jaki olej do mini coopera S
jaki olej do mini coopera S
witam! kupilam wczoraj mini coopera S 163 KM , dzis chce jechac powymieniac olej, filtr itp, tylko nie wiem jaki olej wlac do miniaka. jest on z roku 2002 , 120 KW , tylko w dowodzie mi pisze " mini cooper" bez S . czy to ma jakies znaczenie? Pozatym powiedzcie mi czy on żre duo oleju ???
- sezar
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
- Kontakt:
Re: jaki olej do mini coopera S
przede wszystkim nie ten dział
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
"psikuta" bez S, czyli normalny Coooper pewnie, tylko trochę dłubnięty...
wal z tym pytaniem na forum BMW Mini - tam ziomale dadzą info co i jak z olejem,
jesli chodzi o to co w dowodzie to nie masię co martwić, w urzędach wszystko im się udaje wpisać...

wal z tym pytaniem na forum BMW Mini - tam ziomale dadzą info co i jak z olejem,
jesli chodzi o to co w dowodzie to nie masię co martwić, w urzędach wszystko im się udaje wpisać...
Leyland Mini Clubman
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
niektorym zre duzo, mi nie zre na razie prawie wcale (pewnie zalezy od ciezkosci nogi i od tego czy S czy nie)
najlepiej zrob zdjecie silnika to ci ludzie powiedza czy to jest S czy nie... ale jak bylas z mechanikiem, to chyba zauwazylby brak kompresora
w dowodzie nawet powiem szczerze, ze tej Ski chyba nie powinno byc... tak samo JCW czy Park Lane tez nie wpisuja raczej...
najlepiej zrob zdjecie silnika to ci ludzie powiedza czy to jest S czy nie... ale jak bylas z mechanikiem, to chyba zauwazylby brak kompresora

w dowodzie nawet powiem szczerze, ze tej Ski chyba nie powinno byc... tak samo JCW czy Park Lane tez nie wpisuja raczej...
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Ja mam w dowodzie MINI JOHN ;p
Lej to co było ;p a jak nie to mogę polecić motula 5w30
Lej to co było ;p a jak nie to mogę polecić motula 5w30
a ja Gulfa 5w30. Kolega pajor ma w zajebistych cenach, wiem bo sam brałem od niego
I z Krakowa.

Ja dzisiaj wlewam Millersa XFS 5w40 zobaczymy jak sie sprawdzi bo castrol to porazka z Niemiec nawet...
Zalane, teraz bedzie testowane
wiecej info po miesiacu albo szybciej po tysiacu km

wiecej info po miesiacu albo szybciej po tysiacu km
jak się testuje olej? bo jestem ciekawy...Olo pisze:Zalane, teraz bedzie testowane
Sprawdzasz olej co 500/1000km czy go nie ubywa oraz jaki ma kolor to chyba kazdy wieMaciusiowy pisze:jak się testuje olej? bo jestem ciekawy...Olo pisze:Zalane, teraz bedzie testowane