WYBÓR

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: WYBÓR

Post autor: flapjck1 »

diesel ma przeglady drozsze ( oleju wiecej + co drugi przeglad filtr paliwa ) za to przeglady chyba akurat co 30k ( powiem szczerze sie nie zapoznalem z wytycznymi jeszcze :) ) no i diesel jest drozszy w zakupie - za to mniej pali - ja katujac dwulitrowke 4x4 doszedlem na trasie do 8!!!!!!!!! litrow

benzynka jezdzi inaczej - trzeba wyraznie mocniej krecic - przeglady co 20k, tansze ( mniej oleju raz na jakis czas swieczki tylko ) tansza

nie mialem kontaktu z dieslem 1,7 i benzyna 1,6 w new spg wiec o tych dwoch motorach sie nie wypowiem na razie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

aha, mala dygresja, male silniki ( 1,6 i 1,7 ) beda mialy home ciezarowa + 4 osoby ( to jeszcze do konca pewne nie jest, znaczy dla benzyny 1,6 jest juz na pewno 4 osoby + krata )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Julian

Post autor: Julian »

Zastanawiałem się nad dieselkiem 1.7 a benzyną 1.6 różnica w cenie około 10 000 !
Tylko kwestia spalania ... Jeździmy głównie trybem mieszanym. Dla porównania nissan primera 1.8 pali 7.2 przy takiej jeździe. Dlatego myśle, że benzyna byłaby lepszą opcją. Hmm .. no chyba, że ten 1.6 będzie palił tyle co cooper mojego kumpla (9-12) ...
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

kontynuujac ot: silnik 1,6 bedzie mial bezposredni wtrysk - totalna nowosc w KIA :) chuj wie jak to bedzie sie sprawowac :) ale zakladam ze bedzie ok
ODPOWIEDZ