diagnostyka komputerowa MINI
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
diagnostyka komputerowa MINI
Czy wszyscy to robią u kogoś ?
Pytam bo za każde podpięcie liczą ok 100 zł
Laptopa mam kwestia jaki program potrzebny i jaki kabel ?
Wiem ,ze elm'em sprawdza się gdy świeci się check engine a co z resztą układów np poduszki absy etc ?
Ktoś coś wie ?
Jak tak to co polecacie ?
pozdrawiam
Wiem ,ze elm'em sprawdza się gdy świeci się check engine a co z resztą układów np poduszki absy etc ?
Ktoś coś wie ?
pozdrawiam
Re: diagnostyka komputerowa MINI
german pisze:Czy wszyscy to robią u kogoś ?
Ktoś coś wie ?
pozdrawiam
Mnie za podpięcie pod komputer, przy wymianie bezpiecznika (w Inchape w Wawie) raz policzyli prawie 500 - ponieważ chcieli ustalić przyczynę przepalania bezpiecznika za 3 zł ! odpowiadającego za klakson
Za diagnostykę komputera w tym samym salonie krzyknęli mi w zeszłym tygodniu trochę taniej "tylko" 350 zł, jak masz miejsce w okolicach Wawy, gdzie zrobią mi to za 100 żł, to chętnie się przejadę ?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Hubo84 pisze:german pisze:Czy wszyscy to robią u kogoś ?
Ktoś coś wie ?
pozdrawiam
Mnie za podpięcie pod komputer, przy wymianie bezpiecznika (w Inchape w Wawie) raz policzyli prawie 500 - ponieważ chcieli ustalić przyczynę przepalania bezpiecznika za 3 zł ! odpowiadającego za klakson
Za diagnostykę komputera w tym samym salonie krzyknęli mi w zeszłym tygodniu trochę taniej "tylko" 350 zł, jak masz miejsce w okolicach Wawy, gdzie zrobią mi to za 100 żł, to chętnie się przejadę ?
raz cie "wydymali" i jeszcze tam wrociles?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
interfejs do mini na allegro masz za ok 100 złotych + trzeba sobie załatwić program inpa lub inny
u smorawińskiego 550złotych za wykasowanie błędu airbag
u smorawińskiego 550złotych za wykasowanie błędu airbag
sorry za OT ale jak mogles do nich wrócić??!! jakby spojrzeć na to trzeźwym okiem to 100 pln za cala śmieszną usługę to już jest extramalnie dużo..
Brennt pisze:[......]
raz cie "wydymali" i jeszcze tam wrociles?
ech, cóż za oburzenie, ale spoko, wróciłem tylko żeby odczytali mi kod błędu z kluczyka i dowiedzieć się ile taki przegląd "komputera / czujników" orientacyjnie kosztuje..., zarobić już im nie dam (dlatego pytałem się w innym wątku, gdzie mogę zrobić to taniej...?). Skoro mieszkam niedaleko ich salonu, to nie widzę potrzeby jeździć po obrzeżach miasta, żeby tylko ustalić co oznacza dany komunikat!
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
nie oburzenie, tylko zdziwienie
pojechac na "obrzeza" miasta to nie jest jakies wielkie wydarzenie, no ale jak wolisz byc kasowany jak za zboze to nic na to nie poradze jakby mnie ktos skasowal 550zl za (podejrzewam) 15 minut pracy, to bym sie troche zdenerwowal
pojechac na "obrzeza" miasta to nie jest jakies wielkie wydarzenie, no ale jak wolisz byc kasowany jak za zboze to nic na to nie poradze jakby mnie ktos skasowal 550zl za (podejrzewam) 15 minut pracy, to bym sie troche zdenerwowal
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
"uroki" serwisu dlatego najlepiej szukać warsztatów które specjalizują się typowo w danych usterkach
Jam mam kabel elm327 OBD2 i pcmscan . Live data dziala (bledow nie kasowalem bo nie mialem). Zamowilem kabel do INPY ktora mam juz na kompie - testowalem na kablu kolegi i dziala. Ew po weekendzie moge pomoc (gdzies w Warszawie). Jak cos to PW.
Diagnostykę można zrobić INPĄ albo DISem/PROGMANem.
INPA wyłapuje błędy, ale czasem ciężko określić, co dokładnie dolega samochodowi ze względu na specyficzne kody błędów. Jest prosta w obsłudze i szybka.
DIS ładnie i konkretnie potrafi opisać problem i ewentualne zabiegi mające na celu usunięcie go. Jego wadą jest bardzo powolne działanie.
INPA wyłapuje błędy, ale czasem ciężko określić, co dokładnie dolega samochodowi ze względu na specyficzne kody błędów. Jest prosta w obsłudze i szybka.
DIS ładnie i konkretnie potrafi opisać problem i ewentualne zabiegi mające na celu usunięcie go. Jego wadą jest bardzo powolne działanie.
A ja uzywam oryginalnego komputera z bmw i podaje wszystko. Oczywiscie nie zakupilem go bo nie jestem az takim maniakiem
uzywam oryginalnego komputera z bmw i podaje wszystko.
rozwiń troche temat...
dość ogólnie to ujołeś
Komputer uzywany na serwisie w BMW do dniagnozowania BMW i Mini tak jak masz kompy VAG ktore kosztuje duze pieniadze od 30tys i wiecej. U mnie w miescie jest jeden zaklad co kupil kompa Merca i BMW i takie auta robia a maja ich mase wiec im sie to zwrocilo juz dawno.
I u nich zawsze laduje na podpiecie kosztuje mnie to 127zloty a nie jakies chore kwoty jak w ASO gdzie bledow za to nie skasuja bo policza osobno
I u nich zawsze laduje na podpiecie kosztuje mnie to 127zloty a nie jakies chore kwoty jak w ASO gdzie bledow za to nie skasuja bo policza osobno
Oczywiscie jezdza na niego gdy tylko zajdzie potrzeba bo codziennie tego nie robie
Poki co jade utro do forumowicza @: mczarnecki na zalaczenie DRL, wylaczenie przepalonych zarowek oraz pipczenia niezapietych pasow
Poki co jade utro do forumowicza @: mczarnecki na zalaczenie DRL, wylaczenie przepalonych zarowek oraz pipczenia niezapietych pasow