Nowy Wita.

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

unsuitable

Nowy Wita.

Post autor: unsuitable »

Witam wszystkich mini maniaków. Od tygodnia jestem posiadaczem autka Marki Mini. Cooper jest z 2009roku sprowadzany. Nie twierdze że ideal bo był szlifniety delikatnie z 1 strony ale dobrze zrobiony. Kilka mankamentów do zrobienia.
- Brak osłony silnika od spodu

- Nie działające oświetlenie przeciwmgielne
- Brak światel długich.
W tych punktach na desce zapalają sie kontrolki ale światła nie.Widać że ktoś grzebał w przekaźniku
- Jakaś nieszczelność na skrzyni albo przy półosi (troszke sie tam poci)/ jeszcze dokładnie nie zdiagnozowałem
Cała reszta ok.

Mam cichą nadzieje że forumowicze pomogą mi ogarnąć autko do stanu fabrycznego.

A bym zapomniał wspomnieć ,że auto jest jako użytkowe. 2 autko to TT którą darzę wielkim uczuciem i zostaje w rodzinie na weekendy.
Postaram się niebawem pstryknąć jakieś zdjęcia. Pozdrawiam
Crisu
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Nowy Wita.

Post autor: Crisu »

Witamy również

- osłona silnika - niema bo nigdy jej tam nie było (fabrycznie), jest tylko taka mała osłonka na pasek - z prawej strony)

- przeciwmgielne - może masz zmienione na lampy postojowe tylko i wtedy niema wogóle p.mgielnych (zapodaj zdjecie w wolnej chwili - są dwa typy lamp); do przeciwmgielnych idą tylko dwa przewody i jest postojowe lub p.mgielne zależnie od zamontowanej wersji całego typu lampy

-nieszczelność - z kanału widać (u mnie przy przegubie prawym spod osłony gumowej "wyciska" się smarowidło :oops: )
ODPOWIEDZ