IMM2011 Szwajcaria 10-12.06.2011
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: IMM2011 Szwajcaria 10-12.06.2011
Poproszę rozm XXL . Czy odbiór może być na MotoNostalgia ?
P.S. Odnośnie koszulki:
- tył ok - występujemy jako MKP na IMM 2011
- przód - ja też chyba coś mówiłem o serze na Walnym , ale co z napisem nie pamietam.
PAMPAS
P.S. Odnośnie koszulki:
- przód - ja też chyba coś mówiłem o serze na Walnym , ale co z napisem nie pamietam.
PAMPAS
- masta
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
humin pisze:Bartek Szymkowiak od pięknego Clubmana zrobił nam prezent w postaci projektu na koszulkę IMM2011 (logo zlotu 3miasto to także jego dzieło) także czapka z głowy
Może Bartek z Huminem wezmą pod uwagę sugestie Gosi. Fajnie by było;)
[/quote]czytam takie posty to nie dziwie się, że są takie spięcia na forum, przecież nikt nie każe CI kupowac tej koszulki (proste), a co do Twojego doświadczenia ( gratuluje) czemu sama nie wyszłaś z tą inicjatywą przed huminem, chłopak się postarał i uważam że koszulka jest ekstra przeież jadąc na IMM możecie mieć kilka koszulek, zrób swój projekt i wystaw na forum. Pozdrawiam
Witam
Jakie spięcia? Gdzie tu widzisz spięcie? Gosia napisała tylko, co można ew. poprawić by uzyskać lepszy efekt z punktu widzenia klubu [proste]. Przecież Gosia się nie obrazi, ani my na nią mam nadzieję. Możemy z tego skorzystać, lub nie. Rozumiem, że nie skorzystamy, bo, po co. Koszulki i tak dostajemy na IMM-ie, więc robienie ich extra, miało kiedyś swój ściśle określony cel. Dzisiaj rozumiem, że już go nie ma. Rozumiem też, że propozycja np. zmiany przysłowia lub języka, jest nie możliwa, do chociaż zastanowienia, bo stanowi zamach na doskonały projekt, który po zmianie języka lub przysłowia, przestanie już być doskonały. Co do kilku wzorów koszulek to nie ma to najmniejszego sensu, bo albo występujemy jednorodnie i wtedy nas widać, albo nie i nas nie widać [proste]
Pozdrawiam
Wojtek
podsuwanie pomysłu jest jak najbardziej ok, tylko sposób w jaki on jest przekazywany nie bardzo, wychodzi na to że koszulka jest do bani, świadczą o tym chociażby słowa, ze koszulka tylko wyglada i nic wiecej, a przecież ktoś sie napracował i takie wymądrzanie nie jest miłe. Pozdrawiam
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Jestem otwarty na krytykę i propozycję, ale mam także swoje zdanie na ten temat.
Pozwolę sobie się nie zgodzić z formą koszulki i wykorzystaniem loga IMM jako głównego na naszych koszulkach - takie koszulki otrzymamy od organizatorów i nie widzę sensu ich dublowania. Moim zdaniem taka koszulka byłaby po prostu nudna i nie sądzę by znalazłaby aż tylu chętnych do jej noszenia. By była jasność nie chodzi mi o to by te koszulki kupiło jak najwięcej ludzi.
Szacunek do poprzednich koszulek robionych w ten deseń ale mi się to nie widzi.
Logo główne z serem miało być z przymrużeniem oka i wydaje mi się że takowe jest. Było propozycją, która miała być oceniona przez ogół i została oceniona pozytywnie także myślę pozostawić ja w tej formie.
Być może rzeczywiście dobrym pomysłem jest wpisanie napisu po niemiecku, napis po polsku bym sobie podarował - porozmawiam z Bartkiem zobaczymy co się da zrobić. Zobaczymy także czy zostawić obecne przysłowie czy też użyć propozycji Gosi. Gdy będę miał nowe propozycje wrzucę je na forum.
Co do tyłu to wydaje robimy koszulki by być widoczni jako klub więc zasadnym jest umieszczenie naszego loga powyżej wraz z logiem IMM jako zlotu na którym występujemy.
I na koniec chciałbym zauważyć że nikt nie garnął się do ruszenia palcem w temacie, baa koszulek w zasadzie miało nie być. Także cieszmy się że Bartek znalazł chwilę by mam w tym pomóc.
A na przyszłość nakłaniam wszystkich do większej aktywności w tworzeniu czegokolwiek bo w kubie nic samo się nie zrobi i to dotyczy i gadżetów i zlotów których każdy tak oczekuje.
I to nie jest bynajmniej przytyk do Gosi tylko do wszystkich którzy umieją wymagać ale rąk w to nie wkładają.
Pozwolę sobie się nie zgodzić z formą koszulki i wykorzystaniem loga IMM jako głównego na naszych koszulkach - takie koszulki otrzymamy od organizatorów i nie widzę sensu ich dublowania. Moim zdaniem taka koszulka byłaby po prostu nudna i nie sądzę by znalazłaby aż tylu chętnych do jej noszenia. By była jasność nie chodzi mi o to by te koszulki kupiło jak najwięcej ludzi.
Szacunek do poprzednich koszulek robionych w ten deseń ale mi się to nie widzi.
Logo główne z serem miało być z przymrużeniem oka i wydaje mi się że takowe jest. Było propozycją, która miała być oceniona przez ogół i została oceniona pozytywnie także myślę pozostawić ja w tej formie.
Być może rzeczywiście dobrym pomysłem jest wpisanie napisu po niemiecku, napis po polsku bym sobie podarował - porozmawiam z Bartkiem zobaczymy co się da zrobić. Zobaczymy także czy zostawić obecne przysłowie czy też użyć propozycji Gosi. Gdy będę miał nowe propozycje wrzucę je na forum.
Co do tyłu to wydaje robimy koszulki by być widoczni jako klub więc zasadnym jest umieszczenie naszego loga powyżej wraz z logiem IMM jako zlotu na którym występujemy.
I na koniec chciałbym zauważyć że nikt nie garnął się do ruszenia palcem w temacie, baa koszulek w zasadzie miało nie być. Także cieszmy się że Bartek znalazł chwilę by mam w tym pomóc.
A na przyszłość nakłaniam wszystkich do większej aktywności w tworzeniu czegokolwiek bo w kubie nic samo się nie zrobi i to dotyczy i gadżetów i zlotów których każdy tak oczekuje.
I to nie jest bynajmniej przytyk do Gosi tylko do wszystkich którzy umieją wymagać ale rąk w to nie wkładają.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
pampas1 pisze:Poproszę rozm XXL . Czy odbiór może być na MotoNostalgia ?
P.S. Odnośnie koszulki:
PAMPAS
mam nadzieję że do tego terminu będą już gotowe więc dostarczę je osobiście
U mnie mała zamiana na rozmiar S i jak można to też odbiór na MotoNostalgia?
1. humin meska L 3szt
2. GosiaH damska S 3szt
3. monster męska L 1szt
4. mikołaj męska L 3szt , M 1szt
5. piekarz męska M 1szt; L 2szt
6. g00dMan męska L 2szt
7. sidi męska M, damska S 2szt
8. Ania damska S i Adaś męska L 2szt
9. gisioo męska M 1szt
10. tess meska XL + Gosia damska L 2szt + (3-4szt - jakie rozmiary/rodzaj?)
11. AleX memska eM i babska eS
12. flap - meska M + damska M
13. masta - męska L
14. icemac - męska XL + L oraz damska XL (w sumie trzy sztuki)
15. michauu – męska S
16. mayon - męska L i damska S
17. Rado - męska L 2szt
18. Adi - męska XL x 2szt, Karolinka - damska S x 2 szt.
1. humin meska L 3szt
2. GosiaH damska S 3szt
3. monster męska L 1szt
4. mikołaj męska L 3szt , M 1szt
5. piekarz męska M 1szt; L 2szt
6. g00dMan męska L 2szt
7. sidi męska M, damska S 2szt
8. Ania damska S i Adaś męska L 2szt
9. gisioo męska M 1szt
10. tess meska XL + Gosia damska L 2szt + (3-4szt - jakie rozmiary/rodzaj?)
11. AleX memska eM i babska eS
12. flap - meska M + damska M
13. masta - męska L
14. icemac - męska XL + L oraz damska XL (w sumie trzy sztuki)
15. michauu – męska S
16. mayon - męska L i damska S
17. Rado - męska L 2szt
18. Adi - męska XL x 2szt, Karolinka - damska S x 2 szt.
Tu Bartek właściciel pięknego Clubmana, a jakże, no i projektu graficznego koszulki.
Dwie rzeczy - Jeśli chodzi o tekst, to nie ma dla mnie problemu, mogę wpisać cokolwiek.
Uważam jednak, że kwestia niezrozumienia przez Szwajcarów ich przysłowia w języku
angielskim jest mało prawdopodobna. Naród to wyedukowany i obce języki zna, a i dla
obcokrajowców po angielsku będzie wygodniej, tym bardziej, że angielska wersja czyli
Words are dwarfs, deeds are giants jest chyba bardziej znana niż niemiecka.
Druga sprawa, to ser. W sumie to ciężko nie zauważyć, że to ser, nawet bez opisu.
Z resztą nie ma sensu wszystkiego podawać wiernie odwzorowanego, bo w końcu jakiś
wysiłek intelektualny nam sie należy teraz takie czasy, że już myśleć nie trzeba
i ser musi być serem na 100% tak jak w sklepie na półce hehe.
Dobra, koniec żartów. Jeżeli ustalicie, że zmieniamy tekst, to zmienię bez problemu.
Ser zostawiamy jak jest i gra gitara
Dwie rzeczy - Jeśli chodzi o tekst, to nie ma dla mnie problemu, mogę wpisać cokolwiek.
Uważam jednak, że kwestia niezrozumienia przez Szwajcarów ich przysłowia w języku
angielskim jest mało prawdopodobna. Naród to wyedukowany i obce języki zna, a i dla
obcokrajowców po angielsku będzie wygodniej, tym bardziej, że angielska wersja czyli
Words are dwarfs, deeds are giants jest chyba bardziej znana niż niemiecka.
Druga sprawa, to ser. W sumie to ciężko nie zauważyć, że to ser, nawet bez opisu.
Z resztą nie ma sensu wszystkiego podawać wiernie odwzorowanego, bo w końcu jakiś
wysiłek intelektualny nam sie należy teraz takie czasy, że już myśleć nie trzeba
i ser musi być serem na 100% tak jak w sklepie na półce hehe.
Dobra, koniec żartów. Jeżeli ustalicie, że zmieniamy tekst, to zmienię bez problemu.
Ser zostawiamy jak jest i gra gitara
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Bardzo bym chciał taką właśnie koszulke. Gdyby była zmiana a bylaby by możliwość przesłania mi loga to będe przeszczęśliwy
nikt nie mówił że będzie łatwo
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
dzięki Bartek za wypowiedź - żeby nie było, nie nastąpiło to po moim kontakcie bo nie miałem na to czasu
mam podobne zdanie co Bartek i obstawiam przy tym by nic nie zmieniać w obecnym projekcie jeśli chodzi o całą koszulkę
także będą zrobione tak jak widać na ostatniej wizualizacji, no chyba że większość zamawiających postanowi inaczej
mam podobne zdanie co Bartek i obstawiam przy tym by nic nie zmieniać w obecnym projekcie jeśli chodzi o całą koszulkę
także będą zrobione tak jak widać na ostatniej wizualizacji, no chyba że większość zamawiających postanowi inaczej
Drodzy Koledzy i Koleżanki, do IMMu zostało już tylko 36 dni a My nie mamy jeszcze konkretnie ustalonego terminu wyjazdu i powrotu a domyślam się że chcemy jechać wspólnie całą ekipą?
Podnoszę ten temat z takim wyprzedzeniem ponieważ niestety u mnie w robocie wymagają złożenia wniosku urlopowego z miesięcznym wyprzedzeniem :/
Sama trasa przejazdu nie ma dla mnie większego znaczenia, zależy mi natomiast na ustaleniu ile dni wolnych potrzebuję
Jak Wy widzicie tą kwestię? czy zastanawialiście się już nad tym?
Czy jest szansa na wyjazd w środę w godzinach popołudniowych/przed wieczornych i powrót do PL na wtorek? (ewentualnie środę)
Kompletnie nie ogarniam ile pochłania czasu taki długi trip miniakiem dlatego liczę że się jakoś dogadamy
Biorę oczywiście pod uwagę ewentualne noclegi na trasie na i z IMMu.
Podnoszę ten temat z takim wyprzedzeniem ponieważ niestety u mnie w robocie wymagają złożenia wniosku urlopowego z miesięcznym wyprzedzeniem :/
Sama trasa przejazdu nie ma dla mnie większego znaczenia, zależy mi natomiast na ustaleniu ile dni wolnych potrzebuję
Jak Wy widzicie tą kwestię? czy zastanawialiście się już nad tym?
Czy jest szansa na wyjazd w środę w godzinach popołudniowych/przed wieczornych i powrót do PL na wtorek? (ewentualnie środę)
Kompletnie nie ogarniam ile pochłania czasu taki długi trip miniakiem dlatego liczę że się jakoś dogadamy
Biorę oczywiście pod uwagę ewentualne noclegi na trasie na i z IMMu.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Gdansk-St.Stephan 1 566 km
wyjazd w środę po robocie powiedzmy 15-16
po ok. 8h zatrzymujemy się na nocleg w Hotel F1 pod Berlinem za 115pln /pokój 2 os.
rano w czwartek dalej w drogę i jesteśmy na miejscu ok 17-18
powrót to wyjazd w poniedziałek i albo cała trasa na raz albo podobnie jak powyżej nocleg pod Berlinem i we wtorek dojazd do Gdańska
ps. u mnie pojawiły się komplikacje z urlopem ale mam nadzieję że jakoś temat rozwiążę...
wyjazd w środę po robocie powiedzmy 15-16
po ok. 8h zatrzymujemy się na nocleg w Hotel F1 pod Berlinem za 115pln /pokój 2 os.
rano w czwartek dalej w drogę i jesteśmy na miejscu ok 17-18
powrót to wyjazd w poniedziałek i albo cała trasa na raz albo podobnie jak powyżej nocleg pod Berlinem i we wtorek dojazd do Gdańska
ps. u mnie pojawiły się komplikacje z urlopem ale mam nadzieję że jakoś temat rozwiążę...
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Południe pewnie pojedzie także w środę - może nie przez Berlin ale pewnie tak jak na ostatni IMM z noclegiem gdzieś w okolicach Stuttgartu
Wrocław - St. Stephan ok 1150km
Wrocław - St. Stephan ok 1150km
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Centrum czwartek po śniadaniu na jeden strzał, a co
Leyland Mini Clubman
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Wybieram się na IMM autobusem . Czy znajdzie się miejsce w aucie na powrót ? Dorzucę się do paliwa . ( a może w obie strony)
PAMPAS
PAMPAS