mapowanie silnika
Re: mapowanie silnika
Nie brałem pod uwagę wydechu, ale nie ma co się oszukiwać - ma on w Cooperze S spore rezerwy.
A co do kółka to oczywiście im mniejsze, tym większy boost, a więc i moc większa.
W pewnym momencie jednak skończy się wydajność wtrysków, bo to "zaledwie" 245cc.
Nie ukrywam, że mogliśmy zaryzykować założenie kóleczka 19%, ale w necie chodzą pogłoski, że zbyt mała powierzchnia styku paska z kółkiem powoduje jego częstsze zrywanie.
A co do kółka to oczywiście im mniejsze, tym większy boost, a więc i moc większa.
W pewnym momencie jednak skończy się wydajność wtrysków, bo to "zaledwie" 245cc.
Nie ukrywam, że mogliśmy zaryzykować założenie kóleczka 19%, ale w necie chodzą pogłoski, że zbyt mała powierzchnia styku paska z kółkiem powoduje jego częstsze zrywanie.
hej!
jak już tak profejonalnie do tego podchodzicie to dodaloby mi więcej mocy przełożeniw wydechu z eSki do
coopera??
Interesuje mnie jaki elementy z eSki podrasowały by mi coopera nie chodzi mi o turbine
pozdrawiam
jak już tak profejonalnie do tego podchodzicie to dodaloby mi więcej mocy przełożeniw wydechu z eSki do
coopera??
Interesuje mnie jaki elementy z eSki podrasowały by mi coopera nie chodzi mi o turbine
pozdrawiam
Nie badałem tematu wydechu z "eSa" do Coopera.
Tak na chłopski rozum, to skoro jest przystosowany do znacznie większej mocy, musi mieć siłą rzeczy lepszą przepustowość...
Tu masz do sprzedania w przyzwoitej cenie:
http://www.allegro.pl/item191821949_coo ... _stan.html
Tak na chłopski rozum, to skoro jest przystosowany do znacznie większej mocy, musi mieć siłą rzeczy lepszą przepustowość...
Tu masz do sprzedania w przyzwoitej cenie:
http://www.allegro.pl/item191821949_coo ... _stan.html
Odświeżam temat.
Znajdzie się ktoś/firma godna polecenia w łódzkim?
Znajdzie się ktoś/firma godna polecenia w łódzkim?
Odswiezam temat
Od kilku dni mam Mini One 2006r 90KM, 140k przebiegu.
Szukam firmy albo osoby prywatnej ktora moze wgrac nowe mapy w Warszawie, Lodzi albo Gdansku.
Poki co znalazlem Kreatormocy i V-tech. Jezeli ktos moze zalatwic znizki to pomoc mile widziana.
Interesuje mnie standardowy mod z 90KM na 120KM.
Lepszy box czy nowe mapy w ECU?
Z gory dzieki za info.
Szukam firmy albo osoby prywatnej ktora moze wgrac nowe mapy w Warszawie, Lodzi albo Gdansku.
Poki co znalazlem Kreatormocy i V-tech. Jezeli ktos moze zalatwic znizki to pomoc mile widziana.
Z gory dzieki za info.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
miecholek pisze:Odswiezam temat
Z gory dzieki za info.
Ja polecam (kto by pomyślał) firmę PromotoR -> promotormocy.pl
nieto cobym się wymądrzał, ale...
dajcie se spokój z wgrywaniem oprogramowania z "jednego silnika do drugiego" !
w skrócie tak się to robi, ale trzeba dobrać pewne parametry do konkretnego silnika.
nieda się wgrać "standardowego" oprogramowania z coopera 120KM np. do 90KM i już jest
git... i mamy 120KM ?
takie "coś" zabija silnik, ma wpływ na spalanie, trwałość i etc...
trzeba "dobrać" oprogramowanie, a najbezpieczniej poprawić już istniejące ...
nieda się tego przedstawić w formie opisowej tak na forum
a sie rozpisałem...
dajcie se spokój z wgrywaniem oprogramowania z "jednego silnika do drugiego" !
w skrócie tak się to robi, ale trzeba dobrać pewne parametry do konkretnego silnika.
nieda się wgrać "standardowego" oprogramowania z coopera 120KM np. do 90KM i już jest
git... i mamy 120KM ?
takie "coś" zabija silnik, ma wpływ na spalanie, trwałość i etc...
trzeba "dobrać" oprogramowanie, a najbezpieczniej poprawić już istniejące ...
nieda się tego przedstawić w formie opisowej tak na forum
a sie rozpisałem...
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
To są fizycznie dokładnie takie same silniki, jeden zdławiony elektronicznie.
Po korekcie softu zazwyczaj wychodzi "bazowe" 120KM z lekkim + ze względu na indywidualne dopracowanie mapy. Zabieg prosty i skuteczny.
Większa paranoja jest w nowych silnikach Miniaków >2007, gdzie 1.6 75KM ma najbardziej GÓWNIANY przebieg mocy/ momentu jaki widziałem. Jeśli ktoś utknie z tym padłem to polecam zmianę softu - dostanie "nowe" auto...
Po korekcie softu zazwyczaj wychodzi "bazowe" 120KM z lekkim + ze względu na indywidualne dopracowanie mapy. Zabieg prosty i skuteczny.
Większa paranoja jest w nowych silnikach Miniaków >2007, gdzie 1.6 75KM ma najbardziej GÓWNIANY przebieg mocy/ momentu jaki widziałem. Jeśli ktoś utknie z tym padłem to polecam zmianę softu - dostanie "nowe" auto...
static
Super fajnie ale na hamowni warto by sie pojawic. A zmiana sama mapa ECU na inna z mocniejszego jest ok tylze ze warto już podciagnac jego paramatry do calosci bo zawsze mozna poprawic fabryke
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
A czy ktokolwiek tu radzi zeby nie jechac na rolki?
Jadac do Promotora, Kratora etc nie wyjedziesz nawet bez tego...
Jadac do Promotora, Kratora etc nie wyjedziesz nawet bez tego...
static
Nie bo ludzie oddaja samochody do jakis mechaniorow mega znawcow co wyciagaja kompa wgrywaja program i mowia ze mozesz jechac dalej juz sie spotkalem z takimi znawcami jak chcialem czipowac Skode Superba 2. Cena o polowe tansza niz w V techu tylko tak jak mowie zero hamowni ani nic tylko samo wgranie programu czyli zero stronenia komputera do jednostki napedowej dlatego uprzedzam
Wstepnie porozumialem sie juz z v-tech. jedna sprawa o ktora jeszcze chcialem zapytac to czy przy przebiegu 150 tys warto jest zmieniac mapy? ostatnio robilem szlif i zmienialem uszczelke pod glowica (plus popychacze, napinacz i inne drobnostki). Wszystko robilem sam i poki co po 2 tysiacach km jest ok. oleju nie lyka, pracuje rowno. podskoczyla troche kompresja. jakies opinie na ten temat?
dzieki
dzieki
cos mi z tym wykresem nie idzie może teraz:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e56 ... c6436.html
Dzieki za wyrozumiałość [/scroll]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e56 ... c6436.html
Dzieki za wyrozumiałość [/scroll]
Masz jakis namiar na tego goscia co Ci to robil? w gdansku tez mi odpowiada bo jestem co 2 tygodnie. dzieku