MINI olej

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Troublem4ker

Re: MINI olej

Post autor: Troublem4ker »

Sorry, konto oryginalnie bylo zalozone na moja dziewczyne, bo moj e-mail byl niekompatybilny :) jestem M ale na damskim koncie.
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

Troublem4ker pisze:Tak myślalem, ale przy zapłonie pokazuje mi nastepny serwis za 25000, wiec nie wiem jaki olej bym lal to i tak sadze ze 25 000 km to troche sporo, nawet jak na mini :)

Ja wymieniam co 20 tys. i wszystko jest OK.
A leje olej chell
matthew90

Post autor: matthew90 »

PiterGehry pisze:
matthew90 pisze:polecam Motula LL-04 5W-40 :wink: po felernym castrolu w koncu spokoj z dolewaniem co 2tyg oleju :smile:

właśnie przymierzam się do jego zakupu...
+ engine clean

i płyn hamulcowy DOT5.1.
i pytanie: gdzie można kupić wszystkie te 3 produkty i zapłacić rozsądne pieniążki??
Zna ktoś jakiś sklep online?

sprawa pilna (czyt. mechanik czeka na produkty) :razz:

ja dałem za motula, engine clean, i filtr oleju 320zł o ile dobrze pamiętam :wink:
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

PiterGehry pisze:
matthew90 pisze:polecam Motula LL-04 5W-40 :wink: po felernym castrolu w koncu spokoj z dolewaniem co 2tyg oleju :smile:

właśnie przymierzam się do jego zakupu...
+ engine clean

i płyn hamulcowy DOT5.1.
i pytanie: gdzie można kupić wszystkie te 3 produkty i zapłacić rozsądne pieniążki??
Zna ktoś jakiś sklep online?

sprawa pilna (czyt. mechanik czeka na produkty) :razz:

Pozdrawiam serdecznie

intercars
bruner77

Post autor: bruner77 »

http://cgi.ebay.ch/Oil-Catch-Can-Mini-C ... 2181001r35

jest to link do tajemniczego urzadzenia nie do końca rozumiem co tam jest napisane na pewno ma to zwiazek ze zuzyciem oleju
Awatar użytkownika
Miniac
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Miniac »

bruner77 pisze:http://cgi.ebay.ch/Oil-Catch-Can-Mini-Cooper-S,-R53-2002-06_W0QQitemZ110456399663QQcmdZViewItemQQimsxZ20091112?IMSfp=TL091112181001r35

jest to link do tajemniczego urzadzenia nie do końca rozumiem co tam jest napisane na pewno ma to zwiazek ze zuzyciem oleju

dokładnie, po zamontowaniu tegoż tajemniczego ustrojstwa poziom oleju wzrasta :mrgreen:

To jest pucha która zapobiega dostawaniu się gorącego oleju do intecoolera co może mu się nie spodobać ;) Nie wpływa na zmniejszenie zużycia czegokolwiek :grin:
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika... :D
Phantomas

Post autor: Phantomas »

zakupiony:
1) Motul LL-04 5W-40
2) Motul engine clean

jeszcze czekam na przesyłkę DOT5.1. Motula.

Biorąc pod uwagę że 99% waszych rad była trafiona - jest szansa, że kupiłem porządny olej :)
TRUTY

Post autor: TRUTY »

castrol 0w40 i nie papa
wszystko w temacie
bruner77

Post autor: bruner77 »

PiterGehry pisze:zakupiony:
1) Motul LL-04 5W-40
2) Motul engine clean

Biorąc pod uwagę że 99% waszych rad była trafiona - jest szansa, że kupiłem porządny olej :)

czy mozesz podac mi cene za litr
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

PiterGehry pisze:zakupiony:
1) Motul LL-04 5W-40
2) Motul engine clean

...skromnie z mojej strony dodam:
Castrol EDGE Sport 10W60....2 lata....i 'lata' bez zastrzeżeń.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
maciektst

Post autor: maciektst »

...obecnie jeżdze na castrolu EDGE 0W40 ale po opiniach widze, że lepszy bedzie motul lub mobil 10w60 jak zmienie to napisze czy jest różnica.
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

maciektst pisze:...obecnie jeżdze na castrolu EDGE 0W40 ale po opiniach widze, że lepszy bedzie motul lub mobil 10w60 jak zmienie to napisze czy jest różnica.

Jesli jezdzisz na castrolu i wszystko jest ok to bez sensu zmieniac na cos innego :!:
maciektst

...przy niskich temperaturach takich jak dzisiaj przy uruchomieniu silnika slychac zawór jak stuka dowiedziałem sie z forum, że regulatory zaworów pracuja przez jakiś czas na sucho i tak jakby nie mialy smarowania strasznie mnie ten dzwiek wkurza i stad ten pomysl z olejem zaleje mobilem 10 w 60 jest gestrzy może bedzie osiadal i tak szybko nie bedzie splywał. Dobrze to rozkminiam czy nie ma sensu zmieniac poprzedni wlasciciel mowil ze zmienial olej i faktycznie na bagnecie widac ze jest nie czarny wiec chyba z mieniał ale nie w aso bo skasowaliby inspekcje prawda a byla nie skasowana sam kasowałem. mysle ze ten olej powinien pomoc...
maciektst

...a ty na jakim jezdzisz?
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Skad wiesz ze to zawory :?: :?:
Ja bym nie zmienial jesli wszystko jest ok :!:
Ja smigam na oleju CHELL bo taki zalal poprzedni wlasciciel i wszystko jest ok :mrgreen:
ODPOWIEDZ