Dziwny problem z kierownicą - tarcie gumowe

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

michu86
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Dziwny problem z kierownicą - tarcie gumowe

Post autor: michu86 »

Otoż bezproblemowo być wiecznie nie moze no i sie okazało ze mam jakiś dziwny problem z kierownica.. albo nie wiem czy to kierownicy dotyczy, choć na kierownicy to czuje.. zatem przy delikatnych skretach, czy przy manewrowaniu w miejscu (parkowaniu) czuje na kierownicy jakiś może nie opór ale jakby takie tarcie gumowe (to jakby wziac gąbkę i skręcich ją w rekach) (i to tylko gdy skrecam o 5-10 stopni kierownice, dalej tego juz nie ma), nie wydaje to zadnego dzwieku, nie mam problemu z pompa (jest nowa), kierownica chodzi lekko ale to jakby odruch jakies gumy skrecającej sie przy delikatnym skrecie kierownicą w lewo badz prawo podczas jazdy. Przy wiekszych predkosciach tego nie czuc.. Czy to moze byc jakis drazek, czy sworznie? Krzyzak mam przesmarowany. Generalnie wszystko mam wymienione i problem pojawił sie tuz po zmianie opon z letnich na zimowe. Latem tego nie bylo.. Co to moze byc? Problemu nie ma na postoju kiedy krecę kierownica.Czy ktoś mial podobny problem i co to moze byc? Ostatnio miałem przeglad i wszystko od spodu jest odealne.. Jesli zamieszałem z opisem to sorry, postaram sie jakoś wyjasnic inaczej jak ktos bedzie wiedział o co chodzi...
ODPOWIEDZ