Przywitania i pytania..

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Adrien

Re: Przywitania i pytania..

Post autor: Adrien »

Fakt. Gazowanie Mini to pozbawianie go duszy. Z gazem to nie to samo. Ale z drugiej strony 10 czy 11 litrów to dużo. Nie ma złotego środka w tej sytuacji
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

ja jak kiedyś chciałem kupować eskę i wrzucać ją w gaz pisałem do paru firm to jedyna która by się podjęła napisała że tylko na jakimś Landi Renzo za 5299zł i przy tym nie dadzą gwarancji że nie uszkodzi to silnika. no ale skoro jeżdżą S-ki w gazie to pewnie można... aczkolwiek fakt faktem ja sam bym się nie skusił bo wiocha co nie miara, ale z drugiej strony widziałem ostatnio Cayenne S z kurkiem, stąd znając polską mentalność wszystko da się zrobić :lol:

edit, cytat z maila

Przed montażem należałoby ustalić w autoryzowanej stacji możliwość montażu instalacji zasilania LPG w Pana samochodzie oraz ewentualny wpływ zasilania LPG na trwałośc silnika, a także sposób regulacji luzów zaworowych silnika.
Do Pana samochodu ewentualnie po konsultacji w ASO moglibyśmy zaproponować instalację sekwencyjnego wtrysku gazu w fazie lotnej IV generacji wloskiej firmy Landi Renzo. Koszt calkowity instalacji: 5299 zl ze zbiornikiem walcowym w przestrzeni bagazowej.
[/u]
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, 21:32 przez hello, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Trzeba by się zgłosić na jakieś forum dot. gazu w autach i tam popytać. Może są jakieś ograniczenia wymuszające montaż jakiejś drogiej instalki i ktoś wyczyta to z dokumentacji tech. silnika MINI (Tritec) - ja tam się nie znam :smile:
Zablokowany