MINI olej
Re: MINI olej
matthew90 pisze:ja mam castrola 5W30 i co 3000tys km musze dolawać bo mam poniżej minimum nie wiem co lać teraz.. muszę zmienić olej ale nie wiem jaki będzie najkorzystniejszy
zalej motula lub mobila napewno nie lej castrola,szkoda silnika
alan pisze:matthew90 pisze:ja mam castrola 5W30 i co 3000tys km musze dolawać bo mam poniżej minimum nie wiem co lać teraz.. muszę zmienić olej ale nie wiem jaki będzie najkorzystniejszy
zalej motula lub mobila napewno nie lej castrola,szkoda silnika
Alan a ty jakieś badania prowadziłeś? ja do poprzedniego auta lałem (co prawda diesel) CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W40 i nic się nie działo. Do większości VW i Audi polecane są oleje tego producenta, zatem nie widzę powodu żeby go omijać. Pamiętaj że o skuteczności oleju zależy wiele czynników ...
Tak na marginesie jak już jesteśmy przy wymianie oleju, jaki filtr polecacie?
Widziałem kilka silników po castrolu,generalnie kluski,osady.W moim turbodieslu castrol znikal do zera,na motulu nic takiego sie nie dzialo.W znajomym aso audi vw mimo ze zalecany castrol wszyscy jezdza na mobilu ,jest grupa vw do której równiez nalezy porsche i tam jakos nikt nie experymentuje z castrolem tylko jest zalecany mobil
Co do filtrów polecam firme Knecht,w grupie vw te filtry ida jak oryginal.
pozdrawiam
Co do filtrów polecam firme Knecht,w grupie vw te filtry ida jak oryginal.
pozdrawiam
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Zalecenie:
Best - Specific LL-04 5W-40
Better - 8100 X-clean C3 5W-40
Good - 8100 X-max 5W-40
Pojemność (ltr) - 4.5
jeśli wymieniasz olej, to pomyśl nad Motul Engine Clean.
Best - Specific LL-04 5W-40
Better - 8100 X-clean C3 5W-40
Good - 8100 X-max 5W-40
Pojemność (ltr) - 4.5
jeśli wymieniasz olej, to pomyśl nad Motul Engine Clean.
Co ile zmieniacie olej? Na naklejce w drzwiach napisano wg komputera. Czyli teoretycznie pokaże mi się Oil change czy coś podobnego ?
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tak pokaze. Jesli chcesz sprawdzic ile jeszcze masz km. do wymiany to wlacz zaplon i wyswietli sie przez 5s
polecam Motula LL-04 5W-40 po felernym castrolu w koncu spokoj z dolewaniem co 2tyg oleju
matthew90 pisze:polecam Motula LL-04 5W-40 po felernym castrolu w koncu spokoj z dolewaniem co 2tyg oleju
właśnie przymierzam się do jego zakupu...
+ engine clean
i płyn hamulcowy DOT5.1.
i pytanie: gdzie można kupić wszystkie te 3 produkty i zapłacić rozsądne pieniążki??
Zna ktoś jakiś sklep online?
sprawa pilna (czyt. mechanik czeka na produkty)
Pozdrawiam serdecznie
Tak myślalem, ale przy zapłonie pokazuje mi nastepny serwis za 25000, wiec nie wiem jaki olej bym lal to i tak sadze ze 25 000 km to troche sporo, nawet jak na mini
Troublem4ker pisze:Tak myślalem, ale (...)
Pardon, wybacz pytanie: ikonka wskazuje na płeć piękną...a teraz to się pogubiłem... Jesteś m czy k?