gaz

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Re: gaz

Post autor: maniujr »

kospi pisze:Panowie,

mam gaz w swoim Mini S i chodzi idealnie, jak by nie gong który informuje o końcu gazu i przełączeniu się na benzynę to nawet bym nie wiedział na czym jadę w danej chwili.
Problem butli i bagażnika? No cóż coś za coś, mam 40 litrów butlę z tym że średnica duża za to jest dość krótka i pół bagażnika zostaje jeszcze.
Instalacja jest Staga, dobre wtryskiwacze i naprawdę chodzi miodzio :)
Polecam :)
jak spalanie u Ciebie ? u mnie ok 12l (głównie trasa, ale jestem wyprzedzającym, a nie wyprzedzanym)
kospi

Post autor: kospi »

maniujr pisze:

mam gaz w swoim Mini S i chodzi idealnie, jak by nie gong który informuje o końcu gazu i przełączeniu się na benzynę to nawet bym nie wiedział na czym jadę w danej chwili.
Problem butli i bagażnika? No cóż coś za coś, mam 40 litrów butlę z tym że średnica duża za to jest dość krótka i pół bagażnika zostaje jeszcze.
jak spalanie u Ciebie ? u mnie ok 12l (głównie trasa, ale jestem wyprzedzającym, a nie wyprzedzanym)
Spalanie ? hmmmm, a to różnie :)
Sama trasa 8 litrów, ale jeżdżę szybko:)
Miasto trasa mieszane - ok 10 do max 12 litrów.
Slovakia

Post autor: Slovakia »

Kospi
Wtryski masz Hana?
Masz moze fotki tego zbiornika w bagażniku i jego wymiary.
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

kospi pisze:
maniujr pisze:

Spalanie ? hmmmm, a to różnie :)
Sama trasa 8 litrów, ale jeżdżę szybko:)
Miasto trasa mieszane - ok 10 do max 12 litrów.
40litrów wchodzi ? ile robisz km na pełnym zbiorniku ?
Slovakia

40 litrow spalanie 8l/100 to chyba te 500 stuknie
Slovakia

mnie interesuje specyfikacja instalacji i gdzie była robiona
kospi

Slovakia pisze:Kospi
Wtryski masz Hana?
Masz moze fotki tego zbiornika w bagażniku i jego wymiary.
Witam,

sorrki za opóźnienie ale nie miałem czasu.
Tak wtryski Hana, to na pewno reszty komponentów Ci nie powiem :) ( bo nie znam ).
Zbiornik no cóż zajmuje ok 1/2 może 1/3 bagażnika. :))
Miałem zamontowany w pierwszej opcji 20 litrów, ale ten okazał się za mały i wymieniłem na 40L.
Zbiornik jest odblokowany tzn że nie odbija zawór jak jest pełen, tylko dystrybutor zwalnia, ale dzięki temu wchodzi więcej gazu.
Tak jak wspominałem instalacja super wykonana i super działa..... żadnej różnicy, czy gaz czy benzyna. Dobrze że jest gong wtedy wiem, że na benzynę się przełącza.
Co do kilometrów przejechanych to tankuje z reguły jak zapala się rezerwa na wskaźniku od gazu, ale nie jest to adekwatne do ilości gazu w zbiorniku, gdyż na rezerwie jadę jeszcze ponad 100 km.
Biorąc pod uwagę, że całego gazu zawsze nie wyjeździsz to przejedziesz ok 370-400 km na butli.
kospi

Slovakia pisze:mnie interesuje specyfikacja instalacji i gdzie była robiona
Instalacja była robiona w Mławie dystrybutor instalacji Stag.
Z tego co wiem radzą sobie dobrze z wszelkimi rodzajami silników doładowanych.
Sam widziałem jak przyjeżdżali do nich inni kierowcy którzy mieli gaz założony gdzie indziej i samochody nie jechały, a po założeniu w Mławie działały bez zarzutu.
Polecam ten warsztat.
Ponadto jest tak założona, że w komorze nie widać praktycznie nic prócz listwy wtryskowej, wszystko jest ładnie pochowane.
kospi

Slovakia pisze:40 litrow spalanie 8l/100 to chyba te 500 stuknie
8L--> to trasa
miasto 10-12L to 500 nie stuknie :)

Weź tez pod uwagę, że nie wyjeździsz gazu nigdy do końca.
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

hmmm.. wydaje mi się mało realne te 8l na trasie, bo skoro lpg pali ok 15% więcej, to by wychodziło, że palił Ci ca 7l benzyny ? S'ki słyną z dużego apetytu na paliwo - Twój byłby chyba mistrzem oszczędności...
kospi

maniujr pisze:hmmm.. wydaje mi się mało realne te 8l na trasie, bo skoro lpg pali ok 15% więcej, to by wychodziło, że palił Ci ca 7l benzyny ? S'ki słyną z dużego apetytu na paliwo - Twój byłby chyba mistrzem oszczędności...
Gazu pali mi mniej więcej tyle co i paliwa.
Tak jak pisałem trasa ( tylko trasa ) 8L, miasto 10-12L - choć tu jak jeździ żona to też pali mniej. :)

Eski słyną z dużego apetytu na paliwo, gdyż dla wielu już te 8 litrów w głowie się nie mieści "jak takie mało auto może tak dużo spalić."
Nie znasz mentalności polaków i ich wiecznego narzekania na wszystko ?:)

Jak bym chciał auto oszczędniejsze to Lupo 1,2 w TDI bym kupił.

Tak czy siak, nawet jeśli spali 10-12 L gazu i tak nie jest źle i wychodzę lepiej niż dieslem ( no oprócz wspominanego Lupo :) )......
kospi

maniujr pisze:że "to takie polskie" spotykałem bardzo często jak dzwonili do mnie ludzie w sprawie Audi RS6 (580KM/740Nm) i się pytali czy jest w dieslu... :mrgreen: , a jak słyszeli, że pali od 20 wzwyż, to słyszałem marudzenie ;)

a S'ką chyba muszę nauczyć się jeździć, bo na 40litrach lpg robię ok 350km, więc ca 11l/100km
No to fakt mi też pali najczęściej w tych granicach 11L, ale tym autem, aż chce się cisnąć i nie uważam tego za jakieś ogromne spalanie przy tej zabawie :) no i na gazie jest do przeżycia :)
Podkreślam że te 8L to tylko i wyłącznie trasa i to tak do 140 K/H ( oczywiście w Niemczech :) )

Każdy by chciał żeby auto tej klasy paliło 3L diesla na 100 km :) :) To tak jak z tym Audi RS :)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

odświeżę :mrgreen:

aktualna cena 2,45pln/litr :twisted: spalanie: 10l/100km

zapisy u gazownika na czerwiec...
Awatar użytkownika
mainecoon6
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: mainecoon6 »

Mini one komputer od coopera (120 km) :
Trasa 8 litrów miasto: 10-13 litrów (letnie) 205/45/17
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC

http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Olo

Post autor: Olo »

kospi pisze:
maniujr pisze:hmmm.. wydaje mi się mało realne te 8l na trasie, bo skoro lpg pali ok 15% więcej, to by wychodziło, że palił Ci ca 7l benzyny ? S'ki słyną z dużego apetytu na paliwo - Twój byłby chyba mistrzem oszczędności...
Gazu pali mi mniej więcej tyle co i paliwa.
Tak jak pisałem trasa ( tylko trasa ) 8L, miasto 10-12L - choć tu jak jeździ żona to też pali mniej. :)

Eski słyną z dużego apetytu na paliwo, gdyż dla wielu już te 8 litrów w głowie się nie mieści "jak takie mało auto może tak dużo spalić."
Nie znasz mentalności polaków i ich wiecznego narzekania na wszystko ?:)

Jak bym chciał auto oszczędniejsze to Lupo 1,2 w TDI bym kupił.

Tak czy siak, nawet jeśli spali 10-12 L gazu i tak nie jest źle i wychodzę lepiej niż dieslem ( no oprócz wspominanego Lupo :) )......
Oj juz nie 1.2 litra z lupo. Mam diesla 2.0 ktory po miescie lyka 7litrow a trasa do 5 przy normalnej jezdzie. Ska R56 palido 10 litrow i tez nie ma tragedi.

Kupujac czy to Ske mini czy porsche albo ferarri chyba liczmy sie z tym, ze swoje musi zjesc...
ODPOWIEDZ