Zapłonnik Xenon AL MCS R53
Zapłonnik Xenon AL MCS R53
Witam! Jak w temacie potrzebuje info jakiego typu jest zapłonnik w mini Cooperze S R 53 do przetwornicy AL o nr 1 307 329 074 Czy on jest w ogóle wymienialny?? Byłam dzisiaj u elektryka samochodowego i stwierdził usterkę moich ksenonów : do wymiany zapłonniki ALE: nie mógl ich wyciągnąć i podać jaki mam zakupić..
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI R53
Re: Zapłonnik Xenon AL MCS R53
Witam,
Walczyłem ze swoimi reflektorami kilka miesięcy. Napisz jakie masz objawy to Ci powiem czy u mnie było podobnie i czy chodzi o zapłonnik.
Zapłonnik niestety jest montowany w środku (przed liftem) palnik D2R.
Natomiast wersja (po lifcie) reflektory soczewkowe mają zapłonnik wymienny palnik D2S.
Jeżeli masz wersję prze liftem to są dwa wyjścia:
- nowy reflektor wraz z zapłonnikiem
- rozklejenie reflektora i wstawienie nowego zapłonnika (nigdy nie kupuj używanego. One mają swoją żywotność. Ja przez to miałem więcej wydatków. Dlatego proponuje zawsze nowy). Trudne do wykonania :/
Zapłonnik (wersja przed liftem) -> AL 1 307 329 79
Walczyłem ze swoimi reflektorami kilka miesięcy. Napisz jakie masz objawy to Ci powiem czy u mnie było podobnie i czy chodzi o zapłonnik.
Zapłonnik niestety jest montowany w środku (przed liftem) palnik D2R.
Natomiast wersja (po lifcie) reflektory soczewkowe mają zapłonnik wymienny palnik D2S.
Jeżeli masz wersję prze liftem to są dwa wyjścia:
- nowy reflektor wraz z zapłonnikiem
- rozklejenie reflektora i wstawienie nowego zapłonnika (nigdy nie kupuj używanego. One mają swoją żywotność. Ja przez to miałem więcej wydatków. Dlatego proponuje zawsze nowy). Trudne do wykonania :/
Zapłonnik (wersja przed liftem) -> AL 1 307 329 79
Witam! Ksenony mi nie zawsze świecą od razu po odpaleniu Czasami załącza się tylko jeden raz prawy raz lewy czasami żaden Pokazuje trochę w garażu i jeden załapie a drugi trochę później Jak jest ciepło to palą szybciej Jak już załupią pierwszy raz to potem już załapują od razu do dłuższego postoju i wtedy od początku to samo..
-
- Nowy
na 100% zapłonniki do wymiany
.. Jak ja biedny żuczek mam to kupić żeby było dobrze?? Gdzie?/
Doslownie tydzien temu bylem z tym u elektromechanika. Rozklejenie lampy + naprawa okolo 300zl
Moze twoj mechanik moze rozkleic lampe i sam sobie sprawdzic co potrzebuje?
Moze twoj mechanik moze rozkleic lampe i sam sobie sprawdzic co potrzebuje?
Pewnie może.. Ale jak rozklei lampę czy raczej wytnie otwór w obudowie to dopóki nie skończy dzieła ja będę uziemiona A zanim zamówię i otrzymam to trochę potrwa..Ale już wiem od kolegi jogibera jaki zapłonnik więc tylko kwestia zamówienia Mój elektryk robociznę wycenił na dużo mniej Ciebie robocizna tyle wyniosła rozumiem?? A sam zapłonnik??
Cena, którą podałem to całość (robocizna + zapłonnik).
A gdzie kupiłeś zapłonnik tak tanio?? Ja szukam i na razie znalazłam 260 zl za sztukę.. A muszę kupić dwie plus wymiana to mnie ok 7 stówek wyniesie
-
- Nowy
Hej jmarek
Czy zapłonnik który Ci montował jest nowy na gwarancji?
Czy zapłonnik który Ci montował jest nowy na gwarancji?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Witam,
Jestem nowy na forum i zacznę od odgrzania kotleta . Kupiłem żonie Mini Coopera R50 z 12.2003 r. Przed zakupem sporo czytałem o tych autach i świadom ich słabych stron zdecydowałem się na zakup obecnie chcę wyprowadzić auto na prostą Jest problem z fabrycznym xenonem, lewa lampa zapala się zawsze, prawa różnie i tak się zastanawiam, czy winny jest zapłonnik, o którym piszecie czy może jednak uszkodzony moduł komfortu (standardowe zalewanie go), dzisiaj porządnie zlałem Mini na myjni i do środka dostała się woda (w okolicach słupka A od strony pasażera), mam przypuszczenia, że wyciek trwa dłuższy czas i być może moduł został zalany... myślicie, że to może być przyczyna problemu z xenonem?
pzdr
Jestem nowy na forum i zacznę od odgrzania kotleta . Kupiłem żonie Mini Coopera R50 z 12.2003 r. Przed zakupem sporo czytałem o tych autach i świadom ich słabych stron zdecydowałem się na zakup obecnie chcę wyprowadzić auto na prostą Jest problem z fabrycznym xenonem, lewa lampa zapala się zawsze, prawa różnie i tak się zastanawiam, czy winny jest zapłonnik, o którym piszecie czy może jednak uszkodzony moduł komfortu (standardowe zalewanie go), dzisiaj porządnie zlałem Mini na myjni i do środka dostała się woda (w okolicach słupka A od strony pasażera), mam przypuszczenia, że wyciek trwa dłuższy czas i być może moduł został zalany... myślicie, że to może być przyczyna problemu z xenonem?
pzdr
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Witaj
Może być wina wody, ale ja miałem takie objawy jak padał żarnik. Kupiłem zamiennik za 80pln i padł po kilku tygodniach (znowu mrugał albo nie zawsze palił). Myślałem, że to przetwornica. Kupiłem oryginalny żarnik Philips (za ok 150pln) i działa do dziś. Wszystko D2R na allegro poniżej 150pln to podróby!
Co do wody, to leci często jak masz źle wklejoną szybę czołową (sam tak miałem). U mnie jak za mocno podlejesz pod krawędź bocznej szyby to też wleci - taki urok drzwi bez ramek.
Może być wina wody, ale ja miałem takie objawy jak padał żarnik. Kupiłem zamiennik za 80pln i padł po kilku tygodniach (znowu mrugał albo nie zawsze palił). Myślałem, że to przetwornica. Kupiłem oryginalny żarnik Philips (za ok 150pln) i działa do dziś. Wszystko D2R na allegro poniżej 150pln to podróby!
Co do wody, to leci często jak masz źle wklejoną szybę czołową (sam tak miałem). U mnie jak za mocno podlejesz pod krawędź bocznej szyby to też wleci - taki urok drzwi bez ramek.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Dziękuję bardzo za odpowiedź żarniki i tak chce wymienić bo widzę, że generalnie są już wypalone i nie świecą taką barwą jak powinny... zobaczymy czy to pomoże w kwestii odpalania prawej lampy.
Co do wody, to właśnie muszę znaleźć miejsce, z którego leci bo jeżeli jeszcze moduł jest ok to szkoda żeby go trafiło póki co nic raczej nie wskazuje na jego uszkodzenie, niebawem auto jedzie na przegląd do znajomego mechanika więc podłączy kompa i zerkniemy jakie błędy wypluje
pzdr
Co do wody, to właśnie muszę znaleźć miejsce, z którego leci bo jeżeli jeszcze moduł jest ok to szkoda żeby go trafiło póki co nic raczej nie wskazuje na jego uszkodzenie, niebawem auto jedzie na przegląd do znajomego mechanika więc podłączy kompa i zerkniemy jakie błędy wypluje
pzdr