo chodzi o najlepsza najbardziej sprawdzoną droge do tych 250-60hp
z tego co czytalem do tej pory to tak
dolot
wydech
kolekotr
mniejsze kółko
strojenie
cewka msd
wtryski
i wałek
na set 265hp jeszcze głowica po portnigu na duzych zaworach .
z tego co czytalem do tej pory to tak
dolot
wydech
kolekotr
mniejsze kółko
strojenie
cewka msd
wtryski
i wałek
na set 265hp jeszcze głowica po portnigu na duzych zaworach .
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Olo, nic do Ciebie nie mam (bo Cię nie znam) ale nie wypowiadaj się jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz. Firmy typu GRS czy Precision wydają na badania przy produkcji IC 3x tyle co takie MG Motorsport (pożal się boże) zarabia w rok... Poszukaj w necie potem jak wyglądają porównania IAT tych intercoolerów a tego od wersji GP. Ułatwiając Ci sprawę powiem tak: ten w GP jest i tańszy on aftermarketowych i wydajnością kopie ich w jajka. A jesli myślisz, że w MGM nie używają chińskich rdzeni do robienia, jak to nazwałeś "komponentów na zamówienie" to gratuluje samopoczucia.Olo pisze: Kestia uznania co do kucia to tak samo jakie opony kupic
A co do reszty to ja wolalbym zlecic firma na zamowienie komponenety. Wez sobie zadzwon do MG Motosport w Siemianowicach Slaskich i spytaj czy maja IC do Ciebie i napewno wyjdzie to taniej a zrobione bedzie naprawde mega solidnie.
http://mgmotorsport.pl.
I tu bardzo dobrze gadaszOlo pisze: Jak chcesz strzal to lepiej przesiadz sie na audi jakies z motorem 2.7 biturbo i to wykrec na 500KM [...] ale zejdzmy na ziemie i wrocmy do mini
Zobacz na czasy tutaj: trackday.org.pl i zadaj sobie zajebiście ważne pytanie... "czy nadal twierdzisz, ze w dłubniętym MINI brakuje mocy?" albo inaczej "czy masz jaja, żeby tą moc wykorzystać na torze czy tylko będziesz się ścigał od świateł do świateł?"Olo pisze: Fakt mini bardzo dobrze sie prowadzi tylko mocy brakuje, zalezy tez 3m sie jezdzilo wczesniej i do czego chce sie to porownywac.
Mnie zastanawia tylko jedno jakie przerobki zrobil Peugeot z motorem 1.6 ze w nowym RCZ R jednostka generuje 260KM wiec spokojnie objedzie Mini GP R56. Czekam na auto salonowe zeby zajrzec pod maske co tam pozmieniali tak naprawde napewno IC a co dale...
Nie toleruje takich jałowych dyskusji bo są słabe w chooy (poza tym na tym forum już było przerabiane takie coś 1000 razy i zawsze było to samo: Mini za wolne, mini tylko dobrze skręca, kiedyś miałem Bentleya i to to dopiero zapier*** ) więc sorry chłopaki ale "collini out"
Blok z mini zniesie o wiele wiecej ale glowica i reszta juz nieszeniman pisze:Olo, powtarzam w r53 spokonie zniesie te 350-380 hp przy odpowiednim strojeniu na seryjnym błoku silnika bez kucia.
No własnie z tym kuciem to juz nie jet tak kolorowo , klepie , bierze olej , dostaje luzów , i inne takie historie na codzien w ogole nie polecam . Teraz złozyłem 2jz-gte własnie na tłokach JE i korbach pauter,panewy clevite 77, śruby , szpilki arp i pare innych patentów z za ocenau ,zobaczymy co z tego wyjdzie.
A co do WRXa to wrogowi bym tego wozu nie polecil , subaru zamiast logo swini pownnno miec logo obróconej panewki... powiem tak 2 lata 4 silniki . Zobacz ile jest sti i wrx zakutych na allegro jak myslisz dla czego ?
Nie chce zmieniac wozu ,to ma byc auto do przemiasczania sie na co dzień miniak jest mały i przy okazji zajebiscie sie prowadzi ma dobra skrzynkę , łatwo z niego zrobic cos w miare szybkiego nie musi to byc prom kosmiczny ale muszi miec ponizej 6 sekund do paki .
A do zapierdalania wieczorem i w weekendy buduję od ponad roku inny wóz z najlepszym moim zdaniem silnikiem jaki kiedykolwiek wyprodukowano w seryjnym wozie
a o MG wiem ale nie mam czasu jechac na wydech 500km ;dw jedna strone w wwa mam el-tec i paru innych specjalistów miedzy innymi przemo-car który robi cuda ze stali naprawdę.
Takie uroki kucia...
Wiem znajomi najarani pokupowali i posprzedawali odrazu zamiast kupic sobie Eveliny jakies
Przepraszam MG masz 2xx pare KM od domu jesli jestes z W-wy takze daleko nie jest
Interesuje mnie co zrobila w tym mini 910KM co stoi w DE w salonie Mini...
o nie nie , 2jz-gte silnik montowany w suprze , buda to m3 e46 ale bardzo daleko do konca praktycznie tylko silnik...
co do czasów to , ok może poza tym powtarzam nie mam zamiaru jezdzic tym wozem po torze bo porpostu mnie na to nie stac i uwazam ze to sie mija z celem , albo auto na tor albo pedałówa która hobbystycznie sie wykoczy asekuracyjnie polatać i i tak nie osiagnie sie czasów na jakiestac ten wóz przez bariere przychologiczna .
co do czasów to , ok może poza tym powtarzam nie mam zamiaru jezdzic tym wozem po torze bo porpostu mnie na to nie stac i uwazam ze to sie mija z celem , albo auto na tor albo pedałówa która hobbystycznie sie wykoczy asekuracyjnie polatać i i tak nie osiagnie sie czasów na jakiestac ten wóz przez bariere przychologiczna .
i chcialem dodac ze lpeij nie pisac o mg i ich chinskich rdzeniach
znajomy miał cooler robiony do vw i bynajmnije nie był to chinski szit , tylko nisens a to chyba obecnie najlepsze zrdzenie na rynku .
znajomy miał cooler robiony do vw i bynajmnije nie był to chinski szit , tylko nisens a to chyba obecnie najlepsze zrdzenie na rynku .
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Gdyby nie PrecisionTurbo i Wagner to może i by były najlepsze rdzenieszeniman pisze:i chcialem dodac ze lpeij nie pisac o mg i ich chinskich rdzeniach
ze niby precision i wagner robi sama rdzenie ?! bzdura własnie nisens i calsonic tobia rdzenie dla wiekszosci firm takich jak forge i pecision i ams
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
szeniman pisze:ze niby precision i wagner robi sama rdzenie ?! bzdura własnie nisens i calsonic tobia rdzenie dla wiekszosci firm takich jak forge i pecision i ams
1. Tak Precision robi rdzenie: http://www.precisionturbo.net/heat-exch ... er-Cores/3
2. Wagner robi IC... które działają - więc kup taki i du*y nie truj :* http://www.wagner-tuning.co.uk/
Może jednak zajmiesz się wsadzaniem 2jz do E46 i opisywaniem tego na SR... tam się na 100% ludzie posikają z radości
- Załączniki
-
- Chciałem napisać, że nie wiem czemu czas tracę na takie dyskusje ale to jest nawet wciągające :D
- duty_calls.png (13.77 KiB) Przejrzano 835 razy
''Chciałem napisać, że nie wiem czemu czas tracę na takie dyskusje ale to jest nawet wciągające ''
pewnie dla tego ze inaczje nie potrafisz leczyc komplesków
wracajac do wagnera, precision greddy i hks to spawaja tylko endtanki . A RDZENIE ZAMAIWAJA JAK WSZYSCY NA SWIECIE pod swoja specyfikacje u takich potentatów jak nisens i calsonic
poz za tym mistrzu klawiatury wagner nie robi coolerow do r53
wiec bede truł dupe i nie bede łykał marketingowych farmazonów które ty chloniesz jak gąbka
to ze na stronie maja napisane ze roia to nie znaczy ze faktycznie tak jest
wracajac do wagnera, precision greddy i hks to spawaja tylko endtanki . A RDZENIE ZAMAIWAJA JAK WSZYSCY NA SWIECIE pod swoja specyfikacje u takich potentatów jak nisens i calsonic
wiec bede truł dupe i nie bede łykał marketingowych farmazonów które ty chloniesz jak gąbka
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
1. Co do kompleksow to Chlopcze oddal sie w szybkim tempie czujac podniecenie na nadchodzaca podroz.szeniman pisze:''Chciałem napisać, że nie wiem czemu czas tracę na takie dyskusje ale to jest nawet wciągające ''
2. Mowilem Ci wczesniej ze do R53 nie ma nic lepszego od oryginalu z Mini GP ktore kupujesz za ca. 2 tys z BMW.
3. Jesli marketingowymi farmazonami nazywasz pare godzin spedzonych na hamowni obciazeniowej (takiej jak maja wszystkie wymienione przez Ciebie firmy) a nie zasranej inercji i testowaniu (zarowno w R53 jak i R56) to ciekaw jestem hakie Ty masz doswiadczenie... zaspiewaj sobie "mniej niz zero"
4. Ja mialem 250KM Mini R53 a Ty sie pytasz o rady i jeszcze pyskujesz, zastanow sie nad soba a napewno nad tym co piszesz.
Tu popieram bo dobrze gada, polac muAleXander pisze:1. Co do kompleksow to Chlopcze oddal sie w szybkim tempie czujac podniecenie na nadchodzaca podroz.szeniman pisze:''Chciałem napisać, że nie wiem czemu czas tracę na takie dyskusje ale to jest nawet wciągające ''
2. Mowilem Ci wczesniej ze do R53 nie ma nic lepszego od oryginalu z Mini GP ktore kupujesz za ca. 2 tys z BMW.
3. Jesli marketingowymi farmazonami nazywasz pare godzin spedzonych na hamowni obciazeniowej (takiej jak maja wszystkie wymienione przez Ciebie firmy) a nie zasranej inercji i testowaniu (zarowno w R53 jak i R56) to ciekaw jestem hakie Ty masz doswiadczenie... zaspiewaj sobie "mniej niz zero"
4. Ja mialem 250KM Mini R53 a Ty sie pytasz o rady i jeszcze pyskujesz, zastanow sie nad soba a napewno nad tym co piszesz.
A tak wracajac do tematu doszly mnie sluchy ze wagner to tez po czesci chinczyk czy nie?
Jezeli chodzi o Promotora to słyszałem rózne a raczej słabe opinie.
Moze na Miniakach sie Miniak zna ale na Evo/GTR/Subaru itd...Może być gorzej...Mi w Evo panewke Miniak z GSem załatwili w Evo...Niby silnik chodził jak traktor a mimo to zaczeli stroić i wzieli kase za rozwalony silnik.
PrzemoCar bardzo dobrze spawa klatki wydechy IC wszystko bardzo polecam.
Pozdro.
Moze na Miniakach sie Miniak zna ale na Evo/GTR/Subaru itd...Może być gorzej...Mi w Evo panewke Miniak z GSem załatwili w Evo...Niby silnik chodził jak traktor a mimo to zaczeli stroić i wzieli kase za rozwalony silnik.
Pozdro.
Nie ty pierwszy co masz zla opinie i doswiadczenie z Promotorem...RevolveR pisze:Jezeli chodzi o Promotora to słyszałem rózne a raczej słabe opinie.
Pozdro.
Coz nie wszystko w zyciu wychodzi jak sie chce
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Czy wyjasniles z Kuba sprawe?RevolveR pisze:Jezeli chodzi o Promotora to słyszałem rózne a raczej słabe opinie.
Ja mam odmienne zdanie. U mnie podsufitka wycinana chyba z zamknietymi oczami albo widelcem przy montazu rollbara, w jednym bmw jak zobaczylem jak zamontowal chlodnice oleju to sie za glowe zlapalem (chlodnica wraz z "profi" mocowaniem urwana w Poznaniu...).
Jesli wydechy to M-Tech z Pruszkowa nie ma sobie rownych (jakosc w dobrej cenie).