Pielęgnacja
Moderator: flapjck1
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Re: Pielęgnacja
Daj znać.
Podałem Ci powyżej nie ten numer tel ale z tego co wiem to odpowiednia osoba miała się z Tobą skontaktować
http://reaktywacjalakieru.pl/galeria
Podałem Ci powyżej nie ten numer tel ale z tego co wiem to odpowiednia osoba miała się z Tobą skontaktować
http://reaktywacjalakieru.pl/galeria
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Z felgami i szybami i trzy warstwy ceramiczne 1700 pln za R60, sporo muszę się zastanowić ....
- artur_rat
- Swój Człowiek
Walcz o cenę - z nimi można się "targować"
- Inferno
- Swój Człowiek
Jedno co jeszcze nie bardzo mi się podoba to to ze chcą polerować nadwozie. Ja mam lakier w zajebistym stanie zawsze ręcznie myte auto ( raz w tygodniu) . Garaż itd.. nawet nie mam żadnej rysy. Zwyczajnie polerki nie chce.
Polerka to dobra rzecz. Miałeś kiedyś zrobione auto po takim zabiegu? Świeci się tak, że można się w nim przeglądać. A jak się super prezentuje na ulicy, w porównaniu do innych aut.Inferno pisze:Jedno co jeszcze nie bardzo mi się podoba to to ze chcą polerować nadwozie. Ja mam lakier w zajebistym stanie zawsze ręcznie myte auto ( raz w tygodniu) . Garaż itd.. nawet nie mam żadnej rysy. Zwyczajnie polerki nie chce.
Sprawdź sobie te tutaj: https://kraftdele.info/22-polerki
Wydatek niewiele ponad 100 zł, a jakość - super sprawa.
- Inferno
- Swój Człowiek
Samo urządzenie mam kiedyś lakierowaniem skuter i kupiłem coś w tych pieniądzach jak w linku.ben pisze:Polerka to dobra rzecz. Miałeś kiedyś zrobione auto po takim zabiegu? Świeci się tak, że można się w nim przeglądać. A jak się super prezentuje na ulicy, w porównaniu do innych aut.Inferno pisze:Jedno co jeszcze nie bardzo mi się podoba to to ze chcą polerować nadwozie. Ja mam lakier w zajebistym stanie zawsze ręcznie myte auto ( raz w tygodniu) . Garaż itd.. nawet nie mam żadnej rysy. Zwyczajnie polerki nie chce.
Sprawdź sobie te tutaj: https://kraftdele.info/22-polerki
Wydatek niewiele ponad 100 zł, a jakość - super sprawa.
Czy tego chcesz czy nie polerowanie zdejmuje pewna cześć lakieru który i tak w mini jest cienki.
Mój kupiłem stosunkowo niedawno, lakier jest naprawdę świeży i wyglada super, chce go tylko zabezpieczyć.
- artur_rat
- Swój Człowiek
Moje MINI dzisiaj trafiło do warsztaty odnowy "biologicznej" tzn. we wtorek ma mieć nakładaną cermikę na lakier. Dam znać jakie są moje wrażenia, no i oczywiście czy................warto
- Inferno
- Swój Człowiek
Ciekawe czy polerka będzie nieuniknionaartur_rat pisze:Moje MINI dzisiaj trafiło do warsztaty odnowy "biologicznej" tzn. we wtorek ma mieć nakładaną cermikę na lakier. Dam znać jakie są moje wrażenia, no i oczywiście czy................warto
- artur_rat
- Swój Człowiek
Witam. Dzisiaj odebrałem auto (zrobię fotki to wstawię). Dla mnie efekt piorunujący. Lakier stal się bardziej wyrazisty, tak "żywy". Widoczna jest głębia koloru no i niesamowity połysk. Co do polerowania lakieru. Oczywiście trzeba było. W moim przypadku nie tek "ostro". Polerka jest nieunikniona by efekt ceramiki był zachowany na długo. Ceramika reaguje z lakierem i tworzy powłokę ochronną (coś na zasadzie lakiery bezbarwnego), dlatego od przygotowanej powierzchni zależy efekt końcowy. Felgi otrzymały nowe wcielenie i wyglądają jak nowe. Zdecydowanie polecam powłokę ceramiczną.
- artur_rat
- Swój Człowiek
Z ceramiką po dwóch przejechaniu 150km lakier.........wygląda rewelacyjnie
- Załączniki
-
- 20170521_155636.jpg
- (939.16 KiB) Pobrany 255 razy
-
- 20170521_163829.jpg
- (1.02 MiB) Pobrany 255 razy
- lookee94
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Clubman S
Ogólnie to trochę siedzę w branży i z tą polerka jest tak, że pod ceramikę praktycznie zawsze powinno się robić. Nie raz się zdarzyło, że musieliśmy polerować nowe auto w salonie bo ceramika wyciąga rysy ( głównie robimy BMW) i są bardziej widoczne ale za zwyczaj nie jest to agresywna polerka rotacją, gdzie faktycznie sporo tego lakieru się zdejmuje. Za zwyczaj wystarczy lekki etap polerką DA która zdejmuje lekkie rysy i hologramy
- Inferno
- Swój Człowiek
Efekt powyżej zajebisty i trochę mnie uspokoiłeś chyba się zdecydujelookee94 pisze:Ogólnie to trochę siedzę w branży i z tą polerka jest tak, że pod ceramikę praktycznie zawsze powinno się robić. Nie raz się zdarzyło, że musieliśmy polerować nowe auto w salonie bo ceramika wyciąga rysy ( głównie robimy BMW) i są bardziej widoczne ale za zwyczaj nie jest to agresywna polerka rotacją, gdzie faktycznie sporo tego lakieru się zdejmuje. Za zwyczaj wystarczy lekki etap polerką DA która zdejmuje lekkie rysy i hologramy
- lookee94
- Swój Człowiek
To prawda, efekt robi robotę. Często jest tak, że klientowi się wydaje że nie trzeba polerke robic bo nowe auto i zadbane a jednak lakier już jest lekko zmatowiały i taką lekka polerka nadaje spory połysk
- artur_rat
- Swój Człowiek
Polerka zdecydowanie musi być. Ceramika bez polerki to zbędna robota, ponadto dobry zakład nie wykona takiej usługi.
Jak się zdecydujesz to daj znać, na hasło "klub mini" dostaniesz upust.
Jak się zdecydujesz to daj znać, na hasło "klub mini" dostaniesz upust.
- lookee94
- Swój Człowiek
Dokładnie tak jak napisał artur_rat, jak ktoś nie robi polerki pod Ceramikę to najzwyczajniej w świecie się nie zna ;p
Poza ceramiką polecam bezbarwne folie ochronne. Zwłaszcza jak ktoś ma nowe auto ale nie tylko. To tak na prawdę jest już najwyższy poziom zabezpieczenia lakieru. Zwłaszcza przód auta gdzie najczęściej uderzają owady i kamienie
Poza ceramiką polecam bezbarwne folie ochronne. Zwłaszcza jak ktoś ma nowe auto ale nie tylko. To tak na prawdę jest już najwyższy poziom zabezpieczenia lakieru. Zwłaszcza przód auta gdzie najczęściej uderzają owady i kamienie