CHIP TUNING - WSKAZNIKI - OPINIE ????

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Clubman S

Re: CHIP TUNING - WSKAZNIKI - OPINIE ????

Post autor: lookee94 »

Ziko pisze:Są w stanie Ci podnieść moc do tego poziomy co ja mam, czyli ok. 124 KM samą mapą. Zmieniałem jeszcze filtr i świece, ale to myśle za wiele nie zmienia, aczkolwiek po zmianie filtra silnik zaczął brzmieć bardziej rasowo, a dokładnie bardziej męsko.

moment obrotowy się zwiększył i jego wykres. Mini ciągnie od samego początku, a moc jest do odczucia bardzo. U Ciebie może to być mniej odczuwalne, gdyż przyrost paru koni u Ciebie, to nie to co u mnie ok. 34 KM. Kosztowało mnie to chyba 400 czy 500 zł, ale to dzięki mojemu dobremu znjomemu taka cena, bo też chciał zobaczyć co wyjdzie z tego.

ogólnie rzecz biorąc to z efektu jaki uzyskałem byłem bardzo zadowolony. Idzie jak burza, choć chciałoby się mieć S'kę ;)

Popytaj chłopaków z naszych sklepów: englishcars, mini land, czy minicentrum, oni Ci może kogoś poradzą. Możesz też zapytać Bartka (bob.dsk), on robił wiele przerówbek swojej S'ki, z tego co pamiętam w Promotorze, chyba w Wa-wie. Profesjonaliści napewno doradzą Ci co zrobić i w jakiej kolejności żeby coś wycisnać z Miniaka.
Dzięki za informacj, po tym co przeczytałem, nabrałem jeszcze większej ochoty, żeby poeksperymentować ;) wiadomo ze S'ka to to nie będzie i dużej różnicy w mocy maksymalnej nie będzie, ale trochę dodatkowego momentu się przyda i myślę że to już może być odczuwalne. Moze dzieki temu też spali trochę mniej ;d
mareks
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 115KM R50 '01

Post autor: mareks »

Witam. Przyłączę się do pytania: czy ktoś robił chiptuning coopera I 1.6 115KM na 130KM, jak oferują na 44tuning? Ma ktoś wykres z hamowni? Jaka cena?
Pozdrawiam
juro
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: Rover Mini i R60
Kontakt:

Post autor: juro »

Cześć,
chcę zrobić chiptuning w moim Coutrymenie 2.0d 112 km z automatem. Słyszałem, że w niektórych modelach skrzynia źle znosi podniesienie mocy a w innych nie ma z nią żadnego problemu. Jak moge sprawdzić który model mam? Po VINie? I od razu mam pytanie czy znacie kogoś w Katowicach godnego polecenia?
ODPOWIEDZ