kilka niby oczywistych pytan odnosnie MCS

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: kilka niby oczywistych pytan odnosnie MCS

Post autor: Saint »

Dawid, widzę że więcej baboli wychodzi w tym Twoim miniaku, nie lepiej będziesz jak podjedziesz do serwisu na diagnostykę komputera, sczytanie błędów i ich wydruk?
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

Saint, masz na mysli do aso? przeglad mechaniczny robilem niedawno, stad to lozysko, klocki i plyny do wymiany, natomiast ten tempomat to nie wiem... no i z kluczykiem tez sprawa rozwiazana. kumpel ma program i komputer, podpinalismy do auta i pokasowal mi bledy jak jakies byly a byl chyba tylko poduszki pow, robil tez pomiar np ile powietrza zasyssa kompresor podczas jazdy itd i wszystko niby ok..
ojciec

Post autor: ojciec »

Odświeżam żeby nie zakładać nowego wątku:

mam pytanie odnośnie biksenonów w R50 - miałem fabryczne ksenony starego typu i wymieniłem na komplet soczewkowych. Wszystko działa - samopoziomowanie itp, ale jak włączę "długie" to jakoś nie widzę, żeby snop światła ksenonowego się zmieniał. Zapalają się H7 ale ksenon bez zmian. Poprzednio miałem Passata z biksenonem i wiem jak powinno być więc dlatego pytam.

Może ja czegoś nie widzę... :wink:

Ktoś mi może opisać jak biksenon działa w mini i jak można sprawdzić jego prawidłowe działanie?
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

ojciec - no tak to chyba ma byc - jak sama nazwa wskazuje biksenon to podwójny ksenon - w mini sa chyba tylko zwykłe ksenony montowane a wtedy długie sa na zwykłych żarówkach

ps. o ile sie nie myle...
ojciec

Post autor: ojciec »

No tak mi się wydawało. W Passacie jak miałem biksenon to przy włączaniu długich snop światła ksenonowego wędrował do góry ale jednocześnie zapalały się żarówki H7 spełniając rolę doświetlania obszaru poniżej zakresu łuny światła ksenonowego. Skuteczność była nieziemska :) Sądziłem, że w mini działa to na identycznej zasadzie i dlatego pytam.

Jak rozumiem model zastosowanych przetwornic nie ma tu znaczenia (przetwornice przełożyłem ze starych reflektorów - model AL 1 307 329 074)
maciekk

Post autor: maciekk »

W swiatlach bixenonowych zarowno swiatlo mijania jak i drogowe jest xenonowe, a co za tym idzie nie ma zarowek H7.
ODPOWIEDZ