gaz

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

tricky10

Re: gaz

Post autor: tricky10 »

Buhahahah

Wejdz sobie na forum lpg.info.pl !!! tam sa specjalisci
tadziorek22

Post autor: tadziorek22 »

2300 pln i po kłopocie sekwencja i brak miejsca w bagazniku ale coz....
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

2300 to taka słabawa sekwencja
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

dlaczego? ceny spadly ostatnio dosc mocno :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

do turbo?
RatinaZ

Post autor: RatinaZ »

hello pisze:zazdrośnicy że nabywca będzie jeździł taniej niż reszta forumowiczów :lol: :wink:

Podobno Smart w dieslu pali 3l ropy na 100km...oszczędniej niż zagazowane MINI :mrgreen: ,cały jest tańszy i miejsca w nim tyle ile w Miniaczu z butlą..zaparkowac się da wszędzie...
Apeluje zamiast zagazowywać Mini kupujcie Smarty
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Chętnie się dowiem co takiego szczególnego jest w Mini, że nie można go zagazować? Zwłaszcza w zwykłym One/Cooper?
static
Awatar użytkownika
Killer1629
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Killer1629 »

artykuł na czasie http://moto.onet.pl/278651,9903428,1,zd ... ml?node=27 Jedni
MINI i Mini brak :/
Killer1629
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

Witam i odgrzewam kotleta ;)

czy ktoś gazował cooper'a S ?

od razu dziękuję za komentarze, że jak Cię nie stać, to nie kupuj itd, bo miałem kilka szybkich i drogich aut jak Subaru Impreza czy Audi RS6 (578KM/740Nm), które łykały ponad 20l Pb98, ale to zapieprzania do pracy 600km tygodniowo niekoniecznie się sprawdzały.

Mini ma być szybki i tani, bo o ile do szybkiej jazdy mam CBR 600RR (2007), a taniej Sejko VAN LPG ;) to miniak ma być kompromisem ;)

z góry dzięki za osoby, które mają jakieś doświadczenie - sprawdzony i bardzo dobrze ogarniający warsztat i gazownika mam - szukam komentarzy osób z doświadczeniem.

pozdr
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

Na forum chyba nikogo takiego nie było.
Ogłoszenia w sieci się zdarzają, więc jest to wykonalne. Mało osób się decyduje, bo niemalże całkowicie tracisz przestrzeń bagażową (bagażnik ma jakieś śmieszne 150 czy 160 litrów).
static
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Olo pisze:Boze miej Nas w swojej opiecie. Nigdy czegos takiego bym nie zrobil...

Wstyd podjezdzac pod stacje a gdzie otworzyc pod sklepem bagaznik. Bez urazy dla tych co jezdza na gazie ale to jest dla mnie tak jakby ktos zagazowal ferrari :)

jasne: kuchenki są na gaz, traktory na ropę, a prawdziwe samochody na benzynę ;)

tak jak pisałem, latałem 600konnym 4.2 V8 biturbo, miałem też diesle po 200KM, ale nie bardzo widzę sens wypalać worek kasy na Pb skoro mogę 50% mieć na inne wydatki. Oszczędność nie jest w modzie ?
Trzeba się lansować mini, tankować raz na miesiąc za 100pln, bo na więcej się nie ma, ale się nie wstydzić ? Chyba mam większe problemy w życiu niż to co sobie ktoś pomyśli na temat lpg w miniS ;)

a gazownik jest na ul. Tymienieckiego na Piątkowie (przy BP na Umultowskiej)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

i do RS6 nikt nie odważył się zakładać gazu - zbyt skomplikowana konstrukcja - może i się da, ale nie znam nikogo kto by się tego podjął - nawet mój gazownik powiedział, że się nie podejmie.
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik

bo r56 czyli 2007+ jest na wtrysku bezpośrednim i średnio jest możliwość. Zresztą w porównaniu do R53 i innych auta jest BARDZO ekonomiczny.
static
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

po co kupowac mini jesli nie chcesz sie rujnowac? seicento na pewno daje rade, fiaty panda zawsze tez mnie wyprzedzaja na trasie, wiec chyba sa wystarczajaco szybkie ;> a pala pewnie z 5 litrow/100km i moze z 7l gazu
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

on chce ten gaz do R53 czy R56 zakładać? kiedyś teoretycznie pytałem o gaz do R53 (ale ostatecznie nigdy nie miałem R53, więc nie było tematu, nigdy też nie miałem gazu) to koszt około 5k zł, zakładając że się kupuje "trupa" za 20 kilka tysięcy, chyba lepiej poszukać miniaka od razu z gazem niż zakładać, poniżej cytat z maila:

moglibyśmy zaproponować instalację sekwencyjnego wtrysku gazu w fazie lotnej IV generacji wloskiej firmy Landi Renzo. Koszt calkowity instalacji: 5299 zl ze zbiornikiem walcowym w przestrzeni bagazowej. Utrata mocy ok 3-5 % nieodczuwalna przy eksploatacji. Przed montażem niezbedne bedą oględziny samochodu oraz pomiary układu benzynowego pod kątem możliwości montażu.
ODPOWIEDZ