Mody w r53

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Re: Mody w r53

Post autor: Olo »

a ile w m-techu za wydech z pelnym przelotem biora?
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Olo pisze:a ile w m-techu za wydech z pelnym przelotem biora?
Miałem tam robiony wydech od plecionki do końca na jednym dużym tłumiku (a la Alta) i wyszło 1200pln na gotowo.
Miniacpl

Post autor: Miniacpl »

RevolveR pisze:Jezeli chodzi o Promotora to słyszałem rózne a raczej słabe opinie.
Moze na Miniakach sie Miniak zna ale na Evo/GTR/Subaru itd...Może być gorzej...Mi w Evo panewke Miniak z GSem załatwili w Evo...Niby silnik chodził jak traktor a mimo to zaczeli stroić i wzieli kase za rozwalony silnik.

PrzemoCar bardzo dobrze spawa klatki wydechy IC wszystko bardzo polecam.

Pozdro.
O ile temat GTR Bartka strojonego i uszkodzonego wbrew umowie w innej firmie po roku od złożenia u mnie mam gdzieś, tak ten wpis jest poniżej pasa.

Kukułka ogarnij się!

EVO nie było Twoje, a brata. Silnik składał Ci jakiś podkupiony mechanik po godzinach na przypadkowo dobranych przez Ciebie częściach. SAM podniecony na hamowni w VTG mówiłeś o sportowych wałkach i luźno spasowanym silniku by tylko "stroić, stroić!". Tym EVO ze stukającą panewką dojechałeś po hamowni do domu sam po drodze deklarując rozliczenie, naprawę i "powrót". Nie wróciłeś. Wrócił jego nowy właściciel na poprawki typu: odwrotnie założone tarcze sprzęgła, liczne błędy w oprogramowaniu i 390KM z deklarowanych 450 podczas sprzedaży.

Możesz mnie omijać szerokim łukiem podobnie jak ja omijam Twoje zapytania. Ale jak tak bardzo Cię skrzywdziłem psując remapem panewkę ( facepalm ) w brata EVO 5lat temu, to po co umawiałeś się ze mną na strojenie Lewina, a ostatnio mody w MCS R53... Twojej Mamy. :neutral:

btw. Przemo pracował dla mnie wiele lat. Podczas pracy w PromotoRze nauczył się spawać. Naprawdę go lubiłem. ALe przestańcie go proszę publicznie polecać jedynie ze względu na fakt, że z cenami zatrzymał się w latach 90tych. :evil:
Olo

Post autor: Olo »

AleXander pisze:
Olo pisze:a ile w m-techu za wydech z pelnym przelotem biora?
Miałem tam robiony wydech od plecionki do końca na jednym dużym tłumiku (a la Alta) i wyszło 1200pln na gotowo.
to faktycznie malo w MG sam wydech od 1000zl sie zaczyna dopiero z nierdzewki tytan drozszy oczywiscie ale nie oplaca mi sie jecahc bo wyjdzie na to samo jak zrobie u Siebie w Siem
maxi king
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: r53

Post autor: maxi king »

Cześć,
mam dwa pytania,
posiadam mini w kolorze EB obklejone przez sznycla jak to na zdjęciu z linka

http://www.ac-schnitzer.de/mini/produkt ... eine-info/

Nie zauważyłem innych zmian w zawieszeniu czy silniku, zastanawiam się czy Schnitzer mógł wykonać tylko pakiet naklejek i na tym skończyć modzenie?
Wysłałem zapytanie do niemieckiego oddziału firmy(tam to było robione) z vinem pojazdu ale póki co bez odpowiedzi.

I pytanie drugie, pewnie było nie raz, czy można zmienić kółko na -15%, bez strojenia silnika? Czy ma to sens w ogóle?

http://www.autouk.pl/mini_tuning_silnik.html

Ewentualnie kogo możecie polecić do strojenia - Wrocław lub Śląsk.

Dziękuje,
pozdrawiam.
Tomek88
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper S

Post autor: Tomek88 »

Witam serdecznie, proszę mi powiedzieć panowie kto załatwi mi kółko 13 lub 15% i zamontuję?? nigdzie w PL nie mogę dostać takiego kółka, a pseudo firmy tuningowe głupie miny robią.. ;/ strojenie mam gdzie zrobić, chodzi mi tylko o montaż i załatwienie kółka. proszę o odp. pozdrawiam
Tomek88
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper S

Post autor: Tomek88 »

jeszcze jedno pytanko, jak na postoju pocisnę gaz pod odcinke to tak od 3tyś obrotów kompresor już nie gwiżdże tylko mocno szumi, czy to wszystko ok?? ;(
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

ODPOWIEDZ