BMW MCS R56 by Olo
Moderator: flapjck1
Re: BMW MCS R56 by Olo
i stlo sie, felg jak nie bylo tak nie ma :/ parodia jakas… a co lepsze po 2 miesiacach ponad oczekiwania na sprzeglo od sachs performance dowiedzialem sie, ze dopiero w lipcu moze by mi przyslali sprzeglo kompletne… parodia jeszcze wieksza.
Na dzien dzisiejszy budowa mini dalej trwa, jutro wylatuje dwu mas z reszta gniotow typu srpzeglo, docisk i leci to do warszawy i bedzie budowane sprzeglo indywidualnie pod moj samochod z aluminium, ze spiekanym sprzeglem oraz sztywnym kolem zamachowym.
Jak zloze to podziele sie efektami oraz lepszym przeniesieniem napedu. W miedzyczasie zastanawiam sie czy nie zrobic IC oraz DP i wydechu bo i tak auto postoi jeszcze z 2 tygodnie ale coz poradzic
Na dzien dzisiejszy budowa mini dalej trwa, jutro wylatuje dwu mas z reszta gniotow typu srpzeglo, docisk i leci to do warszawy i bedzie budowane sprzeglo indywidualnie pod moj samochod z aluminium, ze spiekanym sprzeglem oraz sztywnym kolem zamachowym.
Jak zloze to podziele sie efektami oraz lepszym przeniesieniem napedu. W miedzyczasie zastanawiam sie czy nie zrobic IC oraz DP i wydechu bo i tak auto postoi jeszcze z 2 tygodnie ale coz poradzic
Bo budowie skrzyni do VW Bory na Subach Pionka 350Watt kazdy a jest ich 2 wpadlem na pomysl zmiany audio na Wszystko od pioneera a napewno jedned Woofer jak wejdzie 30cm jak nie to 25cm. Tyl 6x9 z najwyzszej seri oraz cos trzeba bedzie zrobic z przodem bo pioneek nie ma 3 droznych systemow a szkoda. I trzeba to bedzie spiac w calosc z seryjna jednostka centralana jak sie bedzie wogole dalo
A tak ogolenie ma info odnosnie felg ze maja byc w tym tygodniu ale i tak ich nie zaloze bo samochod nie jezdzi juz od dnia dzisiejszego bo nie ma spregla i dwumasu bo jedzie do budowy calosc.
Przyszly rownierz okleiny listw chromowanych dookola samochodu jak i zaslepka tylnej wycieraczki ktora super sie prezentuje nie tylko na mini bo siedzi juz na borze i teraz jeszcze na passata siadzie.
Mam nadzieje do konca lipca ogarnac juz wiekszosc mechaniki na ta chwile...
A tak ogolenie ma info odnosnie felg ze maja byc w tym tygodniu ale i tak ich nie zaloze bo samochod nie jezdzi juz od dnia dzisiejszego bo nie ma spregla i dwumasu bo jedzie do budowy calosc.
Przyszly rownierz okleiny listw chromowanych dookola samochodu jak i zaslepka tylnej wycieraczki ktora super sie prezentuje nie tylko na mini bo siedzi juz na borze i teraz jeszcze na passata siadzie.
Mam nadzieje do konca lipca ogarnac juz wiekszosc mechaniki na ta chwile...
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
Widziałem twojego miniacza porozkręcanego, widzę że korzystamy z tego samego mechanika:)
Jesli jezdzisz czarnym z tego co mi Buba mowil to tak
Aktualnie motor wisi na lancuchach bo skyrznia wyleciala do zmiany sprzegla i dwumasu i jeszcze kilka innych pierdol do ogarniecia jak filtr paliwa, nabicie klimy i inne gowienka a na koniec wywalenie srodkowego wydechu bo zbedny sie zrobil
Aktualnie motor wisi na lancuchach bo skyrznia wyleciala do zmiany sprzegla i dwumasu i jeszcze kilka innych pierdol do ogarniecia jak filtr paliwa, nabicie klimy i inne gowienka a na koniec wywalenie srodkowego wydechu bo zbedny sie zrobil
- iad
- Swój Człowiek
Czarny z szachownica na dachu.
W poniedziałek też u niego zostawiam na wymianę płynów.
W poniedziałek też u niego zostawiam na wymianę płynów.
Moj w poniedzialek to jeszcze bedzie stal czekam dalej na sprzeglo z sachsa... :/ jakas porazka.
Dzisiaj kupilem felgi i ida wlasnie do mnie tylko musze przemalowac na czarno bo sa biale 18x8 et34 do tego oponka 205/40/18 na lekkim naciagu.
Jak cos mozna sie zgadac na maly spot i pozbierac chlopakow z mini ja napewno ogarne 2 jeszcze z forum moze jeszcze zwerbuje laski bo ktos z osiedla od rodzicow kupil nowego mini w esce czarnego
A tak sie auto bedzie prezentowalo na felgach tylko oczywiscie nie taka koza tylko o wiele nizej do tego jeszcze czekam az od Bubego ogarne auto wtedy bede oklejal w konuc te listwy dookola auta srebne co sa z gumowymi uszczelkami bo leza w domu i czekaja lacznie z zaslekpa tylnej szyby oraz jade oklejac dach caly na czarno i prawdopodobnie przednie szyby zrownac z caloscia.
Dzisiaj kupilem felgi i ida wlasnie do mnie tylko musze przemalowac na czarno bo sa biale 18x8 et34 do tego oponka 205/40/18 na lekkim naciagu.
Jak cos mozna sie zgadac na maly spot i pozbierac chlopakow z mini ja napewno ogarne 2 jeszcze z forum moze jeszcze zwerbuje laski bo ktos z osiedla od rodzicow kupil nowego mini w esce czarnego
A tak sie auto bedzie prezentowalo na felgach tylko oczywiscie nie taka koza tylko o wiele nizej do tego jeszcze czekam az od Bubego ogarne auto wtedy bede oklejal w konuc te listwy dookola auta srebne co sa z gumowymi uszczelkami bo leza w domu i czekaja lacznie z zaslekpa tylnej szyby oraz jade oklejac dach caly na czarno i prawdopodobnie przednie szyby zrownac z caloscia.
- Załączniki
-
- bmw-mini-cooper-s-ls-komplettrader_1290176260.jpg (209.6 KiB) Przejrzano 2367 razy
-
- mini-cooper-s-18-alufelgen-felgen_1290176171.jpg (314.63 KiB) Przejrzano 2367 razy
-
- bmw-mini-cooper-s-chiptuning-tuning_1290176208.jpg (343.03 KiB) Przejrzano 2367 razy
Dzisja przyszly felgi jutro rano jada do malowania proszkowo na czarno gdyz sa koloru bialego a juz mam dosyc bialego a w szczegolnosci felg psikania mocna chemia zeby je domyc.
- iad
- Swój Człowiek
Gdzie malujesz felgi i po ile ?
W katowicach 250zl do 17, za 18 300zl kolorow jest sporo do wyboru. Jak cos pisz na prova podam Ci telefon bo ja jutro o 9 bede na miejscu swoje dostarczal bo juz malowalem ™ w sumie z 5 kompletow jak nie wiecej i wychdza super oczywiscie proszkowo
Dzien przed lakierowaniem
- Załączniki
-
- IMAG0246.jpg (131.78 KiB) Przejrzano 2242 razy
Jest i flaywheel - dwumas
- Załączniki
-
- IMAG0241.jpg (130.9 KiB) Przejrzano 2239 razy
-
- IMAG0240.jpg (149.04 KiB) Przejrzano 2239 razy
A to w chwili przerwy sie zmajstrowalo, a gra naprawde masakrycznie szyby w domach sie trzesa
- Załączniki
-
- IMAG0243.jpg (160.63 KiB) Przejrzano 2236 razy
W koncu po 3 miesiacach oczekiwania przyszla najwazniejsza czesc z Sachs Performance...
- Załączniki
-
- IMAG0255.jpg (163.86 KiB) Przejrzano 2129 razy
-
- IMAG0252.jpg (179.76 KiB) Przejrzano 2129 razy
I sie zlozylo do kupy sprzeglo i skrzynia zalana nowym olejem. Co dalej hmmm wywalenie srodkowego wydechu Co najfajniejsze mini bez wydechu wcale glosno nie chodzi zobaczymy po wycieciu na wyzszych obrotach.
Felgi dalej czekaja na nowe ogumienie od Nankanga NS 20 (nie patrzalem na ceny ale naprawde jezdzilem na roznych kapciach juz i samych nowych i po ostatnich latach bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly nankangi nie mialem tylko ns 2 i ns 20 a ns 2 maja byc wycofane za jakis czas wiec pozostaje tylko ns 20 poki co co moim zdaniem jest lepsza opona ze wzgledu na budowe bieznika)
Jeszcze oklejenie listw zostanie i mozna testowac...
Felgi dalej czekaja na nowe ogumienie od Nankanga NS 20 (nie patrzalem na ceny ale naprawde jezdzilem na roznych kapciach juz i samych nowych i po ostatnich latach bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly nankangi nie mialem tylko ns 2 i ns 20 a ns 2 maja byc wycofane za jakis czas wiec pozostaje tylko ns 20 poki co co moim zdaniem jest lepsza opona ze wzgledu na budowe bieznika)
Jeszcze oklejenie listw zostanie i mozna testowac...
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
nie masz czasem wrażenia, że sam ze sobą rozmawiasz?
gratki "modów" i wybierz się w końcu na jakiś track-day zobaczyć jaki to czas robi na Poznaniu ;p
gratki "modów" i wybierz się w końcu na jakiś track-day zobaczyć jaki to czas robi na Poznaniu ;p
Ostatnio zmieniony 09 lip 2013, 17:13 przez AleXander, łącznie zmieniany 1 raz.