MINI 1000 - OOOOOLALA...1986 GIBKI
Moderator: flapjck1
Re: MINI 1000 - OOOOOLALA...1986 GIBKI
Pierwsze skojarzenie ...
- Załączniki
-
- the-italian-job-1969.jpg
- (29.51 KiB) Pobrany 647 razy
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
To samo powiedział Michał (czerwony) jak zaparkowaliśmy ...
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Hej!Gibki Staruszek pisze:fotki z imprezy ...
Będę wdzięczny jeśli ktoś mi potwierdzi czy to jest kod koloru WT3 - Old English White czy coś jeszcze innego?
pozdrawiam i z góry dziękuje,
Alek
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Alek, nieeeeeeeee, nie rob bialego
masz biala foke, starczy
masz biala foke, starczy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
nie ... to nie jest old english white ... ale bardzo podobny ... odcień troszkę cieplejszy ... pochodzi od jaguara ... pstryknę fotkę z kodem to bedziesz mógł w mieszalnie sobie porównać na fiszkach.AleXander pisze:Hej!Gibki Staruszek pisze:fotki z imprezy ...
Będę wdzięczny jeśli ktoś mi potwierdzi czy to jest kod koloru WT3 - Old English White czy coś jeszcze innego?
Alek
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
mam pytanie - czy taki rozstaw poza nadkole jest legalny? w żadnym razie nie chodzi o czepianie się, tylko też chcę dać przód szerzej i zastanawiałem się jak to wygląda na stacji diagnostycznej i przy kontroli drogowej? dzięki
- Załączniki
-
- legal.jpg
- (10.93 KiB) Pobrany 427 razy
Honda > Mini
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
co do zasady: NIE
opona ma byc zakryta ( nie moze wystawac poza blotnik/nadkole )
Rozdział 2: Pojazdy samochodowe i przyczepy przeznaczone do łączenia z tymi pojazdami
§ 10. 1. Pojazd samochodowy powinien być wyposażony:
[...]
9) w błotniki lub inne elementy nadwozia lub podwozia, o szerokości nie mniejszej niż szerokość opony, (...); ponadto błotniki samochodów osobowych i motocykli, przy masie własnej pojazdu, powinny odpowiadać następującym warunkom:
a) kąt opasania koła przez błotnik powinien być taki, aby obejmował co najmniej z przodu 30° i z tyłu 50° od pionowej płaszczyzny przechodzącej przez oś koła,
b] odległość między zewnętrzną krawędzią błotnika a osią koła w wymaganym kącie opasania nie może być większa niż dwukrotna wartość statycznego promienia opony,
c) najniższy punkt przecięcia tylnej krawędzi błotnika lub innego elementu pełniącego jego funkcję w płaszczyźnie symetrii opony nie może znajdować się wyżej niż 150 mm ponad poziomą płaszczyzną przechodzącą przez oś koła;
opona ma byc zakryta ( nie moze wystawac poza blotnik/nadkole )
Rozdział 2: Pojazdy samochodowe i przyczepy przeznaczone do łączenia z tymi pojazdami
§ 10. 1. Pojazd samochodowy powinien być wyposażony:
[...]
9) w błotniki lub inne elementy nadwozia lub podwozia, o szerokości nie mniejszej niż szerokość opony, (...); ponadto błotniki samochodów osobowych i motocykli, przy masie własnej pojazdu, powinny odpowiadać następującym warunkom:
a) kąt opasania koła przez błotnik powinien być taki, aby obejmował co najmniej z przodu 30° i z tyłu 50° od pionowej płaszczyzny przechodzącej przez oś koła,
b] odległość między zewnętrzną krawędzią błotnika a osią koła w wymaganym kącie opasania nie może być większa niż dwukrotna wartość statycznego promienia opony,
c) najniższy punkt przecięcia tylnej krawędzi błotnika lub innego elementu pełniącego jego funkcję w płaszczyźnie symetrii opony nie może znajdować się wyżej niż 150 mm ponad poziomą płaszczyzną przechodzącą przez oś koła;
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
pytam też o praktykę - skoro ma taki setup to pewnie przegląd robił i kontrolę na drodze też mógł mieć, czy są wtedy problemy?
Honda > Mini
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
U mnie na Skp się czepiają - dlatego założyłem sportpacki - z policja nie mam kontaktu, moje auto praktycznie nie jeździ po ulicach
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Będę super wdzięczny dziękiGibki Staruszek pisze:nie ... to nie jest old english white ... ale bardzo podobny ... odcień troszkę cieplejszy ... pochodzi od jaguara ... pstryknę fotkę z kodem to bedziesz mógł w mieszalnie sobie porównać na fiszkach.AleXander pisze:Hej!Gibki Staruszek pisze:fotki z imprezy ...
Alek
- Gibki Staruszek
- Maniak
mały dostał nowe opony , osłonę pod silnik i wywoskowałem spód. ten kto remontował mini i czyscił podłogę wie , że tam gdzie fabryczny wosk dobrze przylegał jest zdrowa blacha ... szukałem takiego wosku i znalazłem ...
- Załączniki
-
- osłona.jpg (123.63 KiB) Przejrzano 360 razy
-
- fertan.jpg (178.39 KiB) Przejrzano 360 razy
-
- wosk.jpg (167.43 KiB) Przejrzano 360 razy
- lilek
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Wściekły Mini Honda
Mini Cooper Silverstone, Mini Cooper Blue Star - Lokalizacja: CK
- Kontakt:
Gibki, po co Ci ta osłona? Mam taka samą stalową i trochę waży dlatego nie zakładam
Dla mnie to założenie osłony może być uzasadnione tylko w kilku przypadkach, które raczej Ciebie nie dotyczą
Pokaż auto na nowych laczach
Dla mnie to założenie osłony może być uzasadnione tylko w kilku przypadkach, które raczej Ciebie nie dotyczą
- Gibki Staruszek
- Maniak
uzasadnienie - glebalilek pisze:Gibki, po co Ci ta osłona? Mam taka samą stalową i trochę waży dlatego nie zakładam