zimering

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

SEB 11

zimering

Post autor: SEB 11 »

mam pytanie czy to normalne ze poci sie troche olejem na wyjsciu oski ze skrzyni biegów ale nie kapie na ziemie i jaki to mniejwiecej koszt i czy ktos miał taki sam problem albo ma dziekuje
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: zimering

Post autor: flapjck1 »

nie normalne, powinno byc suchutko,

koszt relatywnie niewielki zapewne, ale to juz koledzy od new mini musza ci powiedziec ile, zawsze mozesz sie spytac w ASO o koszt uszczelniacza, robocizny pewnie ( poza aso ) ok 70-100 pln
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
SEB 11

zimering

dzieki
nzone

Post autor: nzone »

- racja nie normalne, ja latem robiłem to bo zaczeło już lecieć co za tym idzie ubywać ze skrzyni biegów więc i olej zmieniłem (olej w serwisie około 90 zł/1l potrzebne 2 butle, ale jest Febi po 45zł/l), koszt lewy + prawy nie pamiętam dokładnie ale coś około 100-150 zł :wink:
SEB 11

zimering

dzięki
venomenon

Post autor: venomenon »

W ASO kupiłem Simmeringi - koszt ok. 180zł za dwie sztuki lewa+prawa. Do tego robocizna 2x80zł z wymianą uszczelniaczy i oleju w skrzyni. Ja kazałem zalać Castrola.
Co do samych simmeringów to goście w zwykłym warsztacie polecili mi, żebym kupił w ASO, bo idealnie dopasowane i większa trwałość. Febi - podobno 2lata i trzeba wymieniać na nowo.
venomenon

Pisząc Febi chodziło mi o zamienniki simmeringów, nie o olej. Olej, który ja mam zalany to Castrol SynTrans. ;)
SEB 11

a w ktorym aso po 180 ja we wrocku jeden 140 a drugi 70 uszczelniacz
venomenon

Nie pamiętam już dokładnie ile kosztowały, ale wydaje mi się, że mniej niż 200zł. Przedzwoń sobie do Mini Dobrzański w Krakowie i zapytaj dokładnie. Ja tam kupowałem.
nzone

FEBI jest to ten sam olej co serwis ma, róznica polega w opakowaniu ... źródło wiedzy raczej pewne, kilka lat prowadzimy sklepy z częściami samochodowymi, a faktycznie 100-150zł za te uszczelniacze to po naszych rabatach :wink: ale mogę sprawdzić fakture i napisać ile dokładnie i jaki nr cześci, ale to dopiero jutro ...
nzone

co do uszczelniaczy to tylko orginał nawet jeśli są zamienniki, przykład jest w fordzie niby dokładnie to samo a nie trzymają jak ori.
SEB 11

ale co zamienniki do forda czy w salonie forda sa zamienniki uszczelniaczy do mini
nzone

:lol: magiczne słowo "przykład" :lol: no gdzie w fordzie uszczelniacze do mini ?? akurat do mini tylko w aso, pisałem że przykład to ford bo można kupić "zamienniki" ale są gówniane ...
SEB 11

ok :oops:
ODPOWIEDZ