serwis na śląsku
serwis na śląsku
Witam, prośba o polecenie dobrego mechanika w okolicach Gliwic. Ale nie Tarnawski czy Bawaria w Katowicach, kogoś kto się zna na tych samochodach. Posiadam MINI ONE z 2004. Słyszałem coś o 4turbo w Katowicach ale czy oni znają się na MINI. Pozdrawiam
Re: serwis na śląsku
Jeszcze znalazłem Mobil Klimat w Katowicach, czy ma ktoś może doświadczenie we współpracy z tym serwisem?
Auto-Elektronika Michał Dróżdż
Usługi: mechanik, tuning, chiptuning, elektromechanik
Adres:
Rzemieślnicza 3
41-253 Czeladź
woj. śląskie
Ja tam robie mojego R56 i sa naprawde dobrzy. Maja oryginalne kompy od BMW i Miercow. Ostatnio robilem co mialem problemy i sonda padala. Poki co jej nie wymienilem bo zrobili tak ze autem da sie normalnie jezdzic czasami cos go wezmie ale to bardzo sporadycznie ale i ak jade ja wymienic w nastepnym miesiacu.
Najlepszym elektrykiem tam jest Pan Piotr Pomorski zna sie na rzeczy. Poprzednio robil mi mona E39 i wszystko zrobil bez problemu
Pelna diagnostyka komputerowa to koszt 127 zloty
Usługi: mechanik, tuning, chiptuning, elektromechanik
Adres:
Rzemieślnicza 3
41-253 Czeladź
woj. śląskie
Ja tam robie mojego R56 i sa naprawde dobrzy. Maja oryginalne kompy od BMW i Miercow. Ostatnio robilem co mialem problemy i sonda padala. Poki co jej nie wymienilem bo zrobili tak ze autem da sie normalnie jezdzic czasami cos go wezmie ale to bardzo sporadycznie ale i ak jade ja wymienic w nastepnym miesiacu.
Najlepszym elektrykiem tam jest Pan Piotr Pomorski zna sie na rzeczy. Poprzednio robil mi mona E39 i wszystko zrobil bez problemu
Pelna diagnostyka komputerowa to koszt 127 zloty
Ja od ponad roku serwisuje auto w 4Turbo. Polecam
Ceny tańsze niż w aso i fachowa obsługa
Ceny tańsze niż w aso i fachowa obsługa
Skoro serwisujesz w 4 turbo to spoko tylko chlopaki musza doczytac o podstawowych rzeczach jak o glubim DOV czy mozna wrzucic BOV i jaki wejdzie bo jak bylem to nie mieli zielonego pojecia a wiekosc innych mechanikow wie. Dobrzy sa ale z Evo i Subaru. Z subaru kumpel jezdzi i nie narzeka ja jedak pozostawiam auto innemu mechanikowi, ktory robi wszystkie moje auto po tym jak sie zrazilem do serwisow autoryzowanych jak robia w ch***
serwis w katowicach
Odwiedziłem 4turbo i niestety nie mam dobrej oceny. Na części do mojego mini czekałem 4 dni pomimo informacji na stronie, że posiadają ogromne ilości części zamiennych. Cena części taka sama jak w Bawarii w Katowicach, czyli bardzo drogo. Za sprawdzenie samochodu i wycenę w pierwszy dzień zapłaciłem 150zł - dodam tylko że potwierdzono to co sam wskazałem. Kolejna wizyta to kwota za części, plus 250 zł za każdy wymieniony element. Według mnie za drogo poza tym 150 zł za pierwszą wycenę która trwała niecałą godzinę to też przesada. Odnoszę wrażenie, że pozytywne komentarze pochodzą głownie od pracowników ale to moja prywatna opinia. Nie mogę niestety polecić i cóż szukam dalej
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: serwis w katowicach
Zmień auto będziesz zadowolony.luk327a pisze:Odwiedziłem 4turbo i niestety nie mam dobrej oceny. Na części do mojego mini czekałem 4 dni pomimo informacji na stronie, że posiadają ogromne ilości części zamiennych. Cena części taka sama jak w Bawarii w Katowicach, czyli bardzo drogo. Za sprawdzenie samochodu i wycenę w pierwszy dzień zapłaciłem 150zł - dodam tylko że potwierdzono to co sam wskazałem. Kolejna wizyta to kwota za części, plus 250 zł za każdy wymieniony element. Według mnie za drogo poza tym 150 zł za pierwszą wycenę która trwała niecałą godzinę to też przesada. Odnoszę wrażenie, że pozytywne komentarze pochodzą głownie od pracowników ale to moja prywatna opinia. Nie mogę niestety polecić i cóż szukam dalej
Jak sam będziesz serwisował MINI masz za darmo.

Ale 4 Turbo jest przereklamowane sa inne serwisy co zrobia to samo za normalne pieniadze. Bo kto normalny nie umie wyciagnac filta kabionowego pod schowkiem i odkrecic filtra oleju oraz wyciagnac filtra powietrza oraz odrecic korek spustowy od oleju i go zlac i nalac nowy
A to w Katowicach kosztuje 500 zloty
Ja serwisuje tam gdzie napisalem MD - Michał Dróżdż Sosnowiec bo maja pojecie co maja i robie naprawde inne auta typu Astony DB9, Ferrari i Porschaki a maja znacznie taniej oraz mam 2giego prywatnego mechanika.
A jesli chodzi o modyfikacje to polecam MG Motosport z Siem Śląskich
tyle i w temacie

Ja serwisuje tam gdzie napisalem MD - Michał Dróżdż Sosnowiec bo maja pojecie co maja i robie naprawde inne auta typu Astony DB9, Ferrari i Porschaki a maja znacznie taniej oraz mam 2giego prywatnego mechanika.
A jesli chodzi o modyfikacje to polecam MG Motosport z Siem Śląskich
tyle i w temacie
Widzę, że niektóre osoby tak jak już wcześniej wspomniałem mocno promują serwis z Katowic, więc to co napisałem się potwierdza. Poza tym zawsze można zmienić samochód na tańszy dzięki Seven za niesamowitą radę, więcej takich porad na forum to będziemy jeżdzić na rowerach.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
rower jest zdrowy i ekonomiczny
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Masz jakieś "ale" czy żale?luk327a pisze:Widzę, że niektóre osoby tak jak już wcześniej wspomniałem mocno promują serwis z Katowic, więc to co napisałem się potwierdza. Poza tym zawsze można zmienić samochód na tańszy dzięki Seven za niesamowitą radę, więcej takich porad na forum to będziemy jeżdzić na rowerach.
Nikogo nie promuję, bo nie mam po co. Byłem w tym serwisie raz na hamowni (gratis - jeżeli Cię to interesuje).
Rower faktycznie jest zdrowy

PS.
Takie ze złomu nie opłaca się serwisować, wyższa półka kosztuje więcej niż MINI.

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
to, ze raz pozwolili ci wjechac za darmo na hamownie , to nie powod zeby polecac serwis i obrazac uzytkownikow, ktorzy maja z nim zle doswiadczenia 

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ale o co wam chodzi? nie chcecie nie jezdzijcie - przymusu nie ma
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green
Witam!
Polecam M-AUTO z siedzibą zaraz obok Bavarii
serwisują mojego MCS od chyba 100kkm. Robią głównie BMW, ale Miniaków też trochę tam widziałem.
Polecam M-AUTO z siedzibą zaraz obok Bavarii

serwisują mojego MCS od chyba 100kkm. Robią głównie BMW, ale Miniaków też trochę tam widziałem.