Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ
Moderator: flapjck1
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ
ale z rozwiązaniami w Mini stosowanymi nie ma to nic wspólnego, nawet tymi niefabrycznymi
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Teraz tak patrze co napisałem i trochę nieprecyzyjnie zadałem pytanie. Głównie chciałem się dowiedzieć na czym wisi / czego się trzyma wydech na odcinku dwururka - tłumik końcowy bo chciałem sprawdzić czy przypadkiem u mnie czegoś na tym odcinku nie brakuje
Żeby nie było całkiem OT to późno ale gratuluje zakupu świetny kolor no i ciekawe jak hamowanie wypadnie po tej zmianie.
Żeby nie było całkiem OT to późno ale gratuluje zakupu świetny kolor no i ciekawe jak hamowanie wypadnie po tej zmianie.
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
U mnie jest podobnie podwieszony i się pomału przełamuje na dniach muszę jechać do tłumikarzy na dorobienie środkowego wieszaka.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
na niczym - przy dyfrze raz a potem dopiero pierwsza gumka na tylnym wózku przy tłumikach końcowych
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Nie zwróciłem na to jakiejś szczególnej uwagi, ale z tego co kojarzę jest tak jak Sadam mówi, przy dyfrze i potem na tłumiku końcowym. Ale myślicie że jakieś pośrednie mocowanie jest jeszcze potrzebne, to jest zespawane na sztywno. Niema dużej odległości między tymi dwoma mocowaniami. No chyba że w coś się przywali to wtedy jest tu słaby punkt ale tak to na miękkim powinno dać rade. A jak się zacznie łamać jak u Domino1985 to się zamontuje pośredni.
Pozdrawiam,
Maciek.
Pozdrawiam,
Maciek.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Jednak ten pomysł środkowego wieszaka wcale nie jest taki zły, już dwa razy oberwał mi się wydech przy tłumiku środkowym, i to zawsze jak akurat jeździłem po Wrocławiu
Back on the road...
A ile trewało od zespawania nim się urwał ? Dobrze będzie wiedzieć ile ma się czasu.
Maciek.
Maciek.
Mój po spawaniu w miejscu łuku gdzie rura wpada pod podwozie przeżył jeszcze rok
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Maciej pisze:A ile trewało od zespawania nim się urwał ? Dobrze będzie wiedzieć ile ma się czasu.
Maciek.
Zaraz jak kupiłem, pierwszy raz pojechalem do Wrocławia, to jak wróciłem do domu w nocy to wszyscy się obudzili, tak ryczał, a teraz pękł po roku użytkowania...jakoś 16tys km
Back on the road...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tak, na spawie. Pękł na szczęście tylko do połowy, wiec jeszcze się jakoś trzyma
Back on the road...
Szolders pisze:Tak, na spawie. Pękł na szczęście tylko do połowy, wiec jeszcze się jakoś trzyma
Cyknij fotke jak byś miał okazje.
Maciek.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ok, nie ma sprawy, tyle że teraz nie mam auta we Wrocławiu, ale może w weekend pojade do domu, to wtedy coś napstrykam
Back on the road...
Foto mocowań. Po obu stronach tłumika końcowego.
- Załączniki
-
- P1020177.JPG (100.17 KiB) Przejrzano 1249 razy
-
- P1020180.JPG (50.4 KiB) Przejrzano 1248 razy
Cześć Panowie,
Czy są jakieś przeciwwskazania co do wypiaskowania i ocynkowania: pokrywy zaworów wraz z śrubkami do mocowania, pokrywę i podstawę termostatu wraz z śrubami, oraz kołowrotek co dokręca się do pompy wody i pasek przez niego przechodzi ?
Pozdrawiam,
Maciek.
Czy są jakieś przeciwwskazania co do wypiaskowania i ocynkowania: pokrywy zaworów wraz z śrubkami do mocowania, pokrywę i podstawę termostatu wraz z śrubami, oraz kołowrotek co dokręca się do pompy wody i pasek przez niego przechodzi ?
Pozdrawiam,
Maciek.