mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
Moderator: flapjck1
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Re: mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
koła będą 13" ? tak ? a chcesz nisko go posadzić ? Problem może byś nie tyle w szerokości nadkoli co ich kształcie ... tzn. ja mam group 5 o łukowatym kształcie i o ile ten kształt ładnie maskuje szczelinę opona-błotnik to rant jest bardzo nisko i gdybym chciał jeszcze troche dać w dół zawieszenie to przy skręcie by tarło . Dlatego pisałem o "miglia" bo tam idzie bardziej płasko.
sprzegło przerobione z pompą od hondy serwo zapięte pedały przerobione i zamontowane i teraz biegi tylko zastanawiam się ale drążek zmiany biegów z hondy . chyba do przeróbki . co o tym myslicie? i jeszcze jedno pytanie ile mozna podciąć ranty błotników pod nadkola sportspack?
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2014, 21:44 przez ArturC, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gibki Staruszek
- Maniak
ja mam drążek z hondy , robiłem go najpierw a potem wydech o którym trzeba pamiętać ... ranty tnij ile możesz ... sprawdź czy nie trą o wewnętrzną część ścianki przy maksymalnych skrętach bo tam jest mało miejsca, kwestia jakie masz ET . pstryknij jakieś foto
ok wrzuce fotki. nakładki przykręca się do błotnika na wierzchu a od spodu też?
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2014, 07:36 przez ArturC, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gibki Staruszek
- Maniak
seryjnie są nitowane , ja mam przykręcone tradycyjnie na wylot z wierzchu śruba a nakrętka od tyłu , miedzy nadkolem a błotnikiem jest jeszcze uszczelka. Warto poszukać śrubek z nierdzewki.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2014, 09:13 przez Gibki Staruszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
biegi zrobione wydech tez gotowy. w tygodniu wypada go zapalić jak starczy czasu
poduszki silnika przód i tył zrobione, alternator odwrócony i zamontowany .
- Gibki Staruszek
- Maniak
pamietaj , ze kable przy altku tez trzeba odwrocic ...ArturC pisze:... alternator odwrócony i zamontowany .
w sobote na krótko silnik zapalił i teraz będe musiał sie zabrać za elektryke . kolego gibki rozjaśnij co robiłeś z podłączeniem alternatora bo jeszcze nie zgłębiłem tematu a szkoda czasu marnować
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2014, 06:34 przez ArturC, łącznie zmieniany 1 raz.
wczoraj wózek przedni opuścił miniaka. pozapinam przewody wodne , zrobie troche porządku z elektryka i położę przewody hamulcowe . powoli przygotuje go do jazdy testowej. bo po pierwszym odpaleniu silnika jestem ciekaw pierwszej jazdy
- Gibki Staruszek
- Maniak
jeśli ustawisz altka tak,że kręci w drugą stronę to trzeba zamienić + - na wyjściu . zależy wszystko jak go zamontujesz.ArturC pisze:w sobote na krótko silnik zapalił i teraz będe musiał sie zabrać za elektryke . kolego gibki rozjaśnij co robiłeś z podłączeniem alternatora bo jeszcze nie zgłębiłem tematu a szkoda czasu marnować
- Gibki Staruszek
- Maniak
... pomyłka ... alternator wytwarza prąd zmienny więc nie trzeba zmieniać biegunów ... właśnie się skonsultowałem z elektrykiem
dzięki kolego . czyli podłączenie zostaje tak jak było. wózek zamontowany już w miniaku w poniedziałek pokombinuje z pompą paliwa i może do soboty pierwsza przejażdżka . zobaczymy,,,,,
- Gibki Staruszek
- Maniak
nie wiem czy pisałem ... warto usztywnić miejsce mocowania kolumny kierowniczej . Daj albo szerokie blachy albo jakąś szynę albo to i to ... ja tego nie zrobiłem i żałuję ... przy mocnym wdepnięciu i skręceniu auto ucieka na boki. Ścianka grodziowa jest w mini miękka i koła szarpią przekładnią a ona wygina się ze ściana grodziowa. Auto szaleje. Niebezpieczne zwłaszcza przy wyprzedzaniu i redukcji biegu. Mnie to jeszcze czeka ...