białe światła pozycyjne
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
Re: białe światła pozycyjne
Wsadziłem te vision blue ultra i delikatna roznica jest ale szału nie ma chyba jedyna opcja dla najlepszego efektu to tylko led.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 S pepper white
Nie "tylko" led , ale na pewno TYLKO led Żadną tradycyjną żarówką nie uzyskasz tak "bialego " koloru , jaki emituje led . Jeżeli pozycje , przeciwmgielne kolorystycznie chcesz zgrać z ksenonem niestety tylko opcja led. Wiem , że drogo , ale ...... W R55 mam led - dziennne , pozycja , p.mgielne - nawet jasniej niż biksenon
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
Masz orginalne Ledy Mini czy jakieś zamienniki?bodek1 pisze:Nie "tylko" led , ale na pewno TYLKO led Żadną tradycyjną żarówką nie uzyskasz tak "bialego " koloru , jaki emituje led . Jeżeli pozycje , przeciwmgielne kolorystycznie chcesz zgrać z ksenonem niestety tylko opcja led. Wiem , że drogo , ale ...... W R55 mam led - dziennne , pozycja , p.mgielne - nawet jasniej niż biksenon
No i doczekałem się. Dotarły drogie (22zł) OSRAMy Cool Blue Intense.
Od strony pasażera poprzednie Philipsy White Vision a od strony kierowcy nowe OSRAM Cool Blue Intense
Szału nie ma ale OSRAM są delikatnie bardziej białe od Philipsa. Ciekawe jak będzie dzisiaj po zmroku? Czekam jeszcze na dostawę Philips BlueVision ultra. Jak tylko dotrą to strzelę fotkę. Coś czuję że te OSRAM zostaną u mnie na dłużej
Od strony pasażera poprzednie Philipsy White Vision a od strony kierowcy nowe OSRAM Cool Blue Intense
Szału nie ma ale OSRAM są delikatnie bardziej białe od Philipsa. Ciekawe jak będzie dzisiaj po zmroku? Czekam jeszcze na dostawę Philips BlueVision ultra. Jak tylko dotrą to strzelę fotkę. Coś czuję że te OSRAM zostaną u mnie na dłużej
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 S pepper white
orimtzecik pisze:Masz orginalne Ledy Mini czy jakieś zamienniki?bodek1 pisze:
Dotarły już ostatnie żarówki? Jestem ciekaw eksperymentu bo sam chcę u siebie zmienić.
swego czasu zakupiłem dwie żarówki w brico marche, zapłaciłem 6-8? zł, są w wyglądzie w zasadzie granatowe, ale przez to dają idealnie białe swiatło, identyczne jak xenon.
Żarówki do mnie dotarły ale niestety ponownie potwierdziło się to o czym wcześniej pisałem. Żarówki BlueVision wycofano z rynku i zastąpiono WhiteVision. Na allegro zamówiłem BlueVision a po kilku dniach dostałem przesyłkę z żarówkami WhiteVision. Teraz staram się je oddać nie do końca uczciwemu sprzedawcy .
Podsumowując - odpuszczam już te BlueVision. Mam w samochodzie OSRAM Cool Blue Intense i dwa (sic!) opakowania WhiteVision na sprzedaż . OSRAM świeci delikatnie mocniej i ma barwę bardziej białą ale różnica jest niewielka i nie wiem czy jest sens płacić za nią 2x więcej niż za Philipsa.
Także jeśli ktoś chce to mogę sprzedać WhiteVision powiedzmy za 5 zł + koszt przesyłki
Podsumowując - odpuszczam już te BlueVision. Mam w samochodzie OSRAM Cool Blue Intense i dwa (sic!) opakowania WhiteVision na sprzedaż . OSRAM świeci delikatnie mocniej i ma barwę bardziej białą ale różnica jest niewielka i nie wiem czy jest sens płacić za nią 2x więcej niż za Philipsa.
Także jeśli ktoś chce to mogę sprzedać WhiteVision powiedzmy za 5 zł + koszt przesyłki
- mookie
- Klubowicz
- Posiadane auto: Cooper R56, Countryman R60
MINI COUNTRYMAN 2.0 All4 EUROPA EDITION - Lokalizacja: Lodz
Nie wiem jak teraz ale 3 lata temu Osram produkowal w5w w wersji halogen i swiecily na bialo. Niestety kiepsko bylo z ich zywotnoscia
MINI COOPER R56 LCI "Checkered"
MINI COOPER R60 COUNTRYMAN All 4 SDX "EUROPA EDITION"
MINI COOPER R60 COUNTRYMAN All 4 SDX "EUROPA EDITION"
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mam Philips BlueVision nówki do sprzedania ale drogo