nie mogę otworzyć maski

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

nie mogę otworzyć maski

Post autor: kamilkp »

Cześć, mam pewien problem :/
otóż nie mogę otworzyć maski w moim mini. Jak ciągnę za dźwignię do otwarcia maski (tę w kabinie samochodu po stronie pasażera) to maska odskakuje tylko z jednej strony (pasażera), drugi zamek jakby dalej trzymał. Co można w takiej sytuacji zrobić? Od kilku dni tak jeżdżę bo jestem w stanie domknąć ten zamek który puszcza, ale wiem że prędzej czy później zajdzie potrzeba zajrzenia pod maskę :???:
Grzegorz77

Re: nie mogę otworzyć maski

Post autor: Grzegorz77 »

Zobacz taki myk ze ty ciagniesz za ciegno do otwierania maski a druga osoba dotychczas maskę . Jak nie da rady to zobacz od spodu czy nie dojdziesz ręka z kanału
kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Grzegorz77 pisze:Zobacz taki myk ze ty ciagniesz za ciegno do otwierania maski a druga osoba dotychczas maskę
Miałeś na myśli że druga osoba dopycha maskę w dół?
Grzegorz77

Tak. Możesz tez spróbować opcji odwrotnej, że druga osoba ciągnie ale najpierw opcja 1
matthew90

Post autor: matthew90 »

też miałem podobnie, niestety nie obyło się bez zdemontowania nadkola żeby dojść do zamka :roll:
kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Dopychanie, ciągnięcie itd. nic nie daje niestety. Jak jest ta wajcha od strony pasażera do odblokowania zamków klapy to od niej odchodzą dwie stalowe linki: jedna do lewego zamka druga do prawego. I ta linka do zamka, który nie chce się otworzyć jest cały czas luźna. Próbowałem ją ciągnąć ręką ale nic to nie daje (może ciągnąłem za słabo). A i jeszcze jedna rzecz: jak się ciągnie za tę wajchę to maska od strony pasażera odskakuje do góry (tam gdzie zamek puszcza) a z drugiej jakby się dopycha jeszcze w dół.

Podejrzewam, że bez wizyty u mechanika się nie obejdzie, bo nie mam podnośnika/kanału itd. Orientuje się ktoś ile naprawienie czegoś takiego mogłoby kosztować? (oczywiście nie mam na myśli autoryzowanego serwisu Mini)
Grzegorz77

A jak sciagniesz nadkole nie dojdziesz do zamka ?
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

ja miałem kiedyś to samo, trzeba dostać się do zamka od dołu - musisz mieć kanał i tak jak juz koledzy pisali sciagnąć nadkole, jesli sam nie masz jak tego zrobić to najlepiej oddaj samochód do jakiegoś magika który lubi pogrzebać w fajnych autach . u mnie skonczyło sie tym ze po otwarciu awaryjnym maski od razu wymontowalismy obie linki i przesmarowali całe po wyciagnieciu z pancerza
kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

A jak bym pociągnął za tę linkę (co dochodzi do tej wajchy w kabinie samochodu) troche mocniej? Jest szansa że się otworzy czy prędzej się urwie?
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

mysle, ze musialbys byc niezlym karkiem, zeby taka linke urwac :P
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
ODPOWIEDZ