"pierdzioch" Pajora
Moderator: flapjck1
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
Re: "pierdzioch" Pajora
i naprawdę zakładasz je dla picu bez instalacji?
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
Beny pisze:i naprawdę zakładasz je dla picu bez instalacji?
Na razie dla picu sam założę, co by zobaczyć jak wygląda a jak zakupie światło wsteka to bede robil. Auto i tak idzie do lakiernika więc trzeba bedzie demontować. Docelowo chce podpiac je do długich
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 09:41 przez pajor, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już w kilku autach montowałem sobie halogeny i radze poczytać przepisy. Instalacja ( zasada podpięcia ) halogenów różni się w zależności od ich rodzaju ( ty chyba masz dalekosiężne). Generalnie to nie ma znaczenia, ale mnie się zdarzyło już mieć upierdliwą kontrolę „Misiów” i wtedy może być problem.
Podpiąć radze przez stycznik do długich, ale z dodatkowym wyłącznikiem umożliwiającym ich całkowite wyłączenie.
Pozdrawiam
Podpiąć radze przez stycznik do długich, ale z dodatkowym wyłącznikiem umożliwiającym ich całkowite wyłączenie.
Pozdrawiam
Michał Pyyy
3x CLUBMAN
3x CLUBMAN
- Beny
- Super użytkownik
Możliwe że się mylę ale dodatkowe lampy powinny mieć niezależny włącznik, a wspólnie to możesz spróbować podpiąć do "blendy" jak będziesz chciał pomrugać całym zestawem
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
masz racje jakoś tak to działa ale warto poczytać i zrobić to zgodnie ze sztuką
Właśnie nie wiem tylko czy osobno to nie maja być przeciwmgielne a dalekosiężne podpiete do długich
Właśnie nie wiem tylko czy osobno to nie maja być przeciwmgielne a dalekosiężne podpiete do długich
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 11:20 przez Michal, łącznie zmieniany 1 raz.
Michał Pyyy
3x CLUBMAN
3x CLUBMAN
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Z tego co mówi mój diagnosta to właśnie tak jak piszesz, dalekosiężne mogą być z długimi a przeciwmgielne powinny być niezależne od tylnego.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 11:53 przez domino1985, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W MPi standardowo dodatkowe halogeny są spięte razem z długimi. Na przeglądzie diagnosta zrobił mi wywód, że jak śmiałem podpiąć taki zestaw do długich, ale jak powiedziałem ze to jest fabryczne to odpuścił...wystarczy założyć porządnie wyglądające wtyczki i po problemie
Back on the road...
- Beny
- Super użytkownik
Ze zwykłej praktyczności używania na codzień propozycja Michała jest najlepsza, bo przecież nie zawsze potrzebujesz zaświecić wszystko co masz, ale to póki co nie jest problemem bo zakładasz lampki dla picu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
to tak chcialem zrobic, zeby byly podpiete bezposrednio do dlugich jak w MPI-ku jest. To sa dalekosiezne halogeny, ale najpierw beda dla ozdoby przez jakis miesiac
Dzieki, mnie tez sie podobaja
Dzieki, mnie tez sie podobaja
Beny pisze:Ze zwykłej praktyczności używania na codzień propozycja Michała jest najlepsza, bo przecież nie zawsze potrzebujesz zaświecić wszystko co masz, ale to póki co nie jest problemem bo zakładasz lampki dla picu
Beny dla picu zkladam teraz(dzisiaj) a samochod i tak stoi w garazu dlugi czas i postoi jeszcze z miesiac a jak sezon sie zacznie i nim wyjade, to od razu beda podpinane
- Beny
- Super użytkownik
pajor pisze:Beny pisze:Ze zwykłej praktyczności używania na codzień propozycja Michała jest najlepsza, bo przecież nie zawsze potrzebujesz zaświecić wszystko co masz, ale to póki co nie jest problemem bo zakładasz lampki dla picu
Beny dla picu zkladam teraz(dzisiaj) a samochod i tak stoi w garazu dlugi czas i postoi jeszcze z miesiac a jak sezon sie zacznie i nim wyjade, to od razu beda podpinane
no przeca dlatego piszę, że "póki co" .. tylko jest jedno zagrożenie ... prowizorki bywają trwałe
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
Zabralem sie za czysczenie i polerowanie dekli
Od dziadka wytargalem specjalny kamien do polerki taki zielony. Jest super. Oto efekt
Od dziadka wytargalem specjalny kamien do polerki taki zielony. Jest super. Oto efekt
- Załączniki
-
- WP_000243.jpg (99.54 KiB) Przejrzano 1814 razy
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
w sensie sie spsulo?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Brennt pisze:w sensie sie spsulo?
???
w sensie ze wypolerowane i wygladaja dobrze, bo byly zasniedzione i mialy naloty rdzy