Hej,
Chłopaki i dziewczyny wiem,ze temat był poruszany kilkanaście razy bo przewertowałam dyskusje,ale dalej mam mętlik w głowie,więc pozwoliłam sobie założyć temat raz jeszcze...
A wiec moje pytanie jest konkretne:
Co mi da Motul Specyfic 5W40 w porównaniu do rekomendowanego Castrola 5W30?
Przypomnę,ze mam R50 z 2005r.
Do tego filtry Knecht czy Mann???(powietrza,oleju i kabinowy)
Bo muszę dzisiaj pozamawiać i się za to zabrać bo moje auto po zimie to dramat...
5W40 czy jednak 5W30
Re: 5W40 czy jednak 5W30
Motul jest lepszym oleje od Castrola. Castrola jest bardzo duzo podrobek ale nie mowie ze motula juz tez nie podrabia ktos.
Jak maielm Castrola 0w40 edge to przelecial jak woda. Potem zalalzme Millersa XFS 5w40 i cisza i spokoj.
Teraz smigam na 5w40 Motulu i jest tez ok ciut tanszy od Millersa i lepsza dostepnosc.
Knech i Mann to ta sama liga, Mann ciut drozszy od Knechta. To juz twoj wybor co wsadzisz.
Wez Motula nikt nie narzeka. Wszsytkie miniacze z Propmotr jezdza na Motulu, ja tez polecam do kazdego auto i wszyscy co zalali motula zauwazyli, ze lepiej silnik pracuje na nim ciszej przede wszystkim.
Jak chcesz wiecej sportu to motul V300 5w40 albo 15w50 tylko w zime moga byc problemy z odpaleniem
Jak maielm Castrola 0w40 edge to przelecial jak woda. Potem zalalzme Millersa XFS 5w40 i cisza i spokoj.
Teraz smigam na 5w40 Motulu i jest tez ok ciut tanszy od Millersa i lepsza dostepnosc.
Knech i Mann to ta sama liga, Mann ciut drozszy od Knechta. To juz twoj wybor co wsadzisz.
Wez Motula nikt nie narzeka. Wszsytkie miniacze z Propmotr jezdza na Motulu, ja tez polecam do kazdego auto i wszyscy co zalali motula zauwazyli, ze lepiej silnik pracuje na nim ciszej przede wszystkim.
Jak chcesz wiecej sportu to motul V300 5w40 albo 15w50 tylko w zime moga byc problemy z odpaleniem
Sport mnie chwilowo nie interesuje
Jezdzi ze mną małe dziecko,więc odpada...
Co do filtrów kupiłam Knechta bo z Manna nie mogłam znalezć kabinowego...
Ten Motul 300V Power jest sporo drozszy wychodzi ok 300zł i trzeba kupic 3x2L. Ale zawsze ten litr w zapasie zostaje.
Motul Specyfic 5W40 5l ok 160zł...To kupie ten...Już ma dość tego przeglądu
Ale dzieki wielkie

Ten Motul 300V Power jest sporo drozszy wychodzi ok 300zł i trzeba kupic 3x2L. Ale zawsze ten litr w zapasie zostaje.
Motul Specyfic 5W40 5l ok 160zł...To kupie ten...Już ma dość tego przeglądu

Ale dzieki wielkie
takie pytanko :
zakupiłem miniaka gdzie zalany jest olej "MINI 5w30 longlife" czy na dolewke może być zwykły nie longlife'owy 5w30 ?
zakupiłem miniaka gdzie zalany jest olej "MINI 5w30 longlife" czy na dolewke może być zwykły nie longlife'owy 5w30 ?
Tak. Polecam Motula albo Millersa - millers trudniejszy w dostepnosci i drozszy. Ja teraz uzywam Motula v300 5w40 competytion i sobie chwaleMaxi pisze:takie pytanko :
Dziwne zjawisko bo ja 2-3 tygodnie temu tez nie dostalem nigdzie z manna filtra kabinowego weglowego do R56... Trzeba bylo wziasc z Knechta ale jakosc ta samaRatinaZ pisze:Sport mnie chwilowo nie interesujeJezdzi ze mną małe dziecko,więc odpada...
Motul Specyfic 5W40 5l ok 160zł...To kupie ten...Już ma dość tego przeglądu![]()
Ale dzieki wielkie